9 cele mai mari mituri despre celulită pe care să nu le crezi

9 cele mai mari mituri despre celulită pe care să nu le crezi

Dacă ai celulită pe șolduri, coapse, fese sau abdomen, probabil ai încercat toate remediile posibile pentru a scăpa de ea. Descoperă mituri despre celulită pe care să nu le crezi
Unele mituri despre celulită te pot împiedica să lupți așa cum trebuie împotriva acestei probleme atât de răspândite. Iată zece mituri despre celulită pe care să nu le mai crezi:

Mit: Numai persoanele supraponderale au celulită

Este unul dintre cele mai răspândite mituri despre celulită. Nu doar persoanele plinuție sau supraponderale au celulită. "Chiar și modelele au celulită", declară medicul dermatolog Ellen Marmur pentru rd.com. Nu se știe cu exactitate ce provoacă apariția celulitei, dar moștenirea genetică și hormonii ar putea avea un rol. Celulita apare atunci când celulele de grăsime împing pielea prin benzile de țesut care leagă pielea de mușchi. Grăsimea împinge pielea, iar benzile o trag în jos, rezultatul fiind acel aspect neregulat specific. Deși grăsimea este implicată în acest proces, nu este cauza celulitei. Dar atunci când ne îngrășăm, aspectul poate fi amplificat.

Mit: Dacă slăbești, scapi de celulită

Chiar și dacă slăbești, aspectul de coajă de portocală nu dispare complet. Dar pentru unele persoane, scăderea în greutate și menținerea unui stil de viață sănătos poate reduce aspectul celulitei.
În alte cazuri, însă, dacă pielea se lasă după ce slăbești, celulita se poate observa și mai mult. Acesta este motivul pentru care dieta trebuie să fie însoțită întotdeauna de exerciții fizice.

Mit: Există întotdeauna o cauză de apariție a celulitei

"Celulita poate fi cauzată de moștenirea genetică, hormoni, afecțiuni medicale, creșterea sau scăderea în greutate, iar unele persoane pur și simplu fac celulită fără să existe o cauză anume", declară chirurgul estetician David Shafer pentru rd.com. Liposucția efectuată greșit poate cauza apariția sau agravarea celulitei, mai spune specialistul.

Mit: Numai persoanele în vârstă fac celulită

"Celulita poate fi observată și în cazul adolescentelor", spune medicul citat. "În cazul persoanelor în vârstă, celulita este mai pronunțată pentru că odată cu îmbătrânirea, pielea își pierde elasticitatea și astfel denivelările de grăsime sunt mai vizibile", adaugă specialistul.

Mit: Bronzul reduce celulita

Probabil ai aflat deja că bronzarea pielii are o mulțime de efecte nocive asupra sănătății tale. De asemenea, nu este un remediu împotriva celulitei.
Bronzarea nu reduce celulita, ci are un efect vizual de estompare a acesteia, prin reducerea umbrelor formate pe piele de denivelările specifice. Poți folosi creme sau loțiuni autobrinzante dacă vrei să estompezi vizual celulita, fără să stai prea mult la soare.

Mit: Cremele anticelulitice au efect

Specialiștii consideră că astfel de produse nu au efect. "Multe creme sunt promovate drept tratament împotriva celulitei, dar nu dau rezultate. Unele dintre ele pot provoca o dilatare temporară a vaselor de sânge, cauzând umflarea pielii, ceea ce maschează celulita, dar nu au capacitatea de a trata cauza internă care duce la apariția celulitei", suține medicul Deanne Mraz Robinson. Cremele care conțin cofeină deshidratează celulele, ceea ce reduce aspectul celulitei pentru o perioadă scurtă de timp.

Mit: Toxinele din corp provoacă celulită

Celulita este cauzată de structura pielii și de distribuirea celulelor de grăsime și nu are nicio legătură cu toxinele. De fapt, chiar și persoanele cu un stil de viață sănătos, care fac mult sport, se pot confrunta cu celulită, iar în această categorie sunt incluse sportivele de performanță.
Prin urmare, curele de detoxifiere nu au niciun efect asupra celulitei.

Mit: Numai femeile fac celulită

Femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații să dezvolte celulită, dar nici bărbații nu sunt imuni. Estrogenul, hormonul feminin, poate avea o legătură în apariția celulitei preponderent în cazul femeilor din cauza faptului că estrogenul stimulează depozitarea subcutanată a grăsimii. Bărbații au un strat mult mai subțire de grăsime subcutanată și prin urmare, o tendință mai mică de a avea celulită. "Celulita poate fi observată de obicei în cazul bărbaților supraponderali care au slăbit foarte mult", declară medicul dermatolog.

Mit: Nimic nu te poate ajuta să scapi de celulită

Din fericire, această afirmație a devenit falsă. Timp de mulți ani, numeroase tratamente precum creme, loțiuni, ceaiuri etc. promiteau să elimine celulita, dar fără rezultate. "Aceste remedii nu se adresau cauzei structurale a celulitei, care sunt benzile fibroase ce conectează pielea de mușchi și care provoacă denivelările la suprafața pielii.
În prezent, când pacienții mă întreabă ce pot face pentru a elimina celulita, le recomand terapiile de tip vacuum, care elimină acele benzi subcutanate ce creează denivelările", declară medicul Deanne Mraz Robinson.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod