5 împachetări corporale împotriva celulitei pe care le poţi face acasă

Ca să scapi de celulită nu este suficient un masaj pe care îl faci în grabă atunci când îţi aminteşti. Pe lângă alimentaţie, exerciţii fizice şi masaj, mai ai nevoie de împachetări anticelulitice. Descoperă cât de simplu le poţi face acasă!

Ca să scapi de celulită nu este suficient un masaj pe care îl faci în grabă atunci când îţi aminteşti. Pe lângă alimentaţie, exerciţii fizice şi masaj, mai ai nevoie de împachetări anticelulitice. Descoperă cât de simplu le poţi face acasă!

Ţi-ai propus să slăbeşti şi să scapi de celulită până la vară ca să arăţi senzaţional în rochiţele înflorate sau în pantalonii scurţi care sunt la modă anul acesta? Ai început să-ţi alegi cu grijă alimentele pe care le consumi, dar mai ai nevoie de câţiva paşi pe care să-i urmezi cu regularitate şi succesul va fi garantat.

Nu ai nevoie de un sac cu bani pentru a apela la tot soiul de terapii care costă o avere în saloanele de înfrumuseţare, ci de voinţă şi organizare. Astfel, un prim pas este acela de a fii atentă la alimentaţie. Atâta vreme cât eviţi prăjelile şi alimentele tip fast-food, dulciurile, produsele de patiserie, pâinea şi bei multă apă plată/ceaiuri neîndulcite din plante medicinale poţi să fii convinsă că ai apucat-o pe drumul cel mai bun în lupta împotriva kilogramelor şi a celulitei.

Un al doilea pas pe care trebuie să-l faci este acela de a include sportul în rutina ta zilnică. Exerciţiile fizice sau alergatul nu trebuie să lipsească din programul zilnic dacă vrei să obţii rezultatele cele mai bune.

Al treilea pas peste care nu este bine să sari este acela de a masa zilnic zonele cu celulită. Cumpără-ţi o cremă anticelulitică cu cât mai puţine ingrediente nocive şi masează în zonele problematice în fiecare seară, după ce ai făcut duş.

Al patrulea pas care nu trebuie să lipsească din planul tău de îngrijire corporală este exfolierea pielii. Ai trei opţiuni: apelezi la o exfoliere uscată masând pielea cu ajutorul unor mănuşi abrazive, îţi prepari singură produse exfoliante cu mălai, cafea, zahăr amstecate cu uleiuri vegetale sau cumperi un exfoliant din comerţ. Exfolierea celulelor moarte de la suprafaţa pielii îţi va garanta o absorbţie mai bună a ingredientelor din crema anticelulitică, acţionând astfel mai eficient asupra zonelor cu problemă. Nu uita să-ţi exfoliezi pielea măcar de 2-3 ori pe săptămână.

Ultimul pas pe care foarte puţine femei îl respectă se referă la împachetările corporale.
Costă foarte mult dacă le efectuezi cu regularitate la un salon de înfrumuseţare, aşa că de ce nu le faci acasă şi să investeşti în câteva ingrediente pe care le poţi combina şi să obţii efectele dorite.

 

Iată 5 împachetări corporale poţi să faci acasă:

 

1. Împachetări anticelulitice cu alge marine

Ai nevoie de: 1/2 cană alge de mare, 1/2 cană argilă verde, 1/4 cană zeamă de lămâie, 1 linguriţă de miere de albine şi 3 linguriţe de apă fierbinte.

Râşneşte algele marine până obţii o pudră pe care trebuie să o amesteci cu restul ingredientelor. Aplică amestecul pe picioare şi alte zone cu celulită, după care foloseşte folia alimentară pentru a împacheta şi a lăsa ingredientele să acţioneze timp de 25 de minute înainte de a face duş. Algele marine purifică şi revitalizează pielea, având şi un efect de tonifiere.

2. Împachetări anticelulitice cu cafea şi extract de ceai verde

Ai nevoie de: 1/2 cană zaţ de cafea, 1/4 cană ulei de măsline extravirgin şi 1 linguriţă extract din ceai verde.

Se amestecă ingredientele, se aplică pe piele, se masează circular şi se împachetează cu ajutorul foliei alimentare. Se lasă să acţioneze 25 de minute, după care se îndepărtează sub duş. Cafeina reduce acumularea de grăsimi şi stimulează termogeneza.

3. Împachetări cu cremă anticelulitică

Foloseşte o cremă anticelulitică, masează bine şi împachetează zonele cu probleme cu o folie alimentară. Este indicat să stai cât mai mult timp aşa (1 oră) pentru a favoriza transpiraţia. Nu face duş în următoarele 6 ore după ce ai îndepărtat folia.

4. Împachetări cu pudră de gingko biloba şi ginseng

Ai nevoie de: 1 lingură de pudră de gingko biloba, 1 lingură de pudră de ginseng, 1/2 cană fulgi de ovăz mărunţiţi şi ulei de măasline/avocado/migdale dulci/jojoba cât să obţii consistenţa dorită. Gingko biloba şi ginsengul activează fluxul limfatic, circulaţia şi metabolismul. Lasă să acţioneze 25 de minute, după care îndepărtează sub duş.

5. Împachetări cu unt de cacao sau unt de shea

Ai nevoie de: unt de cacao sau unt de shea nerafinate. Masează zonele problematice, împachetează-le cu folie alimentară şi lasă să acţioneze cât mai mult. La final este indicat să nu faci duş 6-8 ore pentru a permite substanţelor active să acţioneze. (Foto: iStockphoto)

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • amira pe 19 Apr 2013, 10:16
    nu inteleg

    ce este zat de cafea ca nu inteleg ??? cafea naturala??

    1
    0

  • Irinuk_Marin pe 3 Iul 2012, 11:43
    celulita de toate zilelee

    e groaznic cu celulita asta!parca in fiecare an ma chinui din ce in ce mai mult cu ea...am zis ca de data asta nu mai renunt si incerc sa ma mentin tot anul ! efectele parca sunt din ce in ce mai vizibile dupa ce trece craciunul sau pastele...ei, am auzit ca untul de shea e super bun si asteptam o ocazie ca sa-l folosesc! ma bag pe masaje mai mult pt ca miscare fac si folosesc supliment Chilliburner sa evit efectul yo-yo..de slabit am slabit vreo 4kg in ultima luna dar problema e cum arata pielea...noroc tuturor!

    0
    0

  • alina pe 23 Mar 2012, 14:26
    ....

    pai si pana la urma care ar fi pretul?

    3
    0

  • Oana pe 21 Mar 2012, 21:56
    ...

    Clara car costa un tratament?eu am citit pe internet ca 12 sedinte ar costa aprox 600 de euro...nu oricine are 600 de euro...

    4
    0

  • Clara pe 20 Mar 2012, 14:04
    Velasmooth-tratament anticelulitic

    Celulita ne da batai de cap tuturor doamnelor si domnisoarelor. Apare cand nici nu te astepti si faci eforturi uriase sa scapi de ea! Eu am incercat masaje, creme, impachetari, fara a avea insa rezultatele dorite...Dar, am facut recent o vizita la un salon, Elos Beauty Center si am incercat Velasmooth- un aparat care pentru mine a facut minuni! Dupa cateva sedinte pielea mea arata din ce in ce mai ferma, ”coaja de portocala” a disparut uimitor, iar asa ca bonus- am mai scapat si de 3 cm din circumferinta coapselor! Ce mi-as putea dori mai mult?

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod