Acest truc ingenios calmează rapid arsurile solare

Este îngrozitor să fii roșie ca racul după o zi de stat la plajă.
Dar nu sunt prea multe lucruri pe care le poti face pentru a trata arsurile solare, in afara de cateva remedii naturale pe care sa le incerci cat timp pielea se vindeca.

Cremele sau gelurile cu aloe iti racoresc pielea si reduc senzatia de usturime, dar daca nu ai una la indemana, poti incerca o metoda mai putin cunoscuta: folosirea unei spume de ras.

Intr-o postare devenita virala pe Facebook, o tanara recomanda aplicarea spumei de ras cu mentol pe piele pentru a calma arsurile solare. Femeia care a distribuit postarea aplica spuma de ras pe pielea arsa, o lasa sa se dizolve si sa actioneze timp de 30 de minute, apoi se clateste.
Aceasta spune ca ajuta la reducerea inflamatiei in cazul pielii inrosite si uscate dupa expunerea prelungita la soare. La final, pielea sa pare mai putin rosie si iritata.

Postarea are peste 230.000 de distribuiri, dar chiar functioneaza acest truc si, mai ales, este sigur pentru piele? Iata ce spun specialistii:

Ajuta spuma de ras la calmarea pielii arse de soare?


Depinde de tipul spumei de ras folosite. „Cremele de ras, in sine, nu sunt un remediu pentru arsuri, dar este posibil ca unele ingrediente din ele sa calmeze durerea si sa scada inflamatia ce cauzeaza inrosire.
Printre aceste ingrediente se numara mentolul si Aloe vera”,
declara medicul dermatolog Susan Massick pentru womenshealthmag.com. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod