Ai grija de buze, gat si decolteu! Sunt zone foarte sensibile

Desi majoritatea femeilor respecta un ritual zilnic de ingrijire a tenului si corpului, din pacate nu toate isi fac timp pentru ingrijirea speciala a zonelor mai sensibile, cum sunt buzele, gatul si decolteul.
Desi majoritatea femeilor respecta un ritual zilnic de ingrijire a tenului si corpului, din pacate nu toate isi fac timp pentru ingrijirea speciala a zonelor mai sensibile, cum sunt buzele, gatul si decolteul.

Hidrateaza si din exterior, si din interior!


Vantul si frigul pot determina uscarea excesiva si chiar craparea buzelor. Pentru ca buzele nu beneficiaza de glande sebacee, sunt mai uscate decat restul tenului. Printre factorii care le agreseaza mai sunt soarele puternic, pasta de dinti sau produsele de machiaj agresive, cum ar fi rujurile extrem de rezistente.

Cum putem oferi buzelor un tratament special? In primul rand vom folosi o periuta de dinti cu peri moi cu care le vom exfolia cu blandete, prin miscari circulare.
Acest masaj va stimula circulatia sangelui si, in acelasi timp, va inlatura celulele moarte de la suprafata, pregatindu-le pentru aplicarea produselor de ingrijire.

Este indispensabil un balsam de buze de calitate, care le va hrani si hidrata. In timpul zilei, in special vara, este ideala folosirea unui balsam care sa includa si un factor de protectie solara. Asa cum fondul de ten se aplica intotdeauna peste o baza de machiaj, nici rujul nu va fi aplicat fara folosirea prealabila a acestui balsam.

Pentru demachiat, trebuie sa folosesti un lapte demachiant sau o solutie micelara (lotiuni demachiante care nu necesita clatirea cu apa nici inainte nici dupa folosirea lor), concepute pentru curatarea zonelor sensibile, cum ar fi ochii.
Evita folosirea lotiunilor tonice. Noaptea, inainte de culcare, nu uita sa aplici un strat generos de balsam care va actiona toata noaptea, astfel incat dimineata sa te trezesti cu buze fine.

Dintre tratamentele naturiste, au rezultate foarte bune ungerea buzelor cu miere, smantana, ulei de masline sau continutul unei capsule de vitamina E. Este esentiala si hidratarea din interior, prin consumarea a cel putin 1,5 litri de lichide zilnic.

Maseaza-ti gatul in sens ascendent!


Alte zone care au nevoie de tratament “preferential” sunt gatul si decolteul. Desi sunt regiuni cu piele foarte subtire si sensibila si sunt printre primele care ne tradeaza varsta, multe dintre noi le omit in mod constant din ritualul zilnic de frumusete.
Ca si tenul, atat gatul cat si decolteul necesita demachiere, tonifiere cu o lotiune tonica fara alcool si aplicarea unei creme hidratante.

Un rol important in ingrijirea gatului il reprezinta masajul, cu ambele maini de o parte si de alta, facut in sens ascendent, de jos in sus, si terminand cu un usor palmuit sub barbie. Crema folosita pentru gat si decolteu va fi crema obisnuita pentru ten, insa nu le vom ocoli nici cand folosim crema de corp, aceste zone beneficiind astfel de hidratare dubla.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Deea pe 2 Oct 2010, 15:03
    buze frumoase

    La fel de uor este si un "tratament" pentru buze crapate sau pur si simplu pentru hidratare si frumusete...Puteti sa va dati o data la 2 nopti, inainte de culcare, cu putin ulei de masline pe buze....Este foarte hranitor !

    2
    0

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:50
    buna

    hidratarea e f importanta pt organism....ai grija de corpul tau...am gasit un site interesant...lovedigital.ro...e o lume magica acolo, iti poti face multi prieteni...te astept

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod