7 produse cosmetice complet inutile

Suntem tentaţi să dăm o grămadă de bani pe produse cosmetice, însă unele sunt complet inutile, după cum susţin dermatologii.
Îţi place să cumperi o mulţime de produse cosmetice care promit să facă minuni pentru părul sau pielea ta? Trebuie să selectezi foarte atent aceste produse şi să cunoşti câteva lucruri care te ajută să faci alegerea corectă. Potrivit dermatologilor foarte multe dintre aceste produse cosmetice pot să fie complet inutile şi doar plăteşti un preţ mare pentru ele fără să obţii niciun rezultat. De multe ori este vorba despre promovarea produsului care mereu face minuni, însă atunci când îl foloseşti nu constaţi nicio schimbare!

Iată 8 produse cosmetice complet inutile pe care nu merită să dai banii:


1. Produsele pentru vârfurile despicate ale părului

Nu există niciun remediu pentru vârfurile despicate şi niciun produs nu va da rezultatele pe care le aştepti, avertizează specialiştii. Serumurile şi balsamurile conferă doar un efect imediat, fără să dureze, astfel că numai tunderea vârfurilor despicate rămâne singura opţiune.



2. Cremele pentru mâini, picioare şi corp

Un alt lucru complet inutil este acela de a cumpăra creme special concepute pentru anumite zone ale corpului. Sunt doar strategii de marketing ca să te determine să cumperi o sumedenie de creme, însă de cele mai multe ori o cremă bună poate să fie folosită pentru întregul corp. Practic, majoritatea loţiunilor şi a cremelor au la bază aceleaşi ingrediente, mizând apoi pe anumiţi compuşi-minune, însă le poţi folosi atât pentru a hidrata mâinile, cât şi picioarele sau întregul corp.


3. Şampoanele antimătreaţă obişnuite

Atunci când glandele sebacee nu funcţionează bine poate să-şi facă apariţia mătreaţa. Un şampon obişnuit din supermarket nu va reuşi să te scape de mătreaţă, ci va usca şi mai mult scalpul, deoarece conţin substanţe destul de agresive.
În schimb, un şampon de la farmacie, recomandat de un medic dermatolog şi care este special conceput cu anumite substanţe antifungice te poate ajuta să scapi de problemă.


4. Loţiunile tonice

Potrivit specialiştilor, loţiunile tonice sunt considerate utile tocmai pentru că folosim produsele cosmetice nepotrivite tipului nostru de piele. În realitate, se pare că săpunurile blânde special concepute pentru curăţarea tenului sunt mult mai utile decât loţiunile tonice pentru că nu conţin alcool, au un pH neutru şi nu usucă pielea.


5. Cremle anticelulitice

Nu vor face minuni pentru picioarele tale dacă nu ai grijă la alimentaţie şi nu faci sport. De asemenea, în locul cremelor anticelulitice, rezultate mult mai bune vor da masajele anticelulitice, împachetările, exfolierile care stimulează circulaţia sângelui şi alte terapii special concepute pentru această problemă.



6. Uleiurile pentru cuticule

Observi un efect imediat, însă de îndată ce sunt absorbite, cuticulele încep să arate din nou uscate. De aceea nu merită să dai banii pe ele, ci să foloseşti vaselină cosmetică sau uleiuri naturale care vor hidrata cuticulele.


7. Masca facială din hârtie

Conferă un efect imediat de hidratare şi sunt utile atunci când te pregăteşti pentru un eveniment special. Însă, acelaşi efect îl obţii dacă exfloliezi şi hidratezi foarte bine tenul cu o cremă hidratantă sau ulei de cocos presat la rece.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod