8 metode ca să tratezi eficient pielea foarte uscată. Protejeaz-o!

Pielea uscată suferă cel mai mult în sezonul rece, când este expusă aerului uscat şi temperaturilor extreme. Iată 8 metode ca să tratezi pielea foarte uscată, soluţii care te pot ajuta să revii la o piele moale şi frumoasă.
Pielea uscată suferă cel mai mult în sezonul rece, când este expusă aerului uscat şi temperaturilor extreme. Iată 8 metode ca să tratezi pielea foarte uscată, soluţii care te pot ajuta să revii la o piele moale şi frumoasă.

Când pielea se usucă tot mai mult, este timpul să reevaluezi modul de îngrijire, dar și starea ta de sănătate generală, dacă vrei ca pielea foarte uscată să devină doar o amintire.

Tratarea pielii uscate: Folosește zilnic o cremă potrivită

Multe femei cred ca un producător de renume și cuvintele "Pentru piele uscată" sunt criterii suficiente în alegerea cremei hidratante potrivite.

Eficiența cremelor ține însă mai mult de ingrediente.
Cele care conțin acid hialuronic ajută pielea să rețină mai ușor umezeală și pot preveni uscarea extremă. Glicerina este un ingredient la fel de important pentru pielea uscată care se irita ușor, iar crema ideală conține și alte componente prețioase, ca uleiul de jojoba și untul de shea, alături de uleiurile minerale.

Folosește doar săpun hidratant

Modul în care cureți pielea poate fi vital pentru textura și hidratarea ei. Folosește doar săpun și gel de duș hidratant, cu ingrediente speciale pentru pielea uscată. Renunță la frecarea puternică a pielii, cu mâna, cu lufa sau cu prosopul, și se va usca mai puțin.

Tratarea pielii uscate: Răcește apa la duș

Apa fierbinte usucă pielea, astfel încât un duș fierbinte îți poate deshidrata pielea la fel de mult ca o vizită la plajă.
Chiar dacă faci duș sau baie cu apă caldă, încearcă să limitezi expunerea prelungită a pielii la apă.

Aplică regulat loțiunea hidratantă

După fiecare duș sau baie, folosește delicat un prosop moale, dar nu usca complet pielea. Loțiunile hidratante funcționează cel mai bine atunci când sunt aplicate pe pielea ușor umedă. Acidul lactic este un ingredient important în loțiunea de corp, care previne deshidratarea pielii pentru timp îndelungat.

Tratarea pielii uscate: Identifică potențialele cauze medicale

Atunci când pielea este foarte uscată, iritată sau chiar cojită, dermatologul nu este singurul specialist care merită consultat.
Problemele glandei tiroide, hipotiroidism și hipertiroidism, alături de unele tratamente medicamentoase pot contribui la uscarea pielii. În plus, dacă suferi de alergii sau astm, riscul de a avea piele foarte uscată este mai mare.

Redu consumul de diuretice

Consumul ridicat de cafea și băuturi alcoolice, diuretice puternice, contribuie la deshidratarea întregului organism, iar efectele se văd cel mai mult pe piele. Fumatul te poate deshidrata la fel de mult și reduce și nivelul de vitamina C din organism, iar aceast antioxidant este crucial pentru sănătatea pielii și producția de colagen.

Protejează întotdeauna pielea

Folosirea cosmeticelor care protejează pielea de radiațiile solare este necesară în orice anotimp.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Otilia pe 4 Feb 2015, 22:25
    recomand pt piele foarte uscata si crapata

    Buna, Am avut si eu aceasta problema cu pilea foarte uscata si crapata si am incercat foarte foarte multe tratamente dar fara rezultate. Marele meu noroc pot sa zic a fost un medic dermatolog care mi-a recomandat sa incep sa folosesc lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle. De cand am inceput sa folosesc acest produs, totul s-a schimbat pot zic. Imi place foarte mult cum reactioneaza cu pielea mea si il recomand cu mare incredere.

    5
    0

  • Larisa pe 26 Iun 2014, 18:51
    Grahams Natural cu galbenele propolis si ulei emu si miere manuka

    eu pentru piele folosesc crema grahams natural doar cu ingrediente naturale si ma ajuta foarte mult si vara si iarna. e mai scumpa dar merita, nu are parfum si alte chimicale de care ar trebui sa ne ferim

    0
    3

  • Sandy pe 29 Ian 2013, 11:28
    am gasit eu o crema potrivita pielii mele!

    Buna, fetelor! Eu am intotdeauna probleme cu pielea uscata. Deja imi era frica de iarna asta, dar noroc ca am gasit o crema suuper!! E vorba despre Lotiunea de corp intensiva cu catina de la Weleda care are numai ingrediente naturale si care imi face pielea super-catifelata! Incercati si voi!!

    0
    2

  • Diana pe 17 Dec 2012, 18:10
    Neutrogena e zero barat

    cu siguranta, de neutrogena e doar reclama- am folosit-o, fara rezultate. si cea de maini, si cea de corp . dermatologul mi-a recomandat sa cumpar si pt. dus tot din gama asta... am zis pas.

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod