Cacaua: 5 trucuri ca să te faci frumoasă

Cacaua are un conţinut bogat în antioxidanţi care apără pielea de acţiunea radicalilor liberi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Iată în ce amestecuri pentru frumuseţe poţi să foloseşti pudra de cacao!

Cacaua are un conţinut bogat în antioxidanţi care apără pielea de acţiunea radicalilor liberi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Iată în ce amestecuri pentru frumuseţe poţi să foloseşti pudra de cacao!

Boabele de cacao sunt considerate un superaliment datorită conţinutului bogat în minerale şi antioxidanţi care protejează organismul. Dar, pentru a beneficia de efectele protectoare ale acestui aliment trebuie să alegem varianta crudă a pudrei de cacao, adică cea care nu a fost ultra- procesată (cum sunt pudrele de cacao pe care le găseşti la supermarket şi care prin procesare nu mai au nutrienţii atât de necesari organismului).



Pudra de cacao crudă pe care o poţi găsi în diverse magazine online, la un preţ puţin mai ridicat, este cea pe care trebuie să o foloseşti în măştile de înfrumuseţare pentru a preveni procesul de îmbătrânire a pielii. Această pudră este cea mai bună sursă de antioxidanţi, dar are şi un conţinut bogat în magneziu, crom, fier, mangan, cupru, zinc şi vitaminele C, A, E, complexul B.

"Este bogată în antioxidanţi care ajută la regenerarea celulelor şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi", declară pentru publicaţia Health.com medicul dermatolog Ava Shamban.

Iată câteva trucuri ca să beneficiezi de proprietăţile boabelor de cacao:

 

1. Mască regenerantă cu pudră de cacao


Amestecă 1 lingură pudră de cacao crudă cu 1 linguriţă de miere de albine naturală, 1 lingură fulgi de ovăz măcinaţi şi 2 linguri de iaurt gras. Masează cu acest amestec faţa, lasă masca să acţioneze 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Aplică masca o dată pe săptămână.

2. Mască cu ulei de jojoba şi pudă de cacao


Amestecă 1 linguriţă pudră de cacao crudă cu 1-2 linguriţe ulei de jojoba presat la rece. Masează faţa cu acest amestec (poate fi aplicat şi pe corp înlocuind uleiul de jojoba cu cel de măsline presat la rece) şi lasă să acţioneze 15 minute, după care îndepărtează cu o dischetă demachiantă îmbibată cu apă călduţă.

3. Împachetări anti-vergeturi


Untul de cacao pe care îl găseşti în magazinele online se poate combina cu pudra de cacao şi se aplică pe zonele cu vergeturi. Se lasă să acţioneze 15 minute (de preferat se înfăşoară folie alimentară peste aceste zone după ce au fost masate), după care se îndepărtează la duş.

4. Smoothie cu pudră de cacao


Nu trebuie să-ţi ajuţi pielea doar la suprafaţă, ci să o hrăneşti şi din interior. Amestecă lapte de migdale/soia cu 1 banană şi 1/2 linguriţă pudră de cacao crudă pentru a obţine un cocktail care te întinereşte.

5. Adaugă cacao în apa de baie!


Adaugă 1 lingură de pudră de cacao şi 1/3 cană lapte praf (sau lapte de capră) în apa din cadă pentru a hidrata eficient pielea. Nu vei mai avea probleme cu pielea uscată! (foto: iStockphoto)

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rew pe 5 Feb 2013, 17:07
    superwow

    da sigur....incercati!!!!! :))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod