Ai, intr-adevar, grija de pielea ta?

Teoretic, stii ca trebuie sa ai grija de pielea ta zilnic, indiferent de anotimp sau de cat de obosita ai fi. Practic, te ocupi de acest lucru. Si atunci, te-ai putea intreba, unde este problema? Ei bine, este vorba despre faptul ca, oricat ne-ar displacea acest lucru, nu toate obiceiurile noastre de ingrijire a fetei sunt cu adevarat sanatoase. Iata cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont din acest punct de vedere.

  • Pentru ingrijirea epidermei din jurul ochilor, aplica atat demachiant special, cat si crema conceputa special in acest scop (de fapt, ideal este un gel, pentru ca are textura incomparabil mai usoara, mai fluida si prin urmare, mai usor de aplicat).
    Gelul este in mod deosebit util in cazul in care te trezesti dimineata cu ochii umflati si cearcanele sunt destul de pronuntate.


  • Porii dilatati pot constitui o problema destul de suparatoare, cauzele fiind multiple: deshidratarea, excesul de sebum si exfolierea insuficienta. Vestea buna este ca poti detecta foarte repede motivul aparitiei acestei neplaceri, mergand la dermatologie sau cerand sfatul unei cosmeticiene. Vestea mai putin buna este ca, in ciuda masurilor pe care le vei lua, in foarte putine cazuri porii se inchid. Ce-ti ramane de facut? Foloseste o baza de machiaj "2 in 1", care cuprinde atat pudra, cat si fond de ten, si care are o textura mata, fara a astupa porii.
    Diferenta va fi remarcabila.


  • In ceea ce priveste protectia fata de radiatiile solare, stii foarte bine ca trebuie sa nu faci deloc economie. Numai ca unele persoane ezita sa aplice astfel de produse pe fata, intrucat tenul va capata o stralucire inestetica. Si totusi, n-ar fi deloc indicat sa nu-ti protejezi fata, iar crema hidratanta nu reprezinta o bariera suficienta. Ideal ar fi un produs cosmetic pe baza de oxid de zinc.


  • Ai trecut demult de varsta pubertatii, insa din cand in cand tot mai apare cate un cos rebel, de obicei in "momente cheie", cand trebuie sa arati impecabil.
    Oricat de tentant ar fi sa-l "extermini", rezista ispitei. Nu vei face decat sa atragi mii de bacterii intr-o zona delicata. Pe moment, mascheaza-l cu ajutorul batonului corector si al fondului de ten, iar mai tarziu, trateaza-l cu un produs pe baza de acid acetilsalicilic.


  • Pigmentarile cauzate de soare sunt de-a dreptul nesuferite, de acord. Drept pentru care ai tendinta sa le acoperi, aplicand "din belsug" fond de ten, pudra, fard de obraz... si te mai miri ca pielea nu respira cum trebuie. Ideal ar fi sa urmezi un tratament cosmetic, dar daca nu ai timp pentru a merge la salon, foloseste un produs special de exfoliere, pe baza de alfa-hidroxi-acizi.
    Acesta va reduce substantial pigmentarea.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod