9 pasi pentru o exfoliere perfecta

Daca iti doresti ca pielea ta sa arate mereu tanara si catifelata, trebuie sa ii asiguri un tratament de exfoliere pe care sa-l urmezi regulat. Prin indepartarea celulelor moarte de la suprafata, pielea ta va fi mai catifelata la atingere si cu un aspect mai ferm.
Exfoliere perfecta: Pasul nr.1

Maseaza-ti pielea inainte de a intra sub dus. Este indicat sa folosesti manusile pentru exfoliere sau un burete exfoliant loofah (material abraziv fabricat din fructul unei plante tropicale). Incepe de la calcaie si urca incet, fara sa neglijezi nicio zona a corpului.


Pasul nr. 2

Intra in cada sau sub dus pentru a-ti umezi tot corpul.


Tratament de exfoliere: Pasul nr. 3

Aplica un produs exfoliant (gel, crema, lotiune) pe manusi sau burete.


Pasul nr. 4

Maseaza usor fiecare parte a corpului, efectuand miscari circulare.


Pasul nr.5

Opteaza pentru produsele exfoliante care au la baza ingrediente precum ovaz, migdale macinate sau sare de mare. Tocmai datorita acestei texturi si a ingredientelor grunjoase, pielea ta va beneficia de o exfoliere delicata.


Pasul nr. 6

Daca preferi iti poti prepara singura un exfoliant. Amesteca sare de mare, ulei de masline si zeama de lamaie si maseaza-ti pielea cu aceasta compozitie.


Pasul nr. 7

Foloseste un prospop pentru o exfoliere mai blanda.


Pasul nr. 8

Aplica o lotiune care contine alfa hidroxiacizi (AHA) dupa operatia de exfoliere. Astfel, aceasta crema cu efect abraziv va continua procesul de indepartare a celulelor moarte.


Pasul nr. 9

Este foarte important sa iti ingrijesti pielea cu ajutorul unei creme hidratante, pe care sa o folosesti cel putin o data pe parcursul unei zile. O exfoliere regulata are un efect de uscare a pielii si va face mai mult rau decat bine, in cazul in care nu hidratezi constant pielea cu lotiune.

Sfat: unele produse au un efect abraziv mai puternic decat altele. Daca ai o piele foarte sensibila, masajul trebuie sa fie foarte bland. Si, nu uita ca nu trebuie sa abuzezi de exfoliere pentru ca in caz contrar, pielea ta va avea de suferit.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Oana pe 13 Ian 2008, 13:02
    ---

    Pentru mine cel mai indicat exfoliant ramane zatul de cafea amestecat cu gelul de dus. O alta metoda de exfoliere ar mai fi malaiul de porumb care este lasat cam 10 minute in apa calduta. Cat despre zahar... as avea mari retineri tinand cont de "calitatile" acestuia asupra corpului indiferent daca este ingerat sau folosit extern. Dar asa cum fiecare dintre noi suntem cat se poate de diferiti se prea poate ca pentru unii sa fie o metoda cat se poate de eficienta .

    0
    0

  • selena pe 22 Dec 2007, 13:01
    Exfoliere

    Eu folosesc zahar amestecat cu baby oil ca sa fie exfolierea foarte delicata si sunt extrem de multumita de pielea mea.

    0
    0

  • 10.11.2007 pe 10 Nov 2007, 12:51
    exfoliere

    eu folosesc o data pe saptamana faina de porumb, inmoi faina cu lapte sau apa ce am la indemana (sa nu fie prea moale, cum e nisipu ud )si dupa ce fac dus masez tot corpul cu faina.Dupa, ai o piele ca de bebelus.

    0
    0

  • Violeta pe 7 Nov 2007, 09:47
    Exfoliere

    Eu folosesc de doua ori pe saptamana zat de cafea. Fac un dus caldut, ma ususc, masez tot corpul cu zat si apoi folosesc un gel de dus hidratant. Dupa uscare, folosesc o crema hidratanta pentru corp. E pur si simplu super, pielea e asa de matasoasa si... mi-au trecut si cosurile de pe spate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod