6 ritualuri obligatorii de îngrijire pentru a fi supersexy

Dacă vrei să ai o piele frumoasă şi sănătoasă trebuie să ai un ritual de frumuseţe pe care să-l respecţi cu sfinţenie în fiecare zi. Demachierea, hidratarea, exfolierea sunt doar câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea un ten luminos.
Dacă vrei să ai o piele frumoasă şi sănătoasă trebuie să ai un ritual de frumuseţe pe care să-l respecţi cu sfinţenie în fiecare zi.
Demachierea, hidratarea, exfolierea sunt doar câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea un ten luminos. 

Demachierea cea de toate zilele
Nicio zi nu trebuie să înceapă şi să se sfârşească fără demachiere. Dacă peste alţi paşi de îngrijire mai poţi sări, peste acesta nu ai voie. În fiecare seară şi dimineaţă tenul tău are nevoie de curăţare pentru îndepărtarea machiajului şi a celulelor moarte. Chiar dacă nu te machiezi, tenul trebuie curăţat cu un demachiant pentru înlăturarea mizeriei şi a sebumului. Dacă nu ne curăţăm pielea, riscăm să ne apară puncte negre şi coşuri, iar tenul nostru să devină tern şi să-şi piardă din vitalitate.

Hidratare cu creme
După demachiere ai nevoie de hidratare.
Însă, hidratarea trebuie făcută în funcţie de tipul de ten şi de momentul zilei. Astfel, dimineaţa foloseşte o cremă mai lejeră care să fie şi bază de machiaj, iar seara o cremă mai grasă care să-ţi hrănească intens faţa. De asemenea, este foarte important să ştii ce fel de tip de ten ai, şi să foloseşti cremele destinate tenului tău. Hidratarea este la fel de importantă şi pentru restul corpului. Aşa că, nu uita să-ţi aplici, în fiecare seara, o cremă pentru corp, insistând la coate şi călcâie.

Exfoliere săptămânală
Fie că vorbim de pielea feţei sau de cea a corpului, exfolierea este la fel de importantă. Dacă ai un ten normal sau mixt, poţi să te exfoliezi o dată pe săptămână.
Dacă ai un ten uscat nu ai nevoie de mai mult de 2 asfel de proceduri pe lună. Practic, prin acest proces tu îndepărtezi celulele moarte şi faci loc celulelor noi şi sănătoase. Foarte important este să te hidratezi după ce foloseşti un abraziv. Nu ai nevoie neapărat de un exfoliant din comerţ, îţi poţi prepara, singură, unul în casă din mălai şi miere.   

Protejează-te împotriva soarelui 
În orice anotimp avem nevoie de protecţie solară. O cremă cu factor de protecţie trebuie aplicată în fiecare dimineaţă. Dacă nu vrei să foloseşti o cremă specială, poţi să-ţi cumperi o cremă de zi, hidratantă care are şi factor de protecţie. Se ştie că soarele este principalul vinovat pentru riduri, pete şi chiar cancer.
Un lucru este sigur: soarele dăunează grav tenului tău. Aşa că, protejează-te!

Hidratare şi hrănire cu ajutorul măştilor
Supus zilnic agresiunilor, tenul nostru are nevoie de ajutor pentru a se reface. De aceea, măştile faciale trebuie aplicate cel puţin o dată pe săptămână. Fie că optezi pentru unele din comerţ sau pentru cele pe care ţi le faci acasă, astfel de tratamente îţi redau strălucirea şi elasticitatea tenului.

Alimentaţia corectă se vede pe faţa ta
Poate ai să te întrebi de ce îţi vorbesc despre alimentaţie într-un material dedicat ritualului tău zilnic de îngrijire facială. Însă, este foarte important să înţelegi că ceea ce mănânci se vede pe faţa ta. Consumă cât mai multe fructe şi legume.
Nu sări peste micul dejun cu proteine, fibre şi grăsimi sănătoase. Încearcă să introduci în dieta ta uleiul de măsline, peştele, nucile, seminţele crude cumpărate din magazine naturiste. Doar cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate cu vitamine, minerale şi antioxidanţi vei reuşi să ai un ten sănătos şi frumos. Toate cremele din lume şi tratamentele cosmetice nu te vor ajuta cu nimic dacă nu ai o alimentaţie corectă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod