Ajutor, imi cade parul!

Una dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului o constituie utilizarea unor produse de ingrijire sau coafat de calitate inferioara sau a unor piepteni necorespunzatori. Si cat de usor ar fi sa previi pierderea podoabei capilare, apanajul feminitatii...

In cadrul conferintei din anul 2004 a Academiei Americane de Dermatologie, specialistii in domeniu au prezentat o serie de recomandari pentru ingrijirea parului.

  • In cazul in care, in paralel cu pierderea anormal de mare a parului, resimti mancarimi ale scalpului si observi aparitia unei iritatii, adreseaza-te unui medic dermatolog, intrucat este posibil sa suferi de o dermatita seboreica.


  • Nu purta parul exagerat de lung, acesta este cel mai sensibil si expus riscului deteriorarii. Daca iti place aceasta coafura, ai grija ca lungimea parului sa nu depaseasca extremitatea superioara a bazinului.


  • Pe masura ce inaintam in varsta, parul creste tot mai incet si textura firului incepe sa se deterioreze. Asadar, incepand din jurul varstei de 40 de ani, evita produsele chimice puternice si, in general, orice demers care ar agresa parul - de pilda, nu te mai decolora - si foloseste des tratamente speciale, adaptate tipului tau de par.


  • Ai grija cand iti alegi pieptenii si periile de par. Ideal este sa le alegi pe cele din material plastic (sunt mai flexibile), cu dinti rotunjiti la varf si nu foarte aspri. Si nu uita ca a te peria foarte des e o "reteta" sigura pentru caderea parului! Doua periaje zilnic, dimineata si seara, sunt suficiente. Este recomandabil sa nu te piepteni imediat dupa dus, cand parul este ud - se va rupe cu usurinta. Dar daca tii neaparat, foloseste un pieptene cu dintii foarte rari.


  • Sensibilitatea parului depinde direct proportional de tipul acestuia - de pilda, parul ondulat este mult mai fragil, asadar fii foarte atenta cand te piepteni.


  • Pe cat posibil, evita fixativul, deoarece majoritatea produselor din aceasta categorie usuca si deshidrateaza firul de par. In cazul in care este neaparat nevoie (o seara speciala, care cere o coafura prodigioasa), spala-te pe cap inainte de culcare. Este ca si in cazul tenului: asa cum nu ai voie sa te culci fara a te fi demachiat, nu este indicat sa adormi cu parul "sufocat" de diferite produse de coafat care nu-i permit sa respire.


  • Daca vrei sa-ti ridici parul pe frunte, evita panglicile tari si foarte stramte, care vor traumatiza firul de par din radacina. Foloseste clame micute, in culori diferite - sunt moderne, iti vor da un aer tineresc si nu sunt agresive.


  • Nu-ti spun o noutate: stii si tu ca vopsirea deterioreaza firul de par. Dar nu-ti voi sugera sa renunti si sa-ti mentii culoarea naturala, daca nu vrei, insa incearca sa nu te "indepartezi" decat la maximum 3 nuante fata de cea originala, pentru a reduce din agresivitatea procedurii.


  • Permanentul si opusul acestuia (intinderea parului) sunt deosebit de agresive pentru fir, asa incat, cu cat mai rar, cu atat mai bine...




  •  

    Comentarii (3)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Alina pe 12 Apr 2009, 15:57
      salut

      salut!am o mika problema.vreo 3 ani am avut carare pe o parte numai,shi acum am observat ca nu creshte parul in locu cela.nu shtiu ce sa fac.spunetsimi va rog.Ajutatsi-ma!

      0
      0

    • ella pe 23 Iul 2008, 12:47
      provillus-women

      eu sunt la a 3-a luna si sunt foarte multumita.

      0
      0

    • anda pe 10 Iul 2008, 15:18
      e ok ?

      am gasit provillus-women.ro, e ok ?

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod