6 alimente pe care să le eviţi ca să nu te balonezi la plajă

După ce ai muncit luni de zile pentru a obţine abdomenul plat mult visat, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să te alegi cu burtica umflată la plajă. Alegerile alimentare pe care le faci reprezintă cauza principală a balonării şi, cum vara ai tendinţa să uiţi de restricţiile alimentare şi cedezi în faţa tentaţiilor, ai şanse destul de mari să-ţi simţi abdomenul prea plin. Iată ce alimente ar trebui să eviţi când mergi la plajă, pentru a fi sigura că nimic nu-ţi sabotează silueta.

1. Cartofii prăjiţi

Cartofii prăjiţi pot fi mica ta plăcere vinovată, însă dacă vrei să eviţi balonarea, ar fi bine să le rezişti. Toate alimentele prăjite, inclusiv delicioasele gogoşi pe care le cumperi pe plajă, favorizează instalarea balonării, deoarece procesul de digestie este lent şi greoi. Când digestia întâmpină dificultăţi, apare senzaţia de stomac prea plin, iar burtica începe să capete noi dimensiuni.

2. Alimentele picante

Oricât de mult ţi-ar plăcea să consumi o porţie de chili con carne la masa de prânz, trebuie să ştii ca aceasta ţi-ar putea provoca balonare. Alimentele picante stimulează producţia de acid în stomac, iar senzaţia de stomac umflat se instalează rapid. Când mergi la plajă, îţi sugerăm să eviţi mâncărurile picante cu ardei iute, boia iute, muştar iute, usturoi, piper negru, sos iute de roşii şi alte astfel de condimente.

3. Băuturile carbogazoase

Alege apa plată în locul băturilor carbogazoase, dacă vrei să te simţi în largul tău în costum de baie. Băuturile acidulate cu care te răcoreşti pe plajă nu fac altceva decât să îţi umple rapid stomacul şi să-ţi dea senzaţia că abia mai poţi respira. Să nu mai spunem că, în acest caz, apar eructaţiile stânjenitoare.

4. Guma de mestecat

Respiraţia proaspată este un must have inclusiv la plajă, dar este bine să ştii că guma de mestecat pune presiune pe tractul gastrointestinal şi provoacă balonare, mai ales dacă o mesteci timp îndelungat. Această situaţie apare deoarece atunci când mesteci guma, înghiţi aer. Bulele de aer sunt, de fapt, cele care provoacă balonare.

5. Merele, perele si piersicile

Obişnuieşti să iei cu tine pe plajă gustări sănătoase, precum mere, pere sau piersici? Este adevărat că îţi vor potoli senzaţia de foame şi te vor hidrata, dar la fel de adevărat este că îţi pot provoca balonare, deoarece favorizează formarea gazelor intestinale. Dacă nu vrei să renunţi la ele, încearcă cel puţin să-ţi limitezi consumul de fructe, altfel burtica se va umfla.

6. Chipsurile şi gustările sărate

Gustările sărate produc balonare, dar în acelaşi timp favorizează retenţia apei în organism, ceea ce înseamnă că vei avea un nivel mai mic de energie şi un aspect mai pufos al corpului. Evită chipsurile şi celelalte gustări sărate, dacă vrei să-ţi menţii abdomenul plat la plajă.

Ce alimente consumi la plajă pentru a evita balonarea

Cu atât de multe alimente pe lista celor vinovate pentru apariţia balonării, probabil te întrebi ce poţi mânca la plajă. Opţiuni sunt multe: alune nesărate, migdale, carne de pui la grătar, banane, pepene roşu, struguri, iaurt grecesc şi legume proaspete. De asemenea, nu uita să consumi multă apă, pentru a avea o digestie bună.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod