sulfați

Cât de periculoși sunt sulfații din șampon + alternative sănătoase pentru păr lung

Multe produse de ingienă și îngrijire, precum pasta de dinți sau șamponul, conțin sulfați. Cât de periculoase sunt aceste substanțe chimice?
Pe scurt, sulfații ajută șamponul să facă spumă atunci când îl amesteci cu apă. În lipsa lor, produsul nu ar fi la fel de atractiv și de eficient, însă unele persoane sunt îngrijorate de efectele acestor substanțe chimice. E bine de știut că, folosiți în cantități normale, sulfații sunt în general inofensivi. Totuși, există oameni cu o sensibilitate crescută la anumite substanțe și trebuie să evite sulfații.

Medical News Today a analizat aceste substanțe și explică de ce fac parte din compoziția șampoanelor și dacă sunt siguri pentru sănătate.

Ce sunt sulfații?


Sulfații fac parte din tipul de surfactanți, numiți și tenside, substanțe tensioactive care joacă un rol important în eficienta șampoanelor.
Surfactanții micșorează tensiunea superficială a lichidelor, pe care le ajută să se amestece mai ușor cu apa și să se transforme în spumă.

De ce sunt sulfați în șampon?


Fără sulfați, am avea în palme un fel de clei care nu se diluează ușor cu apa și nu face spumă. N-ar fi o senzație prea plăcută când vrei să faci repede duș.

Spuma facilitează întinderea șamponului pe o suprafață mai mare a capului, dar ajută și ingredientele active să lucreze mai în profunzime asupra firelor de păr, îndepărtând murdăria și grăsimea excesiva.
Totodată, spuma te ajută să folosești mai puțin șampon, dar și mai puțină apă. Citește continuarea pe andreearaicu.ro...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod