celulita

4 lucruri pe care nu le știi despre celulită

Lupta cu celulita reprezintă una dintre bătăliile existențiale ale unei femei. Textura care se ascunde sub piele ne bântuie. Și există atât de multe lucruri false pe Internet care pretind că te ajută să vindeci celulita. Iată câteva lucruri pe care nu le știi despre celulită!
Ce nu știai despre celulită?

1. Uleiul de cocos nu o vindecă


Uită tot ce ai auzit despre cremele și uleiurile care se presupune că te ajută să scapi de celulită, pentru că acestea nu funcționeză. Potrivit Mayo Clinic, nu există niciun tratament care să fie eficient pentru celulită și chiar și tratamentele care funcționează fac acest lucru într-o anumită măsură și doar temporar. Loțiunile care conțin cofeină pot avea un efect moderat, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.
Cofeina poate deshidrata conținutul de apă al celulelor tale grase, deci sunt mai puțin umflate și celulita pare mai puțin evidentă. Rezultatele vor fi unele subtile. Cel mai eficient tratament de până acum este scump, solicită multă muncă și implică lasere. Alte sisteme includ masajul de țesut și energia laserului cu diode, dar este nevoie de o serie de tratamente pentru a vedea rezultatele și durează doar pentru șase luni.

2. Celulita nu este grăsime


Nu poți face mișcare fizică pentru a face celulita să dispară. În timp ce scăderea în greutate poate ajuta la repararea aspectului de piele cu probleme, grăsimea și celulita sunt două lucruri foarte diferite.
Deși liposucția poate da forma pe care ți-o dorești corpului, aceasta nu va elimina celulita și ar putea înrăutăți aspectul celulitei.

3. Celulita nu este cauzată de toxine


Poți sta în fața unei lămpi cu sare de Himalaya cât vrei, pentru că celulita nu dispare în mod magic. De asemenea, îți cheltuiești degeaba banii pe sucurile de curățare. Celulita este genetică, însă un stil de viață inactiv, creșterea în greutate și sarcina pot face celulita mai vizibilă. Țesutul conjunctiv care ține grăsimea într-un loc poate fi distrus de hormoni, lipsa exercițiilor fizice și a tonusului muscular, excesul de grăsimi și circulația slabă.
Dar celulita nu este cauzată de toxinele din corpul tău.

4. Ce nu ştiai despre celulita: nu are vârstă


Deși este mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă, mai ales la femeile mai în vârstă, celulita nu are vârstă. Dar da, este mult mai vizibilă la o anumită vârstă. Pierderea integrității și a grosimii pielii, creșterea leziunilor cumulative la nivelul soarelui și grăsimea corporală excesivă joacă un rol important.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod