12 reguli pe care să le respecţi dacă vrei să-ţi păstrezi pielea tânără

Ca să-ţi păstrezi pielea tânără şi să nu faci riduri prea devreme există câteva reguli pe care nu trebuie să le omiţi. Află de la Dr. Oz cele mai eficiente trucuri!

Ca să-ţi păstrezi pielea tânără şi să nu faci riduri prea devreme există câteva reguli pe care nu trebuie să le omiţi. Află de la Dr. Oz cele mai eficiente trucuri!

Îmbătrânirea pielii poate se facă treptat şi frumos dacă ai grijă la ceea ce mănânci, asigurându-i o hidratare din interior.

Iată care sunt regulile de bază pentru o piele mereu tânără:

1. Mănâncă zilnic 5 porţii de alimente bogate în antioxidanţi, cum ar fi afinele, cartofii dulci, broccoli, roşiile şi cătina.

2. Bea în fiecare zi 4 ceşti cu ceai verde sau alb, deoarece ambele sunt bogate în antioxidanţi care menţin pielea tânără.

3.

Un pahar cu vin roşu se poate consuma în fiecare zi, pentru a beneficia de puterea antioxidanţilor din conţinutul său. Asta în cazul în care consumi alcool.

4. Consumă mai multe fibre pentru un tranzit alert şi o detoxifiere eficientă a organismului. Dr. Oz recomandă zilnic un consum de 25 de grame de fibre pe care le găseşti în fructe, legume şi cereale integrale.

5. Nu uita de acizii graşi omega-3! Aceştia îi găseşti în peştele gras (somon, macrou, anşoa, ton, hering), dar şi în seminţele de in, dovleac, nuci şi avocado.


6. Consumă în fiecare zi 3-4 linguri de ulei de măsline presat la rece. Este de preferat să-l consumi ca atare, ca dressing simplu peste salate.

7. Să nu treacă nicio zi fără mişcare, chiar dacă este vorba despre o plimbare în pas alert. Dr. Oz recomandă orice tip de activitate fizică pentru a ne menţine la greutatea corporală dorită.

8. Măreşte-ţi flexibilitatea, deoarece astfel nu vei simţi senzaţia de amorţire şi înţepenire care te duce cu gândul la bătrâneţe. Yoga este una dintre cele mai bune metode de a spori elasticitatea corpului.

9.
Meditează măcar 5 minute în fiecare zi, deoarece acest exerciţiu are un impact considerabil asupra sănătăţii generale.

10. Dormi mai mult! Este de preferat să ai un program bine stabilit de a merge la culcare pe care să-l respecţi cât mai des posibil. De asemenea, un truc recomandat de Dr. Oz este acela de a sta departe de televizor sau calculator înainte de culcare, deoarece aceste obiceiuri îţi pot perturba calitatea somnului.

11. Activitatea sexuală regulată aduce numai beneficii pentru întregul organism. Dr. Oz susţine că acest obicei sănătos poate să te întinerească cu trei ani.


12. Ia suplimente alimentare esenţiale pentru sănătate, cum ar fi vitamina D (1000 unităţi pe zi), calciu, magneziu şi acizi omega-3. Nu în ultimul rând, Dr. Oz recomandă şi administrarea unor capsule cu multivitamine, în special persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod