7 cosmetice inutile pe care totuşi le folosim. Vezi de ce nu ai nevoie de ele!

În zilele noastre, suntem bombardaţi zilnic cu zeci de reclame la produse cosmetice care ne promit o piele mai fermă, dispariţia ridurilor, tinereţe veşnică şi alte astfel de lucruri aproape imposibile. Însă, cu puţină documentare putem afla care sunt cosmeticele pe care nu ar trebui să le cumpărăm.
În zilele noastre, suntem bombardaţi zilnic cu zeci de reclame la produse cosmetice care ne promit o piele mai fermă, dispariţia ridurilor, tinereţe veşnică şi alte astfel de lucruri aproape imposibile.
 
Însă, cu puţină documentare putem afla care sunt cosmeticele pe care nu ar trebui să le cumpărăm.
 
Vârfuri despicate, reparate
Din seria produselor cosmetice care nu te ajută cu nimic fac parte şi tratamentele care îţi promit repararea vârfurile despicate. Un lucru este foarte sigur, cu excepţia unui foarfec, nimic nu te poate scăpa de vărfurile despicate. Niciun tratament nu poate reface structura părului. Măştile care dau rezultate sunt cele de hidratare şi de hrănire a firului de păr, dar nu de reparare.


Cremele de întinerire
Nimeni nu contestă rolul cremelor antiaging. Produsele care previn îmbătrânirea, folosite cu regularitate, dau rezultate. Însă, acele creme care promit întinerirea tenului în doar câteva zile nu au cum să fie eficiente. Nicio cremă din lume nu ne poate reîntineri. Persoanele care au riduri nu vor scăpa de ele cu ajutrul cremelor, cel mult pot observa o diminuare dacă acestea nu sunt foarte accentuate. Însă, nicio cremă nu le va şterge de pe faţă. 

Cremă pentru gât şi decolteu
Au apărut pe piaţă o serie de creme antiaging pentru gât şi decolteu care susţin că au în compoziţie o formulă specială pentru această zonă. O astfel de cremă nu este cu nimic diferită faţă de o cremă antiaging pentru faţă. Aşa că, nu are niciun rost să-ţi cumperi un acest produs. Cel mai bine este să foloseşti crema ta de faţă şi pe gât şi decolteu. Ea te va protejata împotriva semnelor de îmbătrânire a pielii.  

Loţiunea tonică
Un alt produs de îngrijire pe care îl folosesc foarte multe femei chiar dacă nu au nevoie de el este loţiunea tonică. Ea a fost concepută pentru persoane cu ten gras şi pori dilataţi. Aşa că, dacă nu ai astfel de probleme cu tenul nu are sens să-ţi cumperi acest produs. Mai ale acele loţini antiaging, care nu te ajută cu nimic. Este adevărat că o loţiune tonică îndepărtează resturile de machiaj pe care demachiantul nu le-a şters, însă acest lucru îl poţi face şi cu gelul tău de spălat faţa. 

Exfoliantul pentru buze
Exfoliantul pentru pentru buze este un alt produs inutil. Singurul care te poate ajuta când ai buzele uscate este un balsam, care le asigură hidratarea adecvată. Dacă vrei să-ţi exfoliezi buzele o poţi face cu un prosop cu care să-ţi masezi uşor zona afectată, după ce le-ai dat cu balsam, sau cu puţin zahăr.    
 
Cremă pentru călcâie
O cremă pentru călcâie nu are în compoziţia ei ingrediente speciale pentru această zonă. Dacă ai probleme cu călcâiele ai nevoie de o piatră ponce pe care să o foloseşti după baie, când pielea este înmuiată. După, o poţi hidrata cu loţiunea ta de corp. De asemenea, foarte bun este şi uleiul de măsline, puţin încălzit, care îţi va hidrata în profunzime călcâiele crăpate. 
 
Factor de protecţie mai mare de 30
Cremele cu factor de protecţie sunt foarte benefice pentru tenul tău. Însă, ce nu ştie foarte multă lume este faptul că o cremă cu factor de protecţie 15 reuşeşte să blocheze aproximativ 95% din razele UVA-UVB. Cu un factor de protecţie 30 aproape 100% din raze sunt blocate. Cu alte cuvinte, un factor de 15 este suficient pentru persoanele cu un ten normal, tot ce este peste 30 este inutil. 
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • je pe 10 Mar 2013, 23:24
    reply

    Argentina Malcea ce inseamna la tine "eu ma spal foarte rar pe fata"? Eu cred ca cel putin o data pe zi este mai mult decat necesar sa te speli pe fata. Esti cumva imuna la praf, sebum si restul? DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI!

    0
    0

  • Geo pe 10 Mar 2013, 23:19
    Referitor la crema pentru calcaie

    Rar am probleme cu calcaiele, insa atunci cand am mici probleme pot sa folosesc 10 creme normale si 7 sticle de ulei de masline si tot nu se compara cu o crema de calitate pentru calcaie, care intradevar hidrateaza in profunzime si dupa 2-3 aplicari nu mai ai nici o problema pe o durata lunga de timp. Nu sunt de acord cu "razuirea" calcaielor sau a altor zone, organismul reactioneaza si astfel pielea din acea zona devine mai tare/uscata/rigida/se ingroasa......de preferat e sa se foloseasca gelul de dus/sapunul abundent in zona talpilor la fiecare dus si problemele o sa intarzie sa apara(parerea mea). Nu stiu daca pot scrie ce crema de calcaie prefer, sa va puteti convinge singure fetelor.

    0
    0

  • Dana pe 3 Oct 2012, 20:24
    Partial de acord

    Exact asta credeam si eu despre lotiunea tonica. Vai, nu face nimic, nu are niciun efect. Pana s-a terminat si nu am reusit sa imi cumpar alta. Abia atunci am vazut ca imi tinea in frau problemele tenului. E adevarat, am tenul gras, dar cu partea cu demachiatul nu sunt absolut deloc de acord. Niciun demachiant nu o sa reuseasca sa iti stearga tot machiajul de pe fata, asa incat sa aplici lotiunea si crema dupa... fara spalare. Trebuie sa te speli cu ceva, cu un gel spumant, cu sapun chiar. Pentru mine nimic nu e mai bun ca apa si sapunul. Dar cum ne-am modernizat, mai draga... e de porc sa te speli pe fata. :P

    0
    0

  • ARGENTINA MALCEA pe 3 Oct 2012, 09:36
    7 cosmetice inutile

    Este interesant ! Eu ma spal foarte rar pe fata , cand vreau sa ma inviorez . Sunt fete care se spala pe fata cu apa si sapun in fiecare dimineata

    0
    2

  • ARGENTINA MALCEA pe 3 Oct 2012, 09:36
    7 cosmetice inutile

    Este interesant ! Eu ma spal foarte rar pe fata , cand vreau sa ma inviorez . Sunt fete care se spala pe fata cu apa si sapun in fiecare dimineata

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod