7 soluţii eficiente anti-îmbătrânire

Ca să ai o piele impecabilă şi să amâni apariţia semnelor de îmbătrânire ai nevoie de o alimentaţie sănătoasă şi o îngrijire consecventă a pielii. Aplică aceste sfaturi din tinereţe şi tenul tău va îmbătrâni frumos!

Ca să ai o piele impecabilă şi să amâni apariţia semnelor de îmbătrânire ai nevoie de o alimentaţie sănătoasă şi o îngrijire consecventă a pielii.

Aplică aceste sfaturi din tinereţe şi tenul tău va îmbătrâni frumos!

 

1. Pielea trebuie hrănită din interior!

O alimentaţie bogată în nutrienţi poate să îţi menţină supleţea pielii şi să prevină apariţia ridurilor accentuate.

Medicul dermatolog Andra Cristea ne spune că cele mai importante vitamine şi minerale pentru piele sunt:

  • vitamina C - contracarează efectele nocive ale razelor solare
  • vitamina E - hrăneşte pielea uscată şi aspră
  • vitamina A - măreşte elasticitatea pielii şi este un ingredient de bază în cremele anti-rid
  • complexul B - hidratează excelent
  • seleniul - protejează pielea de efectele soarelui
  • cuprul - susţine structura cutanată
  • zincul - esenţial în tratamentul acneei
  • cromul - previne infecţiile cutanate.


Dacă nu ştii în ce alimente găseşti aceşti nutrienţi, citeşte:
Ai lipsă de vitamine? Iată unde le găseşti!
De unde ne luăm mineralele necesare?

 

2. Fii extrem de selectivă la produse cosmetice

Un studiu realizat de cercetătorii companiei Biosen, din Marea Britanie arată că femeile folosesc, în medie, 13 produse cosmetice în fiecare zi, care conţin în medie peste 515 substanţe chimice. Aşa că sigur vrei să reduci din aceste substanţe şi să nu-ţi distrugi pielea şi sănătatea cu ele folosindu-le pe termen lung.

Un produs cosmetic nu trebuie să conţină: parabeni, ftalaţi, parfumuri sintetice, coloranţi, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), ulei mineral şi derivatele sale, triclosan, dioxane. Citeşte mai multe despre aceste ingrediente nocive AICI.

 

3. Include în dieta ta acizii graşi esenţiali

Sunt indispensabili în formarea barierei hidrolipidice cutanate protectoare, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea. În lipsa lor, sebumul secretat de către piele are o compoziţie particulară iritantă care predispune pielea la uscăciune, iritaţii şi comedoane. Iar pe termen lung, ridurile accentuate nu vor întârzia să-şi facă apariţia.

 

4. Protejează-ţi pielea de razele ultraviolete!

Foloseşte cremele cu protecţie solară atunci când te expui la soare pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii.

 

5. Hidratează-ţi pielea!

Dar, nu cu orice loţiune sau cremă pe care o găseşti în supermarket. Citeşte eticheta produsului şi fii selectivă atunci când alegi produsele cosmetice pe care le utilizezi frecvent.

De asemenea, foloseşte măştile pe care le poţi prepara acasă din ingrediente naturale. Găseşti AICI multe idei pentru a-ţi prepara o mască potrivită tenului tău. 

 

6. Respectă orele de somn

Potrivit specialiştilor este obligatoriu sa dormim măcar 6-8 ore pe noapte şi să cuprindem cel puţin o parte din intervalul 22:00 - 02:00. Somnul este esenţial pentru regenerarea pielii.

 

7. Renunţă la fumat!

Pe lângă nenumăratele afecţiuni pe care le favorizează, fumatul îţi afectează şi aspectul fizic. Cercetările arată că fumatul conduce la pierderea unei cantităţi importante de colagen şi elastină din piele (nutrienţi importanţi pentru fermitatea şi elasticitatea pielii).

Toate acestea duc la îmbătrânirea prematură a pielii şi la apariţia ridurilor. 

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristian pe 13 Aug 2012, 16:33
    Buna vrei sa stam de vorba/

    Ma cheama Cristian sunt din Bucuresti si imi doresc foarte mult sa pot vorbi cu o fata ,daca vrei sa ma cunosti uite id meu bond_aikon007.Multumesc

    1
    1

  • Maria pe 29 Iul 2011, 00:36
    acnee

    Sapunul Fresh Farmacy este cel mai bun impotriva acneei!

    0
    0

  • mimi pe 30 Iun 2011, 02:33
    La pubertate ...

    ... si eu m-am confruntat cu acneea si orice solutii am folosit nu au dat rezultate asa cum mi-au folosit sedintele la cosmetica. Asa ca, ''gigi'', iti recomand sedinte cosmetice ca oricum sunt multi barbati metrosexuali care intra in saloane de infrumusetare. Evident, nu trebuie sa omiti si faptul ca trebuie sa te hranesti sanatos si sa bei lichide multe (atentie: nu sucuri carbogazoase sau alcool). Multa bafta!

    1
    0

  • Corina pe 31 Ian 2011, 20:34
    Pentru Gigi

    Pentru acnee este foarte bun demachiantul de la Avene Cleanance combinat cu apa termala tot de la Avene sau solutia care usuca cosurile Zineryt.Pe toate le gasesti la farmacii.Succes in lupta cu acneea!!!Am trecut si eu prin asta si cu ajutorul acestor produse am scapat de acnee.Pa!!!

    0
    0

  • gabi pe 28 Ian 2011, 22:51
    Util

    Eu am gasit produse naturale la o cosmeticiana britanica. Le face singura si sunt de foarte buna calitate. Pretul e relativ ok cu tot cu transport. Adresa e mai jos. http://www.handmadenaturals.co.uk/shop/

    0
    0

  • gigi pe 28 Ian 2011, 13:31
    Cum se poate scapa de acnee?

    As dori sa aflu cum sa scap de acnee. Mi se fac acnee prin cap, pe fata, cei care cunosc un remediu va rog sa mi-l transmiteti si mie.

    0
    0

  • manina pe 28 Ian 2011, 10:45
    Util

    Foarte util articolul. Din pacate in comert nu prea gasim produse cosmetice fara ingredientele nocive mentionate mai sus. Daca produsele de ingrijire sunt si mai naturale, cele pentru machiaj sunt pline de parabeni sau coloranti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod