7 trucuri orientale de înfrumuseţare pentru piele şi păr

Trucurile de înfrumuseţare din Asia sunt din ce în ce mai populare şi asta pentru că şi-au dovedit în timp eficacitatea. Foloseşte laptele, uleiul din arbire de ceai, pudra de perle, scorţişoara şi sarea de mare pentru a te înfrumuseţa în stil oriental.

Trucurile de înfrumuseţare din Asia sunt din ce în ce mai populare şi asta pentru că şi-au dovedit în timp eficacitatea. Foloseşte laptele, uleiul din arbore de ceai, pudra de perle, scorţişoara şi sarea de mare pentru a te înfrumuseţa în stil oriental.

Frumuseţe din interior


Frumuseţea orientală începe în primul rând cu o dietă bogată în alimente care menţin pielea frumoasă. Mierea, cireşele, orezul, castraveţii, avocado şi ciupercile chinezeşti sunt câteva dintre alimentele care încetinesc îmbătrânirea şi îmbunătăţesc elasticitatea pielii.


Ciupercile conţin vitamine din complexul B, fier, calciu şi magneziu, toate ajutând la hrănirea din interior a pielii.

De asemenea, ceaiul alb, verde şi ceaiul oolong, consumate regulat, au puternice proprietăţi antiîmbătrânire.


Ginsengul, un alt aliment larg utilizat în Asia, este benefic pentru organism şi ajută la păstrarea frumuseţii. Este un tonic general, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, energizează organismul şi reduce stresul.

Uleiul din arbore de ceai


Obţinut din nucile arborelui de ceai, uleiul de ceai sau de camelie este o adevărată minune pentru pielea ta. Este folosit pe scară largă în Asia, în special pentru hidratarea şi hrănirea pielii, dar şi pentru a estompa vergeturile. Aplică după baie, lăsându-l să intre în piele.  

Pudra de perle


Este folosită de mii de ani în Asia în tratamentele de înfrumuseţare.

Pentru că are un conţinut bogat de aminoacizi şi acţionează ca un exfoliant eficient, pudra de perle poate fi folosită pentru măştile faciale menite să împrospăteze pielea şi să calmeze iritaţiile. Amestecă un gălbenuş de ou cu o linguriţă cu pudră de perle, aplică pe ten şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte-te, masând delicat.

Sarea de mare


Băile sau exfolierea cu sare de mare ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce te ajută să ai o piele care radiază de frumuseţe. Adaugă în apa ta de baie sare de mare cu alge sau masează-ţi corpul cu ea, apoi clăteşte-te.

Scorţişoara


Amestecă scorţişoara măcinată mai mare cu câteva linguri de miere şi masează-ţi corpul, apoi clăteşte-te.

Foloseşti astfel două ingrediente des utilizate în Asia pentru îndepărtarea celulelor moarte şi pentru hrănirea pielii.

Băile cu lapte


În Indonezia, laptele este folosit pentru băile de frumuseţe care hidratează pielea şi îi oferă toate beneficiile sale hrănitoare. Foloseşte lapte proaspăt sau chiar lapte praf pentru a-ţi face o baie de frumuseţe cu totul specială. Stai la "înmuiat" aproximativ 20 de minute, pentru ca pielea ta să absoarbă toate elementele nutritive din lapte.

Uleiul de susan


Pentru că este foarte hrănitor, uleiul de susan este folosit intens în bucătăria chineză, dar şi pentru înfrumuseţare.

Aplică ulei de susan pe păr şi lasă să acţioneze cel puţin o jumătate de oră. Şi pielea ta beneficiază de pe urma uleiului de susan. Aplică seara, după baie şi masează intens. Chiar dacă ai senzaţia de piele uleioasă, până dimineaţă tot uleiul va fi absorbit. (Foto: iStockphoto)

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onutta21 pe 3 Feb 2012, 16:27
    ***

    bun articol!!!!!!!

    9
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod