8 factori care declanşează celulita

Dacă te întrebi din ce motive ai făcut celulită află mai jos care sunt cele mai frecvente cauze care pot să declanşeze apariţia inesteticei probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor. Ia atitudine şi vei atenua celulita!

Dacă te întrebi din ce motive ai făcut celulită află mai jos care sunt cele mai frecvente cauze care pot să declanşeze apariţia inesteticei probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor. Ia atitudine şi vei atenua celulita!

Tot mai multe femei au probleme cu celulita, însă se dau bătute şi nu încearcă să facă ceva pentru a împiedica accentuarea ei. Măsurile anti-celulitice pe care le poţi lua nu constau doar în tratamente scumpe efectuate la saloane de înfrumuseţare, ci şi câteva reguli pentru a-ţi îmbunătăţi stilul de viaţă şi a te asigura că ai grijă de sănătatea ta. Respectând câteva reguli elementare, pielea ta care este expusă direct toxinelor pe care le acumulăm în fiecare zi (deoarece elimină zilnic aproape 1 kilogram de reziduuri acide) va beneficia de efectele benefice şi va avea un aspect mai sănătos.

Aşadar iată câteva obiceiuri proaste pe care dacă le ai pot să favorizeze apariţia sau accentuarea celulitei:

1. Nu faci mişcare

Nicio zi fără mişcare, ar trebui să fie deviza femeilor care doresc să scape de celulită. Sportul, indiferent de activitatea pe care decizi să o practici, este cea mai bună metodă de a combate celulita. Niciun regim nu va fi eficient decât în combinaţie cu mişcarea fizică. Aşadar, alege mişcarea în locul serilor de lâncezeală petrecute în faţa calculatorului sau a televizorului!

2. Mănânci des la fast-food

Din cauza combinaţiilor nerecomandate, cât şi a cantităţii ridicate de grăsimi nesănătoase, mâncarea de tip fast-food nu te va ajuta în lupta împotriva kilogramelor şi, cu atât mai puţin, nu te va scăpa de celulită.

3. Nu consumi fructe şi legume proaspete

Un tranzit intestinal normal are un rol esenţial în aspectul pe care îl are pielea ta. Dacă toxinele nu sunt eliminate, ci stagnează foarte mult timp în colon, tot organismul tău va avea de suferit. De asemenea, aspectul pielii va fi vizibil afectat. Cele mai bune alegeri pentru o digestie de nota 10 care va asigura eliminarea constantă a toxinelor din colon sunt legumele şi fructele în stare crudă. Mai mult, orice tip de frunze verzi consumate sub formă de salată crudă au un rol însemnat în detoxifierea organismului, asigurându-i buna funcţionare.

4. Consumi multe dulciuri din magazin

Atât dulciurile rafinate pe care le cumperi din magazin, cât şi sucurile acidulate sunt pline de zaharuri care sunt transformate în grăsime care se depune în ţesutul adipos, aflăm de la medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi.

5. Consumi zilnic alcool

Asta înseamnă un adaos de toxine în plus care pot să afecteze şi mai mult aspectul pielii.

6. Nu mănânci suficiente grăsimi bune

Grăsimile nu trebuie eliminate din dieta ta, ci trebuie să le alegi pe cele bune care sunt esenţiale pentru sănătate şi pentru elasticitatea pielii. Este recomandat să incluzi în alimentaţia ta: ulei de măsline presat la rece, ulei de cânepă nerafinat, carnea de peşte (somon, macrou, hering, sardine, anşoa), nuci crude, seminţe de in, seminţe de dovleac crude, avocado.

7. Consumi multe produse de panificaţie şi patiserie

Renunţă la pateuri sau alte combinaţii apetisante pe care le găseşti la patiserie şi ai mare grijă la produsele făinoase pe care le consumi. Alege pâinea cu făină integrală de grâu sau secară, pastele din grău Spelta în amestec cu grâu dur sau quinoa.

8. Mănânci salatele cu tot soiul de dressing-uri

Este recomandat să renunţi la dressing-urile grase sau gata preparate din comerţ, deoarece au densităţi calorice foarte ridicate, sunt puternic aditivate şşi aromatizate, după cum aflăm de la dr. Mencinicopschi. Alege un schimb uleiul de măsline în combinaţie cu oţet de mere sau zeamă de lămâie, aromate cu tot soiul de verdeţuri.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 12 Iun 2012, 17:35
    Ceai

    Buna. Eu folosesc Canadian Tea de aproximativ o luna si am scapt de celulita. Eu sunt destul de slaba,nu am probleme cu greutatea dar din cauza ca mananc fast food saptamanal aveam o celulita ingrozitoare. Imi era rusine sa fac plaja , mereu ma acopeream cu esarfa. Am gasit Canadian Tea la farmacie si l am luat pentru ca mi la recomandat farmacista. La mine functioneaza si sigur o sa va ajute si pe dvs. Succes

    0
    0

  • ERIKA pe 10 Iun 2012, 23:33
    recomandare

    as dori o recomandare a unu ceai care sa isi faca efectul cuvenit ..am 52 ani inaltime 1,56 si 60 kg imi place sa manic sanatos , fac sport saptaminal insa am reusit sa 'am kg plus ..doresc sa dau 6 kg pina a sfirsitul anului daca aveti o recomandare..?

    0
    0

  • karola92 pe 10 Iun 2012, 21:10
    nu neaparat

    si eu am ici colo celulita si din potriva,alcool foarte foarte rar, de la fast food mi-e rau, sosuri de dresing nu consum deloc, legume si fructe proaspete sunt la ordinea zilei, patiserie de maxim un covrig la2 saptamani, iar miscare zilnic fac 1ora...deci poti avea celulita si cu stil de viata mai sanatos

    1
    0

  • AlexandraNed. pe 18 Aug 2011, 15:45
    ...

    Aaa..deci de asta am celulita.:))Glumesc!

    2
    2

  • Malina_332 pe 10 Aug 2011, 10:08
    da

    si eu ma confrunt cu celulita,fac putin sport si incerc sa nu ma ingras

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod