8 trucuri care te scapă de pete şi pistrui. Încearcă-le şi tu!

Expunerea pielii la soare poate accentua unele pete şi pistrui, iar fondul de ten nu este singura soluţie pentru acoperirea lor completă. Află care sunt cele mai des utilizate metode de eliminare a petelor şi pistruilor, de la tratamente naturale până la creme şi soluţii mai complexe.

Primul pas pentru a diminua impactul pistruilor este să-ți protejezi pielea de radiațiile ultraviolete cu produse care să îți ofere gradul de protecție SPF necesar pentru pielea ta. Alături de cosmeticele potrivite, de la fondul de ten lichid sau cremă până la machiajul mineral, ai însă la îndemână și alte soluții pentru a scăpa de pete și pistrui.

Mască facială cu zeamă de lămâie

Sucul de lămâie proaspăt poate fi aplicat direct pe piele pentru rezultate bune în modificarea pigmenților și este în același timp și un exfoliant excelent.
Stoarce o lămâie și lasă sucul să acțiioneze pe față timp de 15 minute, înainte de a te clăti cu apă călduță.

Mască facială cu castravete

Castravetele este una dintre legumele folosite de multă vreme pentru tratamente faciale. Rade castravetele și aplică-l direct pe față. Nu clăti fața la mai puțin de 20 de minute pentru a beneficia de efectele sale asupra petelor solare și pistruilor.

Alte soluții similare sunt infuzia de pătrunjel, obținută din adăugarea de pătrunjel proaspăt tocat în apă care clocotește. Feliile de ceapă roși, de vinete și piureul de papaya sunt alte alternative eficiente.

Tratament cu miere

Amestecă miere de albine cu apă, încălzește lichidul ușur și aplică-l pe față în zonele cu pistrui.
Poți combina mierea și cu cermeni de grâu sau cu iaurt, iar fiecare dintre variante ar trebui să rămână aplicată timp de minim 10 minute înainte de plăture.

Lapte bătut

Smântâna și laptele bătut sunt recomandate ca soluții naturale pentru a scăpa de pete și pistrui. Ambele funționează pe același principiu: acidul lactic contribuie la curățarea zonelor pielii cu probleme. Nu le aplica pe față ca o mască, pentru a le clăti apoi cu apă. Cea mai eficientă metodă de a beneficia de efectul lactatelor este să le cureți de pe piele cu un șervețel sau prosop moale, înainte de a aplica o cremă hidratantă. Tratamentul poate fi repetat zilnic, iar iaurtul natural, fără îndulcitori, arome și conservanți poate fi o alternativă bună.

Creme decolorante

Există numeroase creme decolorante pentru față în comerț, care pot deschide zonele închise la culoare ale pielii.
Cercetează bine produsele disponibile înainte de a achiziționa o astfel de cremă și urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

Creme cu retinoizi

Derivații de vitamina A au un efect de întinerire a pielii, dar sunt utili și pentru pistrui și pete. Poți încerca mai întâi o cremă cu retinol, disponibilă în comerț, dar cele mai eficiente sunt cremele cu retinoizi mai puternici, care pot fi recomandate de un dermatolog.

Peeling chimic

Dacă vrei să apelezi la o soluție mai puternică și mai eficientă, peeling-ul chimic și-a demonstrat efectele de eliminare a pistruilor, dar nu este un tratament cosmetic la care să apelezi înainte de a-ți consulta dermatologul.

Terapie IPL

Una dintre cele mai noi tehnici de eliminare a petelor, IPL-ul este diferit de laser, dar principiul este asemămănător: cu ajutorul unor pulsuri luminoase este reglată producția de melatonină în straturile profunde ale pielii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 11 Mai 2017, 20:10
    neurofrimatoza

    buna ma numesc bianca sint din satu mare am un metru 38 am 38 kilokrame am 28 de ani am 28 de ani am un handicap de gradul2 si am boala reclinhaus am foarte multe semne pe toata fata si pe tot corpul sint ca si semnele de mama si as dori daca poate cinva sami recomande un tratament va multumesc mult si astept un raspuns

    0
    0

  • strutan ileana pe 24 Mar 2016, 12:54
    pistrui

    inca din copilarie am pistruii si nu am scapat de ei,am folosit tratamentul cu zeama de lamaie si cu smantana si nu am scapat de ei,imi puteti recomanda va rog,ce tratament sa folosesc,multumesc

    0
    0

  • adelina matei pe 2 Feb 2015, 14:36
    Crema anti-pete pigmentare

    Eu am folosit crema Melanil crema anti-pete pigmentare timp de 2 luni si am fost multumita de rezultat. Se poate gasi online pe spiterie.ro si e indicata pentru orice tip de ten.

    2
    0

  • tweety30 pe 1 Mai 2013, 18:16
    editare text

    Am si eu o intrebare : Exista cineva care corecteaza content-ul inainte de publicare! Stiu ca suna carcotas ...informatia e utila dar si o prezentarea mai ingrijita ar fi recomandata !

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod