Vei straluci in vara aceasta?

Intrebarea se refera in mod deosebit la modul in care vei stii sa traversezi perioada caniculara ce se apropie, fara ca pielea ta sa aiba de suferit din vreun punct de vedere. Nu este vorba numai despre deteriorarea structurii si, implicit, aspectului epidermei (desi problema nu este nici pe departe una pe care sa-ti permiti sa o newglijezi), ci si despre arsurile solare, ce pot degenera in afectiuni maligne.

Stiai ca...?

  • Daca nu este aplicat corect, SPF 30 este de fapt echivalent cu SPF 20?

  • In primele zile de expunere la soare, se recomanda folosirea unor produse cu factor de protectie mare, deoarece esti foarte sensibila in prima faza. Dar, daca stratul de produs aplicat este prea subtire, protectia nu este suficienta. Nu este momentul sa "faci economie", asa incat foloseste lotiunile respective din belsug.

  • Protectia ta, oricat de bine ar fi aplicata, va fi eliminata dupa ce intri in apa?

  • Multi oameni considera in mod eronat ca, din moment ce au aplicat lotiunea de protectie dimineata, pana la sfarsitul zilei sunt asigurati. Nimic mai fals si mai lipsit de riscuri. Dincolo de faptul ca, pe parcursul intregii zile, stratul protector se mai estompeaza partial, tine cont de faptul ca apa indeparteaza complet lotiunea si te lasa complet expusa. De aceea este bine sa mergi ulterior la dus, aplicand din nou lotiunea protectoare.

  • Transpiratia constituie ea insasi un factor nociv pentru protectia ta?

  • Epiderma este mult mai expusa riscului de arsura si nici nu mai este protejata, in momentul (inevitabil, de altfel) cand intervine transpiratia. Prin urmare, este bine sa faci dus de doua-trei ori pe zi si sa ai in permanenta la tine un recipient cu lotiune, pentru a-ti reface stratul de protectie ori de cate ori acest lucru este necesar.

    De asemenea, se impune sa faci cateva schimbari in ritualul de ingrijire a pielii. Astfel, este de dorit ca produsul de exfoliere pe care il folosesti saptamanal sa fie ceva mai bland si cu textura mai fina, comparativ cu restul anului. In aceeasi nota, nu folosi lufa decat pentru coate, genunchi si calcaie.

    Ar fi indicat sa folosesti un produs pe baza de acid lactic; acesta exfoliaza si concomitent, hidrateaza in profunzime. Celelalte produse de ingrijire vor avea si ele o textura cat mai lejera si este bine sa nu contina grasimi. Cat despre farduri, acestea vor fi intotdeauna imbogatite cu SPF, pentru un plus de protectie.



     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod