5 secrete ale dermatologilor ca să ai un ten impecabil

Pentru ca tenul tău să aibă un aspect proaspăt şi întinerit este nevoie de îngrijire atentă şi de un consum adecvat de lichide. Află ce alte trucuri au dermatologii, în afară de tratamentele costisitoare.

Pentru ca tenul tău să aibă un aspect proaspăt şi întinerit este nevoie de îngrijire atentă şi de un consum adecvat de lichide. Află ce alte trucuri au dermatologii, în afară de tratamentele costisitoare.

Nu numai cu tratamente de ultimă generaţie poţi să obţii un look fresh, astfel ca pielea ta să arate vizibil întinerită, susţin medicii dermatologi. Există câteva trucuri simple şi ieftine pe care le poţi aplica acasă pentru a menţine elasticitatea tenului şi a-i atenua imperfecţiunile.

Iată care sunt recomandările oferite de mai mulţi medici dermatologi, ca alternative la tratamentele cosmetice din saloane. Vezi cât de uşor poţi să tratezi diverse probleme ale tenului cu soluţii la îndemână:


1.

Sucul de lămâie atenuează petele pigmentare

O soluţie naturală pentru a ascunde petele pigmetare este aplicarea şi masarea zonelor afectate cu zeamă de lâmâie. Aceasta este la îndemâna oricui, spre deosebire de peelingul chimic pe care îl poţi face doar în saloanele de înfrumuseţare şi este destul de costisitor. Alfahidroxiacidul din lămâie este similar cu ingredientele pe care le găseşti de regulă în substanţele folosite pentru peelingul chimic, susţine medicul dermatolog american Elizabeth Hale. Acest acid are un efect blând de exfoliere a stratului superficial al pielii, diminuând astfel intensitatea petelor pigmentare.
Specialistul recomandă aplicarea sucului de lâmâie pe zonele afectate şi îndepărtarea lui cu apă după 5-10 minute. În doar câteva săptămâni de utilizarea aproape zilnică vei observa efectele, susţine specialistul.


2. Cremele cu peptide atenuează ridurile

Injecţiile cu diverse substanţe care au rolul de a umple ridurile sunt la mare căutare, însă ele sunt adesea mult prea costisitoare. De aceea, o alternativă pe care ţi-o poţi permite o constituie crema de faţă care are în conţinutul său peptide. Aceastea sunt lanţuri de aminoacizi care regenerează celulele. Atunci când sunt încorporate în cremă sau serum pot să aibă un efect regenerator asupra pielii, diminuând aspectul ridurilor.
Un alt sfat util pentru a evita apariţia prematură a ridurilor este acela de a folosi întotdeauna o cremă cu factor de protecţie.


3. Ridurile din colţul ochilor

Injecţiile cu botox sunt costisitoare, însă dermatologii susţin că le poţi evita dacă porţi ochelari de soare cu protecţie UV în special în zilele însorite.


4. Cicatricile

Pe lângă tratamentele cu laser care sunt scumpe, poţi să optezi la plasturii speciali anticicatrice. Aceştia ajută la atenuarea cicatricei, permitând regenerarea pielii sub plasture. Potrivit specialiştilor, o cicatrice poate să se vindece în 6-8 săptămâni, timp în care se poartă plasturii permanent.



5. Pielea lăsată şi lipsită de fermitate

Liftingul este considerat un tratament eficient, dar şi costisitor. Ca să-l eviţi poţi să ai grijă la poziţiile în care dormi. Specialiştii susţin că poziţia din timpul somnului poate să împiedice producerea colagenului şi a elastinei care menţin pielea fermă. Astfel că este de preferat să dormi mai mult pe spate, deoarece faţa ta va fi supusă unei presiuni repetate atunci când dormi pe o parte sau pe burtă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod