Ce ar trebui să eviți când te speli pe cap

Spălatul pe cap este o activitate pe care multe persoane o fac de mai multe ori pe săptămână și, chiar dacă nu ne vine să credem, s-ar putea să o facem în mod greșit.
Dacă ți se pare că părul nu îți stă bine chiar și imediat după ce te-ai spălat, s-ar putea să fi făcut anumite greșeli. Însă experții din domeniul îngrijirii părului te învață ce lucruri să eviți atunci când te speli pe cap. Iată despre ce este vorba!

Lucruri pe care ar trebui să le eviți atunci când te speli pe cap

1. Îți periezi părul în mod greșit înainte să te speli pe cap

Nu este ușor să speli un păr încurcat, așa că cele mai multe persoane îl periază înainte de spălare.
Însă se pare că pieptănarea părului în mod necorespunzător poate afecta cu adevărat firele. Cei mai mulți oameni au fost învățați să perieze părul de sus în jos, însă specialiștii recomandă perierea părului pe porțiuni mai mici, începând de la vârfuri și pornind ușor către scalp. Atunci când urmezi acest sfat și lucrezi pe suprafețe mai mici, poți preveni ruperea firelor de păr.

2. Nu te gândești de unde provine apa

Da, apa vine din capul dușului și nu ne întrebăm dacă sursa apei ne poate afecta părul.
Dar unele tipuri de apă, în special apa dură, pot avea un impact foarte mare asupra modului în care arată părul. Nu este neapărat nevoie să folosești apă filtrată, însă s-ar putea ca depunerile de minerale să schimbe culoarea părului tău. Poți folosi, de asemenea, șampon și produse de îngrijire a părului pentru apă dură.

3. Folosești apă fierbinte

Atunci când vine vorba de spălatul părului, trebuie să micșorezi temperatura apei, deoarece apa fierbinte elimină uleiurile naturale ale părului și îl lipsește de strălucire.
Acest sfat este util mai ales pentru persoanele cu părul vopsit. Cu cât este mai fierbinte apa, cu atât mai multe substanțe nutritive vor fi compromise. Nu este nevoie să folosești apă rece, ci apă călduță.

4. Utilizezi anumite ingrediente chimice

Experții recomandă evitarea produselor cu sulfați, deoarece acest ingredient face rău firului de păr, dar și scalpului. Sulfații pot irita părul și pielea predispusă la eczeme, alergii sau alte iritații. Iar persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să aleagă din prima șampoanele fără sulfați.
De asemenea, nu ar trebui să cumperi șampoane cu parabeni, deoarece pot acoperi firul de păr, lăsând în urmă un strat de ceară.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod