Baie de detoxifiere: 3 rețete care te ajută să scapi de toxine

Cercetările arată că o baie de detoxifiere în care amesteci diverse ingrediente poate să ajute la eliminarea toxinelor din corp. Cum să folosești această metodă de detox?
Detoxifierea corpului cu ajutorul băilor constituie una dintre cele mai folosite soluții ca să scapi de toxine. Potrivit cercetărilor, la nivelul tălpilor găsim diverse puncte energetice care sunt conectate cu toate organele importante din corp, favorizând astfel eliminarea toxinelor din corp.

Este important să folosești apă caldă pentru a favoriza deschiderea porilor și sare, datorită proprietățile antiinflamatorii și astringente. Iată câteva dintre cele mai eficiente rețete pentru o baie de detoxifiere!


Baie de detoxifiere cu sare de mare


Ai nevoie de: 1 ceașcă cu sare de mare, 1 ceașcă cu oțet din cidru de mere, ulei esențial în funcție de preferință, 1 ceașcă cu sare amară Epsom și 2 cești cu bicarbonat de sodiu. 

Se pun toate ingredientele în mai multă apă și se fierb împreună pentru a se dizolva bine. Se umple cada cu apă caldă și se toarnă oțetul.
Se adaugă apoi amestecul fiert, după care trebuie să te relaxezi în cadă timp de o jumătate de oră. Poți să ai o senzație de oboseală după baie, de aceea este bine să recurgi la acest ritual seara, înainte de somn. Această combinație de ingrediente determină o creștere a niveului de magneziu, calmează iritațiile pielii și detoxifiază corpul.


Baie de detoxifiere cu pulbere de ghimbir

Amestecă 1 lingură cu pulbere de ghimbir și 2 cești cu apă oxigenată în apa caldă din cadă. Relaxează-te în apa caldă timp de 30 de minute!


Baie de detoxifiere cu argilă din bentonită

Amestecă în apa din cadă 1/2 ceașcă sare de mare, 1 lingură cu argila din bentonită, 1 lingură cu sare amară Epsom și câteva picături de ulei esențial. Dacă preferi, poți să pui toate ingredientele într-un săculeț pe care să-l scufunzi în cadă.
Relaxează-te în cadă timp de o jumătate de oră!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod