8 moduri prin care să scapi definitiv de acneea de pe piept

Din păcate, acneea pe piept nu este o problemă rară. Numeroase persoane se confruntă cu apariția coșurilor în zona pieptului.
"Pieptul este o zonă în care apare frecvent acneea. La fel ca fața, umerii sau spatele, glandele sebacee de pe piept pot produce prea mult sebum, cauzând blocarea porilor, ceea ce are ca efect inflamația și formarea coșurilor sau a comedoanelor", declară medicul dermatolog Marnie Nussbaum pentru womenshealthmag.com.

De asemenea, specialistul spune că acneea poate apărea și din cauza dermatitei, care este rezultatul iritațiilor provocate de frecarea hainelor pe piele și sunt accentuate de transpirație. Dar există soluții care te pot ajuta să scapi definitiv de acneea de pe piept. Iată ce ar trebui să faci:

Alege cu grijă echipamentele pentru sport

Hainele mulate pentru sport arată bine, dar cauzează acumularea transpirației și frecarea de piele, ceea ce duce la apariția coșurilor. Poartă haine de fitness din materiale care lasă pielea să răspire. 

Schimbă hainele de sport cât mai repede posibil

Imediat după antrenament, schimbă-te cât mai curând posibil și fă duș pentru a preveni blocarea porilor. Dacă nu poți face duș imediat, schimbă-te și apoi șterge zona pieptului cu o cârpă umedă sau uscată. 

Exfoliază cu regularitate

Îndepărtarea celulelor moarte de pe corp este la fel de importantă ca și îndepărtarea celor de pe față. "Exfolierea corpului o dată sau de două ori pe săptămână va îndepărta celulele moarte care ar putea să blocheze porii și să ducă la apariția coșurilor", declară medicul Marnie Nussbaum.
Încearcă un scrub cu particule exfoliante sau un burete de baie abraziv.

Încearcă un gel de duș cu peroxid de benzoil

Gelurile de duș cu parfum plăcut sunt prima alegere pentru cele mai multe femei, dar dacă te confrunți cu o formă serioasă de acnee pe piept, atunci cea mai bună alegere este o soluție de spălare a pielii cu peroxid de benzoil. "Peroxidul de benzoil este un ingredient excelent pentru tratarea acneei de pe piept pentru că omoară bacteriile care trăiesc în pori și în același timp ajută la eliberarea porilor", spune medicul. Aceste loțiuni pentru spălare pielii afectate de acnee pot fi găsite în mai multe concentrații, începând de la 4 la sută. Începe cu concentrații mai mici și alege apoi unele mai ridicate dacă acneea nu dispare.

Sau alege o soluție de curățare cu acid salicilic

Acidul salicilic este o altă opțiune în cazul în care pielea ta se irită cu ușurință din cauza peroxidului de benzoil. Găsești în comerț soluții special concepute pentru tratarea acneei de pe corp.
Dacă este necesar, medicul dermatolog poate prescrie loțiuni pentru spălarea corpului cu acid salicilic în concentrație mai mare.

Verifică detergentul de rufe

"Este posibil să fii alergică la unele substanțe chimice sau parfumuri din detergentul de rufe. Folosește detergent și balsam fără coloranți sau parfum. De obicei coloranții și parfumurile provoacă probleme", declară dermatologul. Din păcate, majoritatea produselor pentru spălarea rufelor conțin parfum, chiar și cele pentru bebeluși. Prin urmare, citește cu atenție eticheta și alege produse sigure pentru piele.

Ia vitamine

Bineînțeles, cea mai bună modalitate de a-i oferi nutrienți organismului este prin intermediul alimentației. Dar dacă nu ți se pare că dieta ta are nevoie de o schimbare, atunci încearcă suplimente de multivitamine.
"Zincul reduce inflamația la nivelul pielii, în timp ce vitamina E ajută pielea să se vindece mai repede", declară medicul dermatolog. 

Folosește un tratament local

"Vestea bună este că acneea de pe corp poate fi tratată cu aceleași produse și ingrediente pe care le folosești pe față. Eu prefer produsele care conțin retinoizi puternici ce elimină coșurile și previn formarea altora noi în viitor, dar care previn în același timp și formarea cicatricilor provocate de acnee", declară Dr. Engelman.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod