5 alimente care te fac mai frumoasă

Probabil că știi deja că ai nevoie de o dietă adecvată pentru a-ți ajuta organismul să funcționeze optim. Există nenumărate alimente care îți oferă aceste beneficii în preparatele de zi cu zi.
O dietă sănătoasă menține funcționalitatea organelor și mușchilor. Pe lângă aceasta, există și alimente care te fac mai frumoasă. Așa că poți încerca unele dintre aceste preparate delicioase care au un conținut bogat de antioxidanți. Iată despre ce este vorba!


Ce alimente te fac mai frumoasă?

1. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc reprezintă o sursă importantă de proteine și este cunoscut pentru faptul că îți asigură un nivel optim al sațietății pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că vei fi mai puțin tentată să mănânci alimente nesănătoase. Acesta conține, de asemenea, aminoacizi care pot repara pielea și reduce acele cercuri negre de sub ochi.
Iaurtul poate fi folosit și ca o mască pentru ten, aplicată timp de 10 minute, pentru a înlătura în mod natural celulele moarte ale pielii, cu ajutorul acidului lactic.


2. Căpșunele

Pentru a încetini acele semne inevitabile ale îmbătrânirii, încearcă să mănânci mai multe căpșune. Aceste gustări suculente au un conținut bogat de vitamina C, care poate preveni ridurile și liniile fine. Căpșunele îți pot face chiar și un zâmbet mai frumos, deoarece conțin ulei de alfa-hidroxil, care îndepărtează petele de pe dinți.
Încearcă să zdrobești o cantitate mică de căpușune în dinți, de câteva ori pe zi, după care îndepărtează semințele.


3. Afinele

Data viitoare când îți faci o salată de fructe sau ai poftă de un iaurt, adaugă și câteva afine, pentru a reda strălucirea pielii tale. Afinele sunt bogate în vitaminele C și E. Acești antioxidanți luminează pielea obosită și reduc roșeața tenului.


4. Bananele

Dacă simți vreodată că nu ai energie, mănâncă o banană. Acest fruct are un conținut bogat de vitamina B6, potasiu și acid folic.
Aceste substanțe nutritive îmbunătățesc fluxul sanguin trimis către creier, așa că vei fi și mai fericită. Bananele îți pot reda și finețea pielii. Încearcă să te freci pe față sau pe picioare, înainte de a te epila, cu o banană pasată.


5. Morcovii

Data viitoare când mergi la plajă sau la piscină, asigură-te că iei și câțiva morcovi la tine, pentru o gustare rapidă. Morcovii conțin carotenoide, care reduc sensibilitatea pielii la razele UV. Însă nu renunța nici la cremele sau loțiunile cu factor de protecție solară.
Poți combina morcovii cu humus sau guacamole.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod