Zece rezolutii pentru frumusetea ta

Inceputul fiecarui an reprezinta, intre altele, un moment propice pentru a face o serie de schimbari in viata ta. Sau, de acord, macar de a te gandi la ele si de a-ti propune, la modul cel mai serios, ca de data aceasta sa-ti indeplinesti promisiunile facute tie insati. Iar daca este vorba despre rutina zilnica de ingrijire si de mentinere a frumusetii, vei fi de acord ca lucrurile sunt ceva mai complexe si implica un plan de actiune mai detaliat decat achizitionarea unui nou ruj sau a unui alt fard de ochi.

Cu siguranta ai auzit de vorba aceea care spune ca frumusetea vine din interior. Cum stau lucrurile in realitate? Ca intotdeauna, adevarul este pe undeva pe la mijloc. Aspectul tau fizic depinde atat de modul in care ai grija de pielea ta, cat si de felul in care te simti si de starea ta de sanatate. Nu inseamna ca urmatoarele zece rezolutii ar trebui aplicate concomitent; ca orice schimbare, este nevoie de timp si totul trebuie facut treptat, pentru a te acomoda cu ceea ce inseamna, pana la urma, schimbarea stilului de viata.


1. Miscare si iar miscare

Nimic nu te ajuta mai mult sa arati excelent si sa fii, in acelasi timp, in forma maxima, decat activitatea fizica - de preferat in aer liber si cat mai variata. Starea ta de spirit se va imbunatati considerabil si implicit, infatidarea ta. Inot, volei, aerobic, fitness, tenis, bicicleta - posibilitatile de alegere sunt nenumarate. Chiar si 30 de minute de plimbare zilnica pot face diferenta.

2. O schimbare de stil?

Programeaza-te la cosmetica, in prima faza pentru o sesiune de... informare. Oare ce schimbari ai putea face, astfel incat sa nu fie prea radicale, dar suficient de semnificative. Interesant este ca poti face acest lucru pur si simplu jucandu-te cu nuantele si texturile...

3. Curatenie in garderoba

Este adevarat ca nu (intotdeauna) haina face pe om, dar chiar si asa... o revigorare a garderobei tale ar fi de dorit. Fii sincera cu tine, studiaza atent continutul sifonierului si hotaraste-te: chiar ai nevoie de toate hainele si - mai important - chiar le porti pe toate? Gandeste-te ca noul sezon este ca si venit si va trebui oricum sa faci loc in dulap, in vederea noilor achizitii.


4. Vizita medicala

Te-ai putea intreba: ce legatura are cu tema despre care discutam? Dincolo de faptul ca nu exista frumusete fara sanatate, gandeste-te ca vizita la stomatolog te ajuta sa ai un zambet pur si simplu irezistibil... Asadar, nu lasa niciodata sa se scurga un an de zile fara a face un control medical complet.

5. Programarea la coafor

Pentru a te asigura ca nu vei mai uita de ea si nici nu o vei mai trece la categoria "alte probleme", stabileste urmatoarea intalnire imediat dupa ce te-ai ridicat de pe scaunul din salonul de coafura. In principiu, n-ar trebui sa fie mai tarziu de sase saptamani, indiferent de lungimea parului tau: daca este scurt, coafura trebuie intretinuta, iar daca este lung, varfurile trebuie tunse. Aceasta ca sa nu mai vorbim despre vopsit.

6. Impachetare si masaj

Ai putea crede ca este culmea rasfatului, dar majoritatea femeilor considera ca este ceva firesc, o delectare pe care o merita si pe care cele mai multe dintre ele si-o ofera la un interval de maximum trei-patru saptamani.
Atat mintea, cat si corpul tau se vor relaxa, iar pielea va deveni matasoasa si stralucitoare. Chiar meriti acest lucru...

7. Atentie la alimentatie

Este chiar atat de greu sa mai reduci dulciurile si bauturile acidulate? Din anumite puncte de vedere, este ca si renuntarea la fumat: e greu pana incepi sa observi beneficiile, care nu se vor lasa prea mult asteptate. Ulterior, motivatia ta va fi din ce in ce mai puternica. In context, inlocuieste zaharul cu indulcitori naturali.

8. Si totusi... o schimbare majora?

Nici mai mult, nici mai putin: una singura, majora. Cam spre ce te-ai putea orienta? Iata numai cateva exemple: o noua tunsoare, un tratament de albire a dintilor, eliminarea vestimentatiei de culoare neagra (bine, cu exceptia rochiei de seara!) sau schimbarea culorii parului.

9. Bea cat mai multa apa

Stiu ca ai mai auzit de nenumarate ori acest lucru, dar chiar urmezi recomandarea? Unul dintre secretele primordiale pentru o piele stralucitoare consta in hidratarea optima a organismului.
Ceea ce inseamna doua lucruri: reducerea cofeinei si consumul a cel putin doi litri de lichid (apa plata sau ceai) zilnic.

10. Zambeste

Este ultima, dar cu siguranta nu si cea din urma... de multe ori, zambetul este cel care face ca un chip sa fie atractiv si interesant, sau dimpotriva, daca esti mohorata sau incruntata. In afara de aceasta, un chip relaxat si zambitor transmite un mesaj pozitiv, ceea ce nu poate fi decat benefic, indiferent de situatie: in sfera profesionala sau personala.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod