5 trucuri ca să te bronzezi rapid

Vrei să ai o piele bronzată perfect, arămie, asortată cu sezonul fierbinte de vară? Mici trucuri te pot ajuta să te bronzezi rapid, fără să îţi pui sănătatea în pericol. Vezi mai jos cinci regului pentru un bronz rapid, fără efecte secundare:
Vrei să ai o piele bronzată perfect, arămie, asortată cu sezonul fierbinte de vară? Mici trucuri te pot ajuta să te bronzezi rapid, fără să îţi pui sănătatea în pericol.

Vezi mai jos cinci regului pentru un bronz rapid, fără efecte secundare:

Expunere treptată

Prima regulă a unui bronz senzaţional este expunerea treptată la soare. Dacă nu ai stat până acum deloc la plajă, nu este indicat să stai foarte mult dintr-o dată.

Stai la soare în reprize scurte, numai dimineaţa, reaplicând de fiecare dată loţiune cu factor de protecţie. Dacă te stai mult din prima zi, pielea ta se va arde, se va înroşi, iar apoi se va coji. Acestea sunt arsurile solare, care sunt extrem de dăunătoare pentru piele, cauzând apariţia cancerului de piele.

Exfoliere


Înainte de a merge la plajă, foloseşte un scrub sau o perie pentru a-ţi exfolia întregul corp. În acest fel te asiguri că celulele moarte de piele sunt îndepărtate, iar bronzul tău va ţine mai mult.

Îţi poţi face singură un exfoliant simplu din câteva linguri de mălai amestecate cu puţin gel de duş, pe care să îl aplici pe piele, să masezi şi apoi să clăteşti.


Protecţie solară


Nu uita de cel mai important lucru! Protecţia solară! Foarte multe persoane sunt de părere că loţiunile de protecţie solară împiedică bronzarea pielii.

De fapt, acestea protejează pielea de o parte dintre razele UV care ard pielea. Astfel, dacă foloseşti protecţie solară, te vei bronza treptat, evitând arsurile solare.

Betacarotenul


Studiile au arătat că printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecţie împotriva radicalilor liberi - substanţe care distrug celulele. Această protecţie are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de beta-caroten, mai există şi vitaminele C şi E.

Astfel, pentru ca pielea ta să fie protejată, dar să se şi bronzeze mai uşor şi mai frumos, consumă alimente bogate în beta-caroten.
Cele mai importante surse alimentare de beta-caroten sunt legumele şi fructele de culoare verde, galbenă şi portocalie: morcov, spanac, salată verde, roşii, broccoli, pepene galben. De asemenea, poţi apela la suplimente de beta-caroten, dar numai dacă ai primit acordul unui medic.


Acceleratorul de bronzare


Loţiunile pentru accelerarea bronzării conţin substanţe naturale care ajută la migrarea spre suprafaţa pielii a melaninei, substanţa pigmentară care oferă culoarea închisă a pielii în urma bronzării.


Acestea nu înlocuiesc absolut deloc loţiunea cu factor de protecţie, ci pot fi folosite chiar şi timp de o săptămână, zi de zi, înainte de expunerea la plajă. În acest fel stimulează producţia de melanină şi o bronzare rapidă şi frumoasă. (Foto: iStockphoto)
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • onutta21 pe 25 Aug 2012, 09:30
    ****

    asa este , uleiul de masline este sfant ......eu numai ulei de masline folosesc cand merg la plaja

    2
    0

  • Pusa Elena Oancea pe 17 Iul 2011, 08:43
    Trucuri sa te bronzezi ..usor!

    treptat si sub protectia uleiului de masline care iti si ``intinereste`` pielea chiar daca te expui doar 1-2 ore la soare. mai ales dimineata intre orele 7-10 .

    11
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod