Terapia prin frumusete

Industria cosmetica intalneste uneori paradoxuri care ajung sa ne puna pe ganduri. Unul dintre ele este acela ca in perioadele de criza, fie ele financiare sau de alta natura, vanzarea anumitor produse cosmetice creste.
Industria cosmetica intalneste uneori paradoxuri care ajung sa ne puna pe ganduri. Unul dintre ele este acela ca in perioadele de criza, fie ele financiare sau de alta natura, vanzarea anumitor produse cosmetice creste.

Un exemplu este vanzarea rujului, care a ajuns chiar sa fie un etalon. Leonard Lauder, fostul director executiv Estee Lauder, l-a numit "Indicatorul ruj", pentru ca a observat ca in vremurile dificile din punct de vedere economic rujurile sale se vindeau mai bine.

Intrebarea este ce legatura au vremurile dificile cu rutina zilnica de a aplica rujul pe buze. Psihologii ne lamuresc: a arata bine este o arma la care apelam adesea cand problemele par sa ne covarseasca. Oglinda este "aliatul" sau "inamicul" cu care ne incepem ziua.

Cand pleci dimineata de acasa, imaginea pe care o vezi reflectata in oglinda iti transmite un mesaj pe care il percepi inconstient.
Poate fi unul pozitiv, dar si unul negativ. Iar cand treci printr-o pasa proasta, nu iti permiti sa primesti critici si din partea oglinzii.
Iata de ce in perioade ceva mai dificile suntem dispuse sa incercam tinute noi, produse noi si diverse alte tipuri de machiaj.

Privind dintr-o astfel de perspectiva, te poti folosi de aceasta arma psihologica pentru a trece mai usor peste etapele ceva mai proaste din viata ta.
"Ne autodefinim prin imaginea pe care o vedem in oglinda, dar si prin imaginea pe care o percepem de la ceilalti", declara pentru iVillage psihologul Debbie Mandel,  autoarea cartii "Addicted to Stress".

"Luand in considerare asta, adaugand putin machiaj si o tinuta reusita, rezulta acea incredere in sine care ii ofera unei femei puterea de a straluci. Este ca si cum ti-ai pune zilnic o armura cu care sa infrunti lumea", adauga Mandel.

Simte-te frumoasa!


Cu toate beneficiile unui look de care sunt mandre, se intampla adesea ca femeile sa perceapa ca foarte dificila obtinerea acestuia, considerand ca e nevoie de mult timp si investitii majore.

Vestea buna este ca te poti reinventa fara sa iti dai bugetul peste cap sau petrecandu-ti toata ziua in fata oglinzii. Principiul de baza este acela ca rezultatul pe care il obtii trebuie sa iti aduca si beneficii de ordin emotional.
Pe scurt, trebuie sa te simti frumoasa.   


Primul pas este sa te autoanalizezi cu atentie. Te poti recunoaste intr-una din urmatoarele tipologii:

Vesnic ocupata
Rutina isi pune amprenta asupra ta. Serviciul iti ocupa aproape intreaga zi, copiii si treburile casnice iti consuma restul de timp ramas. Nu este de mirare ca tu ajungi sa fii pe ultimul loc in topul prioritatilor tale. "Te trezesti intr-o zi si realizezi ca ai uitat complet de tine", spune Scarlett De Bease, un consultant de imagine si creatoare de moda din New York.

"Este important pentru o femeie sa-si aminteasca faptul ca merita sa se respecte, sa se trateze bine si sa nu se simta vinovata pentru asta. Daca iti place felul in care arati, te simti bine si esti mult mai productiva", adauga Scarlett De Bease.

Frica de cumparaturi
Ti se intampla sa cutreieri magazinele in lung si in lat, fara sa gasesti ceva care iti place.
Nimic nu ti se pare interesant sau, mai rau, crezi ca nu ti se potriveste nimic. Acestea isi au originea in teama de a nu face alegerea gresita.

In loc sa te supui unei presiuni atat de mari, mai bine faci o intelegere cu tine insati. Stabileste sa-ti cumperi cel putin un lucru de fiecare data cand mergi la cumparaturi, dar si sa alegi haine pe care in mod normal nu le-ai alege.

Fii ceva mai egoista
Cand iti petreci mult timp ajutandu-i pe cei apropiati, se intampla sa ramai fara energie pentru propria persoana. De aici si pana la o viata sedentara si alimentatie nesanatoasa nu este decat un pas. Cand esti tot timpul obosita, cum poti avea energie sa fii si frumoasa?

Daca te-ai recunoscut intr-una din tipologiile de mai sus, urmatorul pas este sa te reinventezi. Asta nu inseamna ca trebuie sa stai o vesnicie in fata oglinzii, ci doar sa faci tot ce este necesar pentru a te simti frumoasa.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Media pe 12 Mai 2010, 17:33
    1firme ro

    1firme ro - Catalog cu 1 milion de firme din Romania cu datele lor complete

    0
    0

  • dana pe 16 Ian 2010, 09:26
    culori pe unghii si in par..senin in suflet..

    sa trecem la fapte !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod