Afla despre acneea rozacee in 3 pasi simpli!

Acneea rozacee este o afectiune cronica a pielii care afecteaza, de cele mai multe ori, fata. In prima faza pe fata apare o roseata si pustule, insa dupa ce afectiunea avanseaza in grad pielea se ingroasa.
De asemenea, ochii sunt rosiatici, uscati, ii simti iritati si "in flacari", sau au sensibiliate ridicata la lumina. In unele cazuri, rozaceea poate conduce la rinofima (nari largite si nas rosu).


Daca ai fost diagnosticata cu rozaceea, iata ceea ce ar trebuie sa stii:

1.
Cu toate ca aceasta afectiune nu poate fi vindecata, simptomele pot fi remediate. Dermatologul iti poate prescrie antibiotice cu aplicare locala sau orala pentru a trata pustulele. Tratamentul pe baza de medicamente impreuna cu igiena pleoapelor vor remedia problemele cauzate ochilor, in timp ce electrochirurgia si chirurgia cu laser vor ajuta in tratarea altor simptome.


2.
Unii factori iti pot agrava afectiunea. Studiile sustin ca exercitiile extenuante, caldura sau unele alimente pot inrautati rozaceea. Monitorizeaza-ti "izbucnirea" pentru a nota posibilele legaturi dintre alimente si nivelul activitatilor si evita sa folosesti produse cosmetice deoarece iti pot irita tenul.

3. Foloseste creme cu nivel protector ridicat impotriva razelor solare, mai ales daca si inainte de a fi diagnostica cu acnee rozacee pielea ta avea tendinta de a se irita la soare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod