5 sfaturi utile pentru un bronz de durată

Când vrei să obţii un bronz natural frumos şi de durată, este important să te îngrijeşti corect şi să urmezi câteva indicaţii simple. Un bronz artificial sau organic, reaplicat în mod curent poate fi soluţia cea mai bună, dar dacă preferi bronzul natural, iată cele mai importante sfaturi utile pentru un bronz de durată.
Când vrei să obţii un bronz natural frumos şi de durată, este important să te îngrijeşti corect şi să urmezi câteva indicaţii simple. Un bronz artificial sau organic, reaplicat în mod curent poate fi soluţia cea mai bună, dar dacă preferi bronzul natural, iată cele mai importante sfaturi utile pentru un bronz de durată.

1. Pregăteşte-ţi pielea

Înainte să-ţi expui pielea în mod prelungit la soare, asigură-te că este gata pentru un bronz natural de durată. Exfolierea este cel mai important pas şi se realizează pe tot corpul, cu mai multă atenţie acordată coatelor, genunchilor şi călcâielor.

Evită să te expui radiaţiilor ultraviolete când ai răni deschise sau chiar cu coajă şi iritaţii la nivelul pielii, eczeme sau alte probleme dermatologice.

Ţine cont de faptul ca epilarea cu ceară poate lasa răni minuscule pe piele şi nu este recomandată cu 24 de ore înainte de expunerea prelungită la soare.


2. Hidratează-te

Pielea hidratată se bronzează mai uşor, iar riscul de arsuri solare este mai mic. Cât timp te bronzezi foloseşte o cremă de corp hidratantă mai grasă decât cea obişnuită. Poţi chiar face trecerea de la lapte de corp la unt de corp, pentru a asigura o hidratare profundă a pielii.

Asigură-te că bei suficientă apă sau ceai cât timp stai la plajă. Evită cât mai mult băuturile alcoolice, însă dacă acest lucru nu este posibil, limitează-te la bere. Consumul de băuturi alcoolice cu concentraţie mai mare grăbeşte deshidratarea, mai ales la temperaturi ridicate.


3. Aplică crema pentru plajă înainte să te expui radiaţiilor UV

Pentru mulţi amatori ai bronzului natural, în mod bizar, crema de plajă nu se aplică de acasă. Dermatologii susţin că protecţia solară este cu adevărat eficientă atunci când crema sau loţiunea pentru protecţie solară este aplicată pe piele cu cel puţin 20-30 minute înainte de expunerea la soare.

Protejează-ţi pielea şi nu te zgârci atunci când vine vorba de SPF. O piele protejată insuficient suferă arsuri solare şi se poate descuama în câteva zile sau câteva săptămâni, lipsindu-te de bronzul natural dorit.


4. Foloseşte o cremă hidratantă după fiecare expunere

Hidratarea pielii după ce părăseşti plaja este deosebit de utilă pentru menţinerea unui bronz de durată.

Fă un duş scurt după ce te întorci de la plajă sau piscină, fără burete sau lufă. Atingerea pielii de orice suprafata abrazivă îţi ameninţă rezistenţa bronzului. După duşul delicat, hidratează-ţi bine pielea, din cap până în picioare, acordând o atenţie deosebită zonelor care au fost expuse cel mai mult la soare: umeri, piept, picioare etc.


5. Fii realistă

Bronzul natural de durată nu se obţine peste noapte. Dacă speri că te poţi bronza într-un weekend în care stai 12 ore pe zi la plajă, îţi vei arde pielea, dar nu vei obţine nuanţa dorită pe termen lung.

Respectă un program de bronz natural bazat pe intensitatea razelor ultraviolete: nu te expune la soare între 10:00 şi 16:00 indiferent de gradul de protecţie oferit de crema pentru plajă.

Dacă te bronzezi în mod constant, după ce ţi-ai protejat pielea, dimineaţa şi după-amiaza timp de minim 2 săptămâni, poţi obţine un bronz de durată care să te mulţumească pe termen lung.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod