5 obiceiuri simple şi de durată care te întineresc cu 10 ani

Dacă îţi doreşti ca timpul să nu-şi pună o amprentă puternică asupra corpului tău, celebrul Dr. Oz îţi recomandă să ţii cont de câteva obiceiuri simple, dar necesare dacă vrei să nu îţi arăţi vârsta şi să fii mereu în formă!

Dacă îţi doreşti ca timpul să nu-şi pună o amprentă puternică asupra corpului tău, celebrul Dr. Oz îţi recomandă să ţii cont de câteva obiceiuri simple, dar necesare dacă vrei să nu îţi arăţi vârsta şi să fii mereu în formă!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea nu mai este atât de fermă, sistemul digestiv nu mai funcţionează la fel şi încep să apară diverse probleme de sănătate şi dureri care constituie un semn că organismul are nevoie de ajutorul tău. La 20 de ani, poţi să mănânci fără măsură şi la orice oră, poţi să pierzi nopţile fără să te simţi sfârşită în următoarea zi şi nu acorzi nicio atenţie sănătăţii. Dar, odată cu trecerea anilor începi să simţi când ceva nu mai funcţionează la fel de bine şi tocmai acesta este momentul pe care nu trebuie să-l ratezi, ci să acţionezi.

Aşa cum susţin toţi medicii, este mult mai bine să previi decât să tratezi, prin urmare dacă ţii cont de câteva reguli de bază şi ai grijă de organismul tău, acesta te va răsplăti mai târziu.

Iată care sunt sugestiile celebrului Dr. Oz atunci când vine vorba despre tinereţe fără bătrâneţe!

1. Nu uita să faci mişcare în fiecare zi!

Nu lăsa comoditatea să stea în calea mobilităţii tale! Chiar dacă nu mergi în fiecare zi la sală sau nu alergi kilomentri întregi este binevenit orice tip de exerciţiu fizic sau activitate care îţi pune sângele în mişcare. Aşadar nu ezita să faci plimbări lungi, yoga, pilates, aerobic, înot, jogging sau cursuri de dans. Orice mişcare este importantă pentru corpul tău, deoarece îl va ajuta să-şi păstreze mobilitatea şi să ţină la distannţă durerea.

 

2. Mare atenţie la ceea ce mănânci!

Propuneţi ca în fiecare zi să consumi alimente în stare crudă: fructe şi legume proaspete. Ca organismul să funcţioneze la capacitate maximă şi să eviţi problemele de digestie trebuie să incluzi în meniul tău zilnic fructe şi legume proaspete şi în culori cât mai diverse.

Nu uita nici de legumele cu frunze verzi care abundă în clorofilă şi îţi curăţă sângele, favorizând eliminarea toxinelor din corp.

 

3. Limitează consumul de alcool!

Consumul moderat de alcool îţi va întineri arterele cu 3 ani, susţine Dr. Oz, dar tot el avertizează că nu sunt recomande băuturile alcoolice în cazul femeilor cu istoric de cancer mamar în familie. De asemenea, dacă în familia ta au existat antecendente legate de dependenţa de alcool ar fi de preferat să eviţi consumul acestor băuturi.

 

4. Nu fuma şi nu petrece mult timp într-un mediu în care se fumează!

Fumul de ţigară are un efect devastator atât asupra sănătăţii interne, cât şi asupra aspectului pielii. Pe măsură ce îmbătrâneşti, pielea îşi pierde elasticitatea, însă trebuie să ştii că fumând vei accelera foarte mult acest proces.

 

5. Periajul uscat al pielii

Acest obicei acţionează asupra sistemului limfatic, ajutându-l să elimine toxinele din corp, după cum explică medicul Robert Morse în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine". Ai nevoie de o perie din fibră vegetală şi cu o coadă mai lungă pentru a-ţi uşura munca. Specialistul recomandă să începi periajul pielii dinspre extremităţi înspre zona centrală a corpului şi să recurgi la acest obicei înainte de a intra la duş. Poţi să descoperi AICI mai multe despre beneficiile periajului uscat al pielii. Celulele moarte de la suprafaţa pielii sunt îndepărtate, iar crema pe care o vei folosi pentru hidratare va fi complet absorbită în piele.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana Mardare pe 4 Iul 2012, 22:02
    interactiv m-a slabit

    Si eu am fost grasuta,am avut 78kg si am reusit sa slabesc 15kg in 2 luni. In primul rand vreau sa spun ca daca tu nu te simti bine in pielea ta,cu kg pe care le ai ,transmiti starea ta de spirit si oamenilor de langa tine.Asa ca indiferent de kg in plus,de frumusete sau de hainele cu care suntem imbracate, trebuie sa avem o parere buna despre noi si sa consideram cele mai frumoase.Eu la 78 de kg nu ma simteam complexata,pentru ca cel mai important este sa fii sanatoasa,dar sa nu ne luam dupa vorba aceea:,,omul gras e sanatos si frumos'' Poate doar frumos,frumosi suntem cu totii pana la urma. E u vreau si sanatate.M-am hotarat sa slabesc dupa ce am vazut-o pe prietena mea ca a slabit in jur de 10 kg in cateva saptamani dupa ce a combinat aerobicul cu un tratament de slabit numit Interactiv Slim.Mi-am cumparat si eu produsul ,dar nu am mers si la sala. Nu am avut timp datorita serviciului. Am facut in unele seri abdomene acasa. Am mancat cat de cat sanatos si am respectat modul de administrare. In 2 luni am slabit 15kg.Si nu uitati doamnelor:Atitudinea conteaza!!! Sa ai vointa ! Important este sa lupti pana ca capat, chiar daca mai si trisezi din cand in cand. Cat timp am luat produsul am si '' gustat'' cate o inghetata si putina cilocolata. Dar nu am renuntat. Recunosc sa m-a ajutat foarte mult si produsul Interactiv Slim. Am fost foarte motivata ! Anul viitor ma voi casatori !!!

    1
    0

  • dita pe 4 Feb 2012, 08:30
    dureri articulare-remedii, unguente eficace

    va multumesc, fiindca existati

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod