6 obiceiuri proaste care te îmbătrânesc rapid

Ştim că fumatul este doar unul dintre acele obiceiuri care ne îmbătrânesc pielea şi favorizează apariţia prematură a ridurilor. Dar, mai sunt şi altele la care trebuie să fii atentă dacă vrei să previi apariţia semnelor de îmbătrânire.

Ştim că fumatul este doar unul dintre acele obiceiuri care ne îmbătrânesc pielea şi favorizează apariţia prematură a ridurilor. Dar, mai sunt şi altele la care trebuie să fii atentă dacă vrei să previi apariţia semnelor de îmbătrânire.

Îţi prezentăm 6 dintre cele mai nocive obiceiuri care, pe lângă faptul că ne afectează sănătatea, îşi fac simţită prezenţa pe pielea ta, îmbătrânind-o prematur şi favorizând apariţia ridurilor.

1. Fumezi?

Studiile arată că fumatul pe o perioadă lungă de timp te poate îmbătrâni cu 5-10 ani. Fumul de ţigară are un impact major asupra tenului tău, împiedicând circulaţia sanguină.

De asemenea, producţia colagenului şi a elastinei este redusă, iar pielea ta îşi va pierde elasticitatea şi fermitatea.

 

2. Consumi cu regularitate alcool?

Un pahar de vin roşu consumat din când în când s-ar putea chiar să facă bine tenului, dar este important să nu exagerezi cu consumul de alcool. Ridurile vor fi mai accentuate pentru că alcoolul deshidratează.

 

3. Mergi frecvent la solar?

Riscul de a face cancer de piele creşte cu fiecare şedinţă de expunere la solar, ne avertizează dr. Adina Alexandru, medic specialist dermatovenerolog.

Alte efecte neplăcute pe care le poate cauza expunerea pielii la solar sunt: pigmentarea, favorizează apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii.

 

4. Foloşeşti excesiv cremele anti-aging?

Nu trebuie să exagerezi cu cremele anti-îmbătrânire pentru că este posibil să-ţi irite tenul şi să favorizeze deshidratarea lui. Este de preferat să păstrezi un ritual simplu de îngrijire a pielii. Încearcă produse cât mai naturale, uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de argan) care nu agresează pielea şi nu uita de periajul uscat al pielii care îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi permite absorbţia nutrienţilor din cremă.

 

5. Faci alegeri alimentare nesănătoase?

Numeroase substanţe nutritive din fructele şi legumele viu colorate au un rol esenţial în hrănirea pielii, apărând-o de îmbătrânirea prematură. Antioxidanţii sunt elementele de care ai nevoie pentru a-ţi menţine supleţea pielii.

Pe aceştia nu-i găseşti în alimentele de tip fast-food, dulciuri din comerţ, produse de patiserie care îţi pot înrăutăţi problemele cu tenul şi îl pot îmbătrâni.

 

6. Nu dormi suficient noaptea?

Somnul aduce numai beneficii pentru pielea ta, de aceea trebuie să respecţi orele de somn şi să eviţi pe cât posibil nopţile albe. În timpul somnului pielea se regenerează şi aspectul ei se va îmbunătăţi considerabil. Este de preferat să prinzi măcar din când în când intervalul orar 22.00-23.00 când se produce cel mai mult colagen şi elastină.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ghita manuela pe 8 Oct 2011, 21:21
    cosurile

    buna ziua.ma numesc Manuela si am 27 ani.Sunt foarte complexata de tenul meu,pt ca am cosuri si cicatrici deoarece le-am stors.Va rog mult sa-mi recomandati un tratament eficient.va multumesc anticipat.

    5
    3

  • rodica pe 5 Oct 2011, 16:55
    am sa dorm din cand in cand intre 22-23

    singurul lucru pe care nu-l fac bine e ca alimentatia trebuie sa-mi fie un pic mai aleasa.apoi cu somnul sa incerc sa dorm 7 ore .oricum,duc un stil normal de viata si nu fumez,nici nu beau,la solar nu prea merhg,traiesc normal si echilibrat.va multumesc de sfatul vostru.o zi buna si sa mai scrieti lucruri interesante. Belciug Rodica

    2
    1

  • Pusa Elena Oancea pe 5 Oct 2011, 03:56
    Obiceiurile proaste care imbatranesc

    Utile sfaturi !! Poate trebuie amintit si consumul de lichide zilnic care pastreaz tenul dar si sanatatea organelor interne. Uleiul de masline deasemenea intretine elasticitatea pieli. Gomajul saptamanal are un efect minunat ! Folosirea unei crema de zi pe vreme rece intretine si apara tenul la orice varsta! Iti pastrezi prospetimea daca incepi ziua cu muzica si voie buna!!!

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod