10 alimente care te întineresc pe zi ce trece

O dietă echilibrată şi sănătoasă este cel mai important element care poate încetini procesul de îmbătrânire şi te poate face să te simţi şi să arăţi tânără. Iată 10 alimente care te întineresc pe zi ce trece.

O dietă echilibrată şi sănătoasă este cel mai important element care poate încetini procesul de îmbătrânire şi te poate face să te simţi şi să arăţi tânără. Iată 10 alimente care te întineresc pe zi ce trece.

1. Ceai verde

Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului "rău" şi întăreşte sistemul imunitar.

2. Iaurt natural

Culturile vii de bacterii cresc numărul de anticorpi şi au un efect benefic asupra sistemului digestiv şi a celui imunitar. Iaurtul natural poate fi cea mai simplă soluţie, dar nu te limita doar la el. Chefirul şi sana conţin alte tipuri de bacterii utile pentru tinereţea corpului tău.

3. Ciocolată amăruie

Dacă eviţi excesul de zahăr deoarece ştii că grăbeşte îmbătrânirea, cel mai potrivit desert pentru tine este ciocolata amăruie, cu un conţinut de cacao mai mare de 75%. Bogată în flavonoizi, cacaua scade riscul bolilor cardiace şi previne apariţia demenţei.

4. Legume verzi

Bogate în folaţi, legumele cu frunze verzi ca spanacul şi salata roşie contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular şi a vaselor sanguine. Adaugă şi broccoli în alimentaţia ta pentru a preveni problemele renale şi pentru a scădea riscul de diabet.

5. Paste integrale

Conţinutul ridicat de fibre nu este singurul atu al pastelor integrale, ce reduc nivelul colesterolului "rău". Polifenolii, unii dintre cei mai putenici antioxidanţi, sunt prezenţi în făina integrală în cantitaţi similare cu cele din fructe şi legume.

6. Roşii

Licopenul, colorantul roşu găsit în tomate, este un antioxidant puternic care te menţine tânără şi îţi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roşiilor se păstrează indiferent cât de mult sunt gătite, iar pentru absorbţia cea mai bună nutriţioniştii recomandă consumul alături de ulei de măsline.

7. Somon

Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3, iar culoarea rozarlie a cărnii de somon se datorează unei substanţe numită astaxantină, ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare).

8. Vin roşu

Un pahar de vin roşu pe zi îţi oferă un cocktail puternic de substanţe utile pentru întinerire: antioxidanţi, resveratrol, ce creşte nivelul colesterolului "bun", şi minerale de care beneficiază în special pielea ta.

9. Soia


O parte importanta din dieta japonezilor, printre cei mai longevivi oameni de pe planetă, soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi. Alege produsele tofu cât mai puţin procesate şi consumă-le în aceeaşi masă cu puţin peşte, la fel cum fac japonezii.

10. Apă

Consumul regulat de apă de-a lungul întregii zile grăbeşte eliminarea toxinelor, creşte nivelul energetic şi contribuie şi la aspectul proaspăt al pielii. Deshidratarea poate avea ca efecte secundare dureri de cap şi scăderea puterii de concentrare, iar cu un consum mic dar stabil de apă de-a lungul întregii zile îţi menţii corpul în parametri optimi şi lupţi cu îmbătrânirea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod