Baile de... frumusete

Din cand in cand, avem nevoie de relaxare, de odihna si de rasfat. Pentru ca este cel mai la indemana, apelam adesea la o baie fierbinte si relaxanta, aromata cu diverse uleiuri sau saruri de baie.
Din cand in cand, avem nevoie de relaxare, de odihna si de rasfat. Pentru ca este cel mai la indemana, apelam adesea la o baie fierbinte si relaxanta, aromata cu diverse uleiuri sau saruri de baie.

Un lucru foarte important este acela ca orice femeie poate obtine mult mai mult de la o baie. Cum? In timp ce te relaxezi, diverse produse naturale pe care le poti adauga in apa iti hidrateaza si catifeleaza pielea. Specialistii de la SpaIndex.com iti recomanda cateva retete pentru tratamentele tale de frumusete:

Tratament cu ou si ulei de masline

Ingrediente:
1 ou
o jumatate de cana cu ulei de masline
1 lingura glicerina
o jumatate de cana cu lapte praf
1 picatura de ulei esential de iasomie
1 picatura de ulei esential de trandafiri
6 picaturi de ulei esential de lavanda
2 cani cu apa

Amesteca impreuna oul, uleiul de masline, glicerina si laptele praf. In timp ce le bati ca pe o crema pentru prajituri, adauga uleiurile esentiale. Continua sa le bati pana se formeaza o pasta omogena. Adauga apa, putin cate putin. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adauga-l in apa din cada. Atentie! Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte pentru ca pasta se va solidifica si, mai ales, apa prea fierbinte dauneaza pielii tale, inlaturand stratul protector de grasimi de la suprafata acesteia.

Amestec hidratant pentru pielea uscata si iritata

Ingrediente:
4 cesti cu lapte praf
1 ceasca cu apa fierbinte
o jumatate de ceasca cu musetel uscat sau cinci pliculete de musetel

Toarna apa fierbinte peste musetel si asteapta 20 de minute. Strecoara lichidul obtinut, amesteca-l cu laptele praf si adauga in apa din cada. Laptele hidrateaza pielea in timp ce musetelul calmeaza zonele iritate si previne aparitia unor infectii ale pielii.

Ulei de baie cu vanilie

Ingrediente:
1 cana cu ulei (ulei de masaj, ulei pentru copii etc.)
o jumatate de cana cu miere
o jumatate de cana cu sampon sau gel de dus fara parfum
1 lingura ulei esential de vanilie

Amesteca toate ingredientele intr-o sticla care se poate inchide etans. Cand doresti sa folosesti uleiul, agita bine sticla si toarna in apa din cada un sfert de cana.

Baie cu vin si miere

Ingrediente:
4 cesti cu vin rosu
1 ceasca cu miere

Mierea este cunoscuta pentru efectele sale hidratante, in timp ce vinul are proprietatea de a curata pielea.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simonabv22 pe 14 Mai 2008, 19:35
    legume si fructe?

    la cet de scupe sunt nu-ti mai arde de slabit si eu vreau sa slabesc si vreau sa mananc fructe si legume dar nu sunt pt. buzunarul meu si am si trei frati mai mici care ii cresc si daca cumpar fructe ce sa fac ?eu le dau lor si eu imi iau gandul de la ele.

    0
    0

  • moreanu denisa pe 6 Mai 2008, 16:10
    pt piele iritata

    buna..am o piele prea sensibila desi nu am un corp deschis dar nicic f inchis ma irit foarte rpd si de la toate in special de la lama..as vrea sa imi recomandati ceva sa am piele mai fina si sa numai ma irit mereu..

    0
    0

  • mihaela michela pe 4 Mai 2008, 17:18
    psoriazis

    buna sunt mihaela si eu am acceasti prob ca si tine claudia ...psoriazisul...de 16 anii , de la varsta de 8 anii , eu una fac tratament cu un unguent care se numeste diprosalic unguent recomandat de doctor si e ok , adica nu am aceea scoarta in cap , daca mai vrei sa discutam te astept...

    0
    0

  • fugaru claudia pe 19 Mar 2008, 07:04
    psoriazis

    buna sint claudia si de 15 ani sufar de psoriazis la cap am aceasta scoarta in cap .tot timpul ma maninca si ma scarpin am incercat totul de la doctor dar nimic.ce-mi puteti recomanda?multumesc

    0
    0

  • andreea pe 18 Mar 2008, 10:40
    raspuns pt Ludmila

    am uitat sa iti spun ca acum am 56 kg si sunt f multumita! Acelea de la farmacie sunt medicamente. ( ca am gresit propozitia)

    0
    0

  • andreea pe 18 Mar 2008, 10:38
    raspuns pt. Ludmila

    Si eu am avut 48 kg la 1,68. Am reusit sa ma ingras luand niste care se dau de obicei la copii cu probleme de de alimentatie ( care mananca f putin si nu asimileaza deloc ) in vederea reinstalarii poftei de mancare. Se gesesc la famaciile naturiste si sunt 100% naturale. Daca esti fumatoare foarte important pt cresterea in greutate e sa te lasi de tigari. Tigarile '"alunga" pofta de mancare si combinate cu stresul ( de orice fel : de la servici, acasa, scoala, copii etc) duc la o scadere in greutate. Deci, lasa-te de tigari! Mananca mult (un timp pana ajungi unde vrei)! Fa sport! (ca sa te ingrasi frumos fara celulita si alte grasimi nedorite)

    0
    0

  • Ludmila pe 11 Mar 2008, 10:46
    cum te poti ingrasa

    vad emailuri de la doamne si domnisoare care se pling ca vor slabeasca,dar eu am o alta problema,nustiu ce sa fac ca ma ingras putin,toti imi spun ca sunt prea slaba si nu imi sta bine....am 45 kg,va rog dati-mi si mie vreun sfat

    0
    0

  • oana pe 11 Mar 2008, 09:42
    cum poti slabi

    acum am 63 si 1.78...dar in urma cu un an jumate aveam aproape 120.atat m-am ingrasat la prima mea sarcina....toata lumea imi zicea ca nu o sa mai dau jos ca nu am cum .si in mai putin de 1 an am reusit sa ajung la greutatea care o am acuma. a fost foarte greu....am renuntat la paine...tot ce inseamna fainos....sare....zahar....si mergeam tot timpul cu un baton de ciocolata in geanta in caz ca imi era rau. am facut in jur de 3 luni aerobica in apa de 2 ori pe saptamana....creca asta m-a ajutat foarte mult si paralel tinut regim. nu credeam nici eu ca o sa imi mai revin dar zicandu-mi atatea persoane ca nu am sa mai dau jos kilogramele stranse ....de aici am avut atata voinata si voiam sa le demonstrez ca se poate.au fost foarte multe kg date jos si intr-un timp foarte scurt de aceea familia zicea ca ma imbolnavesc....ei n-a fost sa fie sunt cea mai sanatoasa din toti.si ma bucur ca m-a ajutat dumnezeu sa am incredere in mine si sa trec peste obstacolele care le-am avut.....am un ingeras sanatos si frumos si as vrea sa ma gandesc la al doilea dar nu as mai putea sa trec inca odata prin ce am trecut:)).

    0
    0

  • tanya pe 10 Mar 2008, 16:08
    diete

    eu am 1.68 si 75 kg. am avut pana de curand 78 dar am baut in fiecare dimineata timp de 3 saptamani ceai de musetel cu o jumatate de lamaie facut de seara. in timpul curei n-am slabit desi renuntasem aproape de tot la mancare insa dupa ce am incetat sa mai tin cura s-au topit trei kg. bine si fara paine (doar 2-3 felii/zi) si zahar deloc. doar indulcitori. ceaiul il faceam seara si il beam dimineata si invers. va spun ca da rezultate bunicele si nici nu e cine stie ce de tinut. iar pentru cei cu probleme la stomac, eu am luat dimineata cate un omeran

    0
    0

  • tia pe 9 Mar 2008, 15:11
    esme- vreau sa slabesc....rasp

    nu ai nevoie de timp, doar de vointa... impune-ti un regim pe care crezi ca-l poti urma... de exemplu, in fiecare zi sa : bei 1-2 l apa plata cu lamaie(daca nu, apa simpla), nu mananci dupa o anumita ora (6,7,8), sa faci curatenie, seara poti face de pe pat sau de pe jos "bicicleta", la baie sa iti faci masaj cu buricul degetelor, apasat si circular (pielea chiar se face mai intinsa), sa mananci fara paina (daca nu poti, 2 felii), o zi de odihna poti sa o dedici fructelor, legumelor si iaurturilor fara nimci altceva.... si intr-o luna dai 2-3 kilograme jos, fara efort si te simti si mai usoara...si cel mai avantajos e ca nu ai sa vrei sa renunti la "regimul" impus de tine.. pt ca nu e greu...ti-l alegi singura.... va deveni mod de viata...si inca ceva....cu dulciurile trebuie sa ai grija... eu de exemplu pap doar cioc si inghetata( nu e bine, dar evit covrigeii, napolitanele, prajiturile si altele)... si altceva: pizzza, shaorma, fast-foood...elimina-le pt ca nu iti fac bine (ma refer la sanatate nu neaparat kilograme)... daca vrei sa ma contactezi...ota_tia@yahoo.com

    0
    0

  • florina pe 8 Mar 2008, 23:52
    dieta????

    dragele mele uitati ideea de dieta .....ganditi-va mai degraba la ceva mai bun atat pentru aspectul exterior cat si pentru bunastarea interioara....schimbati-va stilul de viatza.eliminati zaharul si toate porcariile din comert ; va sfatuiesc sa mancati multe fructe si legume si cereale fara zahar alb,credeti-ma vorbersc din experientza si ma simt super bine.nu uitati o viatza ordonata inainte de toate....nimik intre mese doar apa. atentie la zahar si la grasimile nesanatoase....succes

    0
    0

  • HELEN pe 8 Mar 2008, 21:30
    DIALOG PE FORUM

    DACA CINEVA A INCERCAT DIETA DR.MIHAELA BILIC M-AR INTERESA SI PE MINE.NU LOCUIESC IN ROMANIA SI CRED CA MI-AR FI GREU SA INCERC SA FAC ROST DE EA..CITIND PE FORUM DIALOGURILE PE TEMA CUM SA SLABESTI AM INTELES CA MULTE REPREZENTANTE ALE SEXULUI FRUMOS AU INCERCAT-O DAR NIMENI NU A EXPLICAT-O DACA CINEVA ARE BUNAVOINTA SI TIMP ASTEPT CITEVA DETALII BINENTELES PE CELE MAI IMPORTANTE V-AS MULTUMI MULT DACA ATI PUTEA TRIMITE SI CITEVA DATE DESPRE CARTE[EDITURA.ANUL APARITIEI ETC.] MULTUMESC ANTICIPAT HELEN

    0
    0

  • esme pe 8 Mar 2008, 12:38
    vreau sa slabesc

    buna sunt esme si am 32 de ani am 1.74 si 88kg as vrea si eu sa slabesc macar 10 kg,va rog din inima cine ma poate ajuta.sport nu fac ca nu am timp.lucrez in educatie si i-mi ocupa aproape tot timpul.la multi ani tuturor damelor.multumesc pt. cei ce ma vor ajuta.

    0
    0

  • laura pe 8 Mar 2008, 11:30
    raspuns pt mihaela

    buna mihaela,sa stii ca si eu avem cam tot atatea kg ca si tine anul trecut si m-am hotarat sa renunt la paine,am inlocuit-o cu biscuiti sau grisine si acasa manancarea o mananc ori cu grisine sau cu mamaliguta si de la 60kg am ajuns la 54kg.la servici nu mananc decat un iaurt natural si sa stii ca ma simt f bine,iar cu exercitiile fizice....hm...nici eu nu am timp de asa ceva dar in schimb chiar d c nu am ce face in casa tot imi gasesc,ori sterg praful si dau cu aspiratorul,si asa sa vezi ce iti pui la treaba muschii de la burtica si credema ca ai sa slabesti garantat,sper ca ideea mea o sa-ti fie de folos,iar primavara ce a venit sa-ti aduca numai bucurii,LA MULTI ANI!

    0
    0

  • serbu mihaela pe 8 Mar 2008, 09:52
    pt slabit

    buna ziua..am o intrebare!am 1.63,57 kg..eu zic ca e cam mult..nu am timp sa merg la sala,toata ziua stau la birou pe scaun,nu ma pot tine de diete,dar vreau sa slabesc 5 -6 kg..de fapt la mine e problema ca am pus doar la burta si pe solduri..vreau sa le dau jos..ce sa fac?nu mananc grasimi,nu fumez...si am 40 ani..multumesc

    0
    0

  • dimitriu pe 8 Mar 2008, 07:49
    baia odihnitoare

    DACA ESTI OBOSITA, SIMTI CORPUL GREU....CE INGREDIENTE SE PUNE IN APA DE BAIE CA SA TE SIMTI DIN NOU REFACUT

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod