Dieta

10 obiceiuri zilnice care te îmbătrânesc înainte de vreme

Ştiai că dieta săracă în grăsimi îţi poate accentua ridurile? Descoperă cele zece obiceiuri care te îmbătrânesc înainte de vreme. Renunţă la ele ca să nu-ţi pară rău mai târziu!
Căldura excesivă din casă, o dietă săracă în grăsimi, precum şi obiceiul de a dormi pe o parte sunt câteva dintre lucrurile care te îmbătrânesc înainte de vreme. Corpul tău necesită o îngrijire aparte pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar unele dintre obiceiurile zilnice pe care le ai, pot să aibă un impact negativ asupra sănătăţii în general. Iată zece dintre cele mai proaste obiceiuri care te îmbătrânesc înainte de vreme, potrivit BrightSide:


1. Dieta săracă în grăsimi


Grăsimile bune sau acizii graşi omega-3 sunt esenţiali pentru sănătate, siluetă şi aspectul mereu proaspăt al tenului. Dacă ai obiceiul de a evita grăsimile pentru că ţi-e teamă că îngraşă sau pentru că vrei să slăbeşti, atunci faci cea mai mare greşeală.
Potrivit specialiştilor, tocmai aceste grăsimi sănătoase consumate zilnic te ajută la slăbit, iar în plus, tot ele te ajută să previi apariţia timpurie a ridurilor. Prin urmare, nu exclude din alimentaţia ta grăsimile bune, precum uleiul de măsline presat la rece, măslinele, tonul, macroul, sardinele, somonul, nucile româneşti şi avocado.


2. Obiceiul de a bea cu paiul


Chiar dacă nu te-ai gândi că acest obicei are legătură cu îmbătrânirea tenului, află că în timp ce sorbi cu paiul se formează anumite riduri în jurul gurii care se tot adâncesc. Este acelaşi efect constatat în cazul fumătorilor înrăiţi, deoarece favorizează accentuarea unor riduri din jurul gurii.
Este de preferat să renunţi la obiceiul de a bea cu paiul, consumând băuturile direct din pahar. Şi bineînţeles, cred că ştii deja că nici fumatul este foarte dăunător pentru piele. Fumul de ţigară afectează grav structura pielii şi în timp, ridurile vor fi foarte accentuate dacă nu renunţi la acest obicei.


3. Ai o postură greşită


Modul în care stai la calculator sau televizor poate să aibă un impact semnificativ asupra coloanei vertebrale şi a musculaturii din jurul ei, astfel că durerile pot să apară devreme, nicidecum numai la bătrâneţe. Păstrează spatele drept şi fii conştientă de modul în care stai la masă sau la calculator.
De asemenea, exerciţiile fizice efectuate cu regularitate sunt esenţiale pentru a preveni durerile de spate şi a dezvolta musculatura care susţine coloana vertebrală.


4. Dormi pe o parte


Obiceiul de a dormi pe o parte pune o presiune mare pe faţă şi riscul de formare a ridurilor este foarte mare. Cea mai bună poziţie pentru somn este pe spate, deoarece astfel pielea este relaxată.


5. Foloseşti crema cu protecţie solară numai în concediu


Cu cât stai mai mult la soare, cu atât mai repede va îmbătrâni pielea ta. Expunerea la radiaţii solare are un impact negativ asupra elasticităţii pielii, favorizând apariţia timpurie a ridurilor.
Pentru a o proteja este de preferat să nu exagerezi cu soarele şi să foloseşti mereu o cremă cu factor de protecţie atunci când ieşi afară.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 30 Sep 2016, 14:15
    Nu sunt prostii

    De ce crezi ca ar fi prostii? Evident unele sunt neadevarate, cum ar fi ca daca stai o ora jos iti scurtezi viata cu 22 de minute, dar majoritatea corespund realitatii. Ele sunt preluate de pe alte site-uri in lb. engleza unde le-am citit recent.

    1
    3

  • codrin pe 30 Sep 2016, 09:29
    obiceiuri

    Cine a debitat prostiile astea, una mai gogonata ca cealalta.

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod