5 sfaturi să-ţi salvezi pielea distrusă în vacanţă

După o vacanţă binemeritată, în care principala ta ocupaţie a fost să stai întinsă la soare, pielea ta nu este în cea mai bună stare. Deshidratată, uscată de apa de mare, arsă de soarele prea puternic sau degradată de clorul din piscină, pielea ta are nevoie urgent de îngrijire specială.

După o vacanţă binemeritată, în care principala ta ocupaţie a fost să stai întinsă la soare, pielea ta nu este în cea mai bună stare. Deshidratată, uscată de apa de mare, arsă de soarele prea puternic sau degradată de clorul din piscină, pielea ta are nevoie urgent de îngrijire specială.

Sfârşitul verii este momentul ideal în care poţi începe un tratament intensiv pentru pielea ta.

Creme speciale

Dacă vrei să scapi de pielea uscată cu care te-ai întors din vacanţă trebuie să renunţi la cremele pe care le-ai folosit în timpul verii, care au o compoziţie mult mai uşoară,  şi să treci la "artileria grea": unturile de corp. Este cunoscut faptul că acestea sunt mult mai dense şi mai hidratante. De asemenea, fii atentă şi la gelul de duş pe care îl foloseşti. Citeşte pe lista de ingredienţi şi renunţă la vechiul tău gel de duş mai ales dacă are alcool. Încearcă-le pe cele pe bază de uleiuri, sunt mult mai hidratante. 

Măşti pentru tenul tău

În timpul vacanţei nu ai mai fost atât de preocupată de tenul tău. De cele mai multe ori, singurul ritual de îngrijire era demachierea şi hidratarea cu o cremă uşoară. Unde mai pui că în vacanţă, la mare sau la munte, faţa ta este mult mai expusă decât atunci când eşti în oraş pentru că petreci mult mai mult timp în aer liber. Tocmai de aceea, ai nevoie de o îngrijire specială. Măştile hidratante sunt soluţia perfectă pentru tenul tău. Fie că foloseşti măşti din comerţ sau măşti naturale, făcute în casă, este bine să le utilizezi cam de două ori pe săptămână. Doar aşa vei reuşi să-i redai tenului tău strălucirea pierdută. 

Călcâiele la control

Toată vara ai purtat sandale şi papuci şi te-ai simţit excelent. Ba mai mult, te-ai plimbat, fericită, cu picioarele desculţe prin nisipul mării. Însă, călcâiele tale n-au fost atât de încântate ca şi tine. Uscate şi crăpate, ele au nevoie de o îngrijire specială pentru a-şi reveni. Aşa că foloseşte creme intens hidratate pentru astfel de zone sau poţi să încerci uleiul de măsline. În fiecare seară, înainte de culcare, masează bine călcâiele cu o cremă şi nu uita să-ţi pui o pereche de şosete cu care să dormi peste noapte.     

Exfolierea corpului

Ştiu că primul lucru care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la exfoliere este că ţi se va duce şi bronzul, dar nu-i chiar aşa. Poate că exfolierea îţi va lua din intensitatea bronzului, dar îţi va lăsa o piele catifelată şi frumoasă. Cel mai bine este să foloseşti un exfoliant delicat care îţi va păstra bronzul şi va îndepărta celulele moarte. 

Hidratare din interior

Ai auzit de multe ori că hidratarea din interior este cea mai importantă armă a ta atunci când vrei să ai o piele pefectă. Aşa că, profită de această perioadă din an şi mănâncă cât mai multe fructe, mai ales că pieţele sunt pline. Strugurii, perele, merele, prunele sunt adevărate surse de vitamine benefice pentru tenul tău.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod