5 paşi pentru un ten senzaţional

Pielea ta are nevoie de mai multă îngrijire pentru a arăta impecabil. Un ritual de îngrijire corect ne poate scăpa de un ten lipsit de strălucire, riduri, redând tenului aspectul proaspăt.

1. Dimineaţa: curăţare, tonifiere şi hidratare

Sunt regulile care nu trebuie încălcate, indiferent de ora la care ne-am trezit şi cât suntem de grăbite. Primul pas spre o piele sănătoasă este curăţarea. Optează pentru un demachiant uşor care să îndepărteze impurităţile, fără să influenţeze în vreun fel hidratarea naturală. Loţiunea tonică joacă un rol la fel de important ca şi demachiantul.
Îndepărtează grăsimea şi celulele moarte şi redă prospeţime pielii. Nu uita nici de hidratare! Optează pentru o cremă hidratantă nutritivă care să nu lase senzaţia de ten gras. Foloseşte şi o cremă specială pentru ochi care să reducă aspectul de ochi obosiţi şi ridurile fine.

2. Seara: nu te duce la culcare înainte să te demachiezi!

Ritualul de îngrijire din timpul serii este cel mai important. Foloseşte loţiuni naturale pentru a îndepărta impurităţile adunate în timpul zilei. De asemenea, sunt recomandate cremele puternic hidratante şi asta pentru că, în timpul nopţii, pielea absoarbe mai uşor nutrienţii.


3. Apa, izvor de frumuseţe pentru pielea ta

Consumă cât mai multă apă pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, recomandă specialiştii. Consumul crescut de apă oferă nenumărate beneficii. Unul dintre cele mai importante este că ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea va căpăta un aspect proaspăt şi mai sănătos. De asemenea, încearcă să renunţi sau să reduci consumul de cafea şi băuturi carbogazoase. Consumând cantitatea recomandată de 6-8 pahare de apă pe zi, îţi vei menţine pielea hidratată şi fără riduri.
 

4. Învaţă să mănânci pentru o piele sănătoasă!

Obiceiurile alimentare nesănătoase au un efect cumulativ asupra organismului şi pielii. Introdu în alimentaţia zilnică cât mai multe fructe şi legume pentru a profita de nutrienţi.
Bogat în omega 3, peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, dacă îţi doreşti o piele frumoasă. Pentru tenul uscat este recomandată administrarea suplimentelor de acizi graşi omega 3 însoţită de consumul de ulei de peşte, de două sau de trei ori pe săptămână. De asemenea, ceaiul verde te ajută să-ţi păstrezi aspectul tânăr al pielii. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, întârzie îmbătrânirea pielii.

5. Optează pentru remediile naturale!

De exemplu, uleiul de măsline reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii când vine vorba de îngrijirea pielii. Acesta are numeroase întrebuinţări, putând fi folosit ca demachiant, pentru unghii şi cuticule, pentru mâinile şi coatele uscate.
O importantă proprietate a acestui remediu este că ameliorează pielea uscată, reducând senzaţia de mâncărime şi redând hidratarea.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valia pe 13 Mar 2011, 16:50
    pete

    Buna!Am avut si eu probleme cu petele,am folosit o multime de creme pana cand intr-un final am ajuns la o doamna dermatolog care a spus sa folosesc crema Unitone 4 ,am incercat si am fost foarte surprinsa sa observ ca au disparut dupa un timp(am folosit crema de zi si de seara ,in prima faza se roseste piele ,dar dupa un timp dispare si roseata si pata)sper sa iti fie de ajutor si tie...Sanatate!

    3
    0

  • Bondrea pe 11 Mar 2011, 07:50
    intrebare

    am 64 de ani si am probleme cu petele maronii care mi-au aparut pe fata.Am incercat foarte multe retete si fara nici un rezultat.Stiti cumva o crema care sa exfolieze si sa scap de aceste pete care ma obsedeaza.Va multumesc

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod