5 remedii pentru mătreață care chiar funcționează

5 remedii pentru mătreață care chiar funcționează

Dacă șampoanele din comerț îți promit că te scapă de mătreață, dar par să nu aibă un efect real în cazul tău, poate ar trebui să încerci alte remedii cu efect dovedit, recomandate de medicii dermatologi.
În primul rând, ca să tratezi corect mătreața trebuie să știi ce este și ce o provoacă. "Mătreața poate fi o problemă ce se referă la orice afecțiune care provoacă scalp uscat, cu tendințe de descuamare. Dar persoanele cu mătreață au cel mai adesea o afecțiune a scalpului numită dermatită seboreică", declară dermatologul Sejal Shah pentru goodhousekeeping.com. 

Nu există o cauză cunoscută pentru dermatita seboreică, dar aceasta poate fi declanșată de stres, vreme, ciuperca Malassezia sau chiar de gene.
Sensibilitatea la șampon sau la vopselele de păr, spălarea pe cap insuficientă sau rară, dar și psorizisul sunt alte cauze care determină apariția mătreții.

Iată ce remedii pentru mătreață să încerci:

Oțet de mere


Soluția pentru mătreață ar putea fi chiar în bucătăria ta. "Oțetul are un conțiut acid care poate reduce mâncărimea și apariția fulgilor albi de piele descuamată și în același timp reduce reacția la ciuperca Malassezia de pe scalp", spune dermatologul Lavanya Krishnan. Amestecă o parte de oțet cu două părți de apă și aplică pe scalp înainte de a șampona.
Lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește-te.

Bicarbonat de sodiu


"Folosit sub formă de scrub, bicarbonatul de sodiu controlează producția excesivă de sebum de la nivelul scalpului", spune Dr. Krishnan. De asemenea, calmează scalpul iritat și estompează iritațiile provocate de produsele de curățare sau de styling pentru păr.

Uleiuri naturale


Uleiurile naturale sunt benefice nu doar pentru a reda strălucirea părului, ci și pentru a trata mătreața. "Uleiurile sunt foarte utile în tratarea mătreții pentru că ajută la hidratarea scalpului uscat", spune Dr.
Krishnan. Aceasta recomandă folosirea uleiului din arbore de ceai, care are efect antiinflamator, antibacterian și antifungic. Pune câteva picături de ulei esențial din arbore de ceai în șamponul tău și agită. Nu este recomandat să aplici uleiurile esențiale nediluate pe piele. 

Corticosteroizi


Dacă remediile naturale nu dau rezultate în cazul tău sau te confrunți cu o formă severă de mătreață, medicul dermatolog îți poate recomanda o cremă sau un șampon cu costicosteroizi. "Tratamentul cu corticosteroizi pentru scalp reduce senzația accentuată de mâncărime care poate însoți mătreața", spune medicul.

Anfungice


Un tratament antifungic va ținti ciupercile care provoacă apariția mătreții, având în același timp rol antiinflamator, spune Dr. Shah.
În funcție de tratamentul recomandat de medicul tău dermatolog, antifungicele pot fi sub formă de cremă sau șampoane.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod