Pantofi

10 sfaturi pentru a rezista pe tocuri înalte întreaga zi

Evenimente precum nunţile sau petrecerile necesită haine elegante şi tocuri înalte. Iată câteva trucuri pentru a rezista cât mai mult în pantofii preferaţi!
Deşi pantofii cu toc alungesc picioarele şi te fac să arăţi elegant, cu greu pot fi numiţi aliaţii tăi. De cele mai multe ori îţi provoacă dureri şi disconfort şi, cu greu, rezişti în ei întreaga zi. Adesea, singura ta dorinţă este să rămâi în tălpile goale şi să faci ca toată suferinţa să dispară.

Iată 10 trucuri pentru a rezista cât mai mult în pantofii cu toc înalt:


1. Pune-ţi pantofii cu toc înalt în congelator

Pune-ţi pantofii cu toc înalt în congelator timp de 30 de minute. Când te vei încălţa cu ei reci, vei observa cum materialul se adaptează formei picioarelor tale calde. De asemenea, poţi încerca să introduci o pungă cu apă în interiorul pantofilor şi să îi pui la congelator.
Apa îngheţată îi va lărgi puţin.

2. Şosete şi apă fierbinte

Foloseşte apă fierbinte pentru a-ţi umezi şosetele din bumbac şi apoi pune-ţi pantofii cu toc înalt în picioare. Poartă-i o vreme cu aceste şosete ude, după care dă-le jos. Pantofii se vor întinde puţin şi probabil nu te vor mai deranja atât de mult.

3. Cremă hidratantă

Aplicarea unei creme hidratante pe picioare înainte de a-ţi pune pantofii cu toc înalt îţi poate salva picioarele de la frecare, durere şi băşici, mai ales dacă încălţămintea este nouă şi strânsă.

4. Pudră pentru copii

Dacă ai acasă pudră pentru copii, încearcă acest truc pe o pereche de pantofi cu toc înalt.
Dacă o distribui discret în interiorul acestora, poţi preveni transpiraţia excesivă şi alunecarea, reducând astfel frecarea şi posibilele leziuni.

5. Bandă adezivă pentru degetele de la picioare

Tot ce trebuie să faci este să fixezi cele două degete de lângă degetul mare cu ajutorul unei benzi adezive. Acest lucru reduce presiunea suplimentară asupra nervului dintre cele două degete care cauzează durere.

6. Nu îţi scoate din picioare pantofii cu toc

Chiar dacă nu îi mai suporţi, să îţi scoţi pantofii din picioare este o idee proastă. Te vei simţi uşurată pentru o clipă, dar picioarele tale se vor umfla imediat, aşa că punerea pantofilor din nou îţi va provoca şi mai multă durere.


7. Poartă pantofi cu toc înalt acasă

Poartă pantofii cu toc înalt prin casă cu cel puţin o săptămână înainte de evenimentul la care trebuie să participi, mai ales dacă sunt noi şi strânşi. Astfel, te vei obişnui cu ei şi s-ar mai putea lăsa puţin.

8. Deodorant

Înainte de a purta pantofii cu toc înalt, aplică deodorat de tip roll-on sau stick pe zonele predispuse frecării. Astfel vei evita senzaţia de discofort.

9. Nu uita de îngrijirea adecvată a picioarelor

Dacă ai călcăiele crăpate, pielea tare şi bătături, pantofii cu toc înalt vor agrava aceste probleme şi îţi vor provoca şi mai multă durere. Aşa că, trebuie să ai grijă de picioarele tale!

10.
Alege tocurile potrivite


Dacă nu ai mai mers niciodată pe acest gen de încălţăminte, nu te grăbi să îţi cumperi pantofi cu tocuri prea mari pentru tine. Sigur că arată îndrăzneţ, dar îţi vei provoca singură suferinţă. Alege un toc mai gros şi cu mai puţini centimetri. De asemenea, poţi opta pentru un model cu o platformă mică în faţă.

Nu uita de kitul de urgenţă! Dacă nu eşti sigură că pantofii tăi cu toc înalt sunt confortabili, ia cu tine plasturi şi alte produse de tratare a băşicilor. Îţi vor salva ziua!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod