8 obiceiuri zilnice care te urâţesc. Evită-le, de mâine!

Un aspect sănătos al pielii, al părului şi al unghiilor este necesar pentru orice femeie care îşi doreşte să strălucească şi să fie cu adevărat frumoasă într-un mod natural. Din păcate, unele obiceiuri zilnice ne ademenesc cu plăcerea de moment, dar ne intoxică trupul.

Un aspect sănătos al pielii, al părului şi al unghiilor este necesar pentru orice femeie care îşi doreşte să strălucească şi să fie cu adevărat frumoasă într-un mod natural. Din păcate, unele obiceiuri zilnice ne ademenesc cu plăcerea de moment, dar ne intoxică trupul şi ne răpesc frumuseţea naturală.

Află cum te urâţesc ele şi evită-le începând de mâine!

1. Bei cafea


Propune-ţi să te limitezi la o ceaşcă de cafea pe zi. Consumul moderat nu-ţi afectează aspectul fizic, dar dacă depăşeşti limita te vei alege cu dinţii pătaţi, cu cearcăne şi cu o piele deshidratată, care arată palidă şi uscată. Consumă apă din belşug înainte şi imediat după ce bei cafea, pentru a estompa efectul ei deshidratant.

2. Fumezi


Fumatul are atâtea efecte negative asupra înfăţişării tale, cum nici nu-ţi imaginezi! Totul porneşte de la faptul că ţigările conţin substanţe toxice care inhibă oxigenarea sângelui şi, implicit, a pielii. În plus, aceste substanţe îngustează vasele de sânge, iar pielea se vascularizează mai puţin.

Fumatul reduce şi nivelul de colagen al pielii. Efectele sunt, aşadar, dezastruoase!

Pielea ta nu mai este atât de elastică. Este favorizată apariţia celulitei şi a vergeturilor. Pielea şi unghiile capătă un aspect gălbui. Buzele se închid la culoare. Ridarea pielii se petrece cu mai multă uşurinţă. În plus, capeţi riduri de expresie specifice fumătorilor, cum ar fi cele din jurul gurii. Nu în ultimul rând, fumatul cauzează şi căderea părului.

Cercetătorii au început să folosească sintagma "faţă de fumător" încă din anul 1985 în contexte medicale. Ea are următoarele trăsături: riduri în jurul gurii, ochilor şi obrajilor, piele cu un aspect palid şi obraji supţi.

Potrivit unui studiu realizat pe perechi de gemeni în care unul e fumător, iar celălalt nu, s-a dovedit că pielea fumătorului este cu cel puţin 25% mai subţire decât cea a nefumătorului.

Concluzia? Fumatul te îmbătrâneşte serios!

3. Mănânci sărat


Sarea-n bucate o fi bună, dar nu-ţi pune în evidenţă frumuseţea naturală. Dimpotrivă, ea favorizează reţinerea de apă şi te "umflă".

Cele mai sigure victime sunt abdomenul, degetele şi, bineînţeles, faţa ta. În plus, inflamarea ţesuturilor şi, mai apoi, dezinflamarea lor, duc, în timp, la o piele mai puţin elastică.

4. Eşti sedentară


Sedentarismul te predispune la îngrăşare şi îmbolnăvire, mai ales din cauza proastei circulaţii a sângelui, care, ai ghicit, are efecte negative şi asupra aspectului pielii tale! Ar trebui să faci zilnic exerciţii fizice, pentru a-ţi ţine greutatea sub control şi pentru a avea o piele strălucitoare. Sportul favorizează circulaţia sângelui şi transpiraţia, care sunt benefice pentru pielea ta.

5. Stai la serviciu peste program


Programul prelungit de lucru nu-ţi ajută deloc organismul. Prea multe ore petrecute în alertă te fac mai sensibilă în faţa stresului, care îţi cauzează, printre altele, diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea.

6. Stai cocoşată


Poate că nici nu conştientizezi când adopţi această poziţie greşită a corpului! Fii atentă la acest aspect, căci stând tot timpul cocoşată afectezi semnificativ impactul vizual pe care îl au ceilalţi atunci când te privesc. Ar trebui să ştii că şi mersul pe tocuri îţi poate cauza o postură nefavorabilă a corpului.

7. Îţi rozi unghiile sau îţi umezeşti buzele


Astfel de ticuri nervoase sunt la ordinea zilei pentru unele femei. Dacă te numeri printre ele, încearcă să conştientizezi ori de câte ori le faci şi propune-ţi să te abţii de la ele. În fond, buzele şi unghiile sunt cartea de vizită a unei femei, din perspectivă masculină. Nişte buze uscate sau unghii neîngrijite îţi pătează imaginea.

8. Îţi atingi des faţa şi părul


Multe dintre noi avem prostul obicei de a ne atinge faţa, de exemplu, când ne sprijinim obrajii în palme sau ne retuşăm  machiajul. Cu acest obicei conduci o mare de bacterii pe faţa ta şi îi afectezi aspectul pe termen lung.

La fel, dacă obişnuieşti să te joci cu degetele prin păr, în special, la vârfuri, le grăbeşti despicarea şi te vezi nevoită să te tunzi mai des. (Foto: iStockphoto)
 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucky pe 23 Iun 2012, 20:27
    si daca le mai si combini... pe unele dintre ele

    hahaha....chair ma asteptam sa ziceti ceva de cafea cand deschideam link-ul, si surpriza......e chair prima pe lista. chiar nu ma asteptam sa ma umfle rasul chiar asa de rau...dar chair asteptam sa ziceti ceva si de cafea desi o dati intruna k e sanatoasa...si mai aveti si reclame peste reclame....si urasc cafeaua....de asta rad.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod