Straluceste din clipa in care deschizi ochii...

Este foarte posibil sa fi auzit vorba aceea care spune ca o femeie este intr-adevar frumoasa daca arata ireprosabil cand se trezeste... fara nici un fel de retus, baza de machiaj, baton corector sau anticearcan. Intr-adevar, se poate spune ca este o provocare, pentru ca in timpul zilei stii foarte bine ce ai de facut.

Insa exista o serie de metode la care poti recurge pentru ca epiderma ta sa se odihneasca la fel de bine, regenerandu-se in profunzime si recapatandu-si stralucirea naturala. Ridurile fine (dar incapatanate!), porii deschisi, ochii umflati - iata trei inconveniente estetic de care putem uita, daca respectam cateva reguli de baza in ceea ce priveste... somnul de frumusete.

  • Stiu ca ai mai auzit acest lucru, dar este esential sa te demachiezi in fiecare seara.
    Te-ai putea gandi ca "ravagiile" nu vor fi prea mari daca intr-o seara esti mult prea obosita. Ma hazardez sa-ti propun un experiment: culca-te intr-o seara fara sa te demachiezi si sa te studiezi cu mare atentie dimineata. Previzibil, tenul tau va avea un aspect tern si cenusiu, si aspectul lui altminteri matasos va fi avut de suferit. Ce zici, te-am convins sa nu mai repeti aceasta greseala?

  • De doua ori pe saptamana, inainte de culcare, aplica-ti o masca speciala pentru curatirea porilor in profunzime si de inchidere a acestora. Lasa produsul sa actioneze timp de zece minute si clateste fata cu apa calduta din abundenta.

  • Atunci cand iti alegi crema de noapte, cerceteaza cu atentie eticheta; este bine ca produsul sa contina retinol, care imbunatateste textura pielii, micsoreaza porii, si stimuleaza regenerarea celulara.
    Nu se recomanda insa ca acest gen de produse sa fie aplicate in timpul zilei, intrucat tenul va deveni mai sensibil in fata actiunii razelor de soare.

  • Epidermei fine din jurul ochilor i se va acorda toata atentia, aplicandu-se foarte usor un gel special, pe baza de colagen si imbogatit cu multivitamine si minerale.

  • Ei bine, daca pana acum am vorbit despre felul in care este de dorit sa-ti ingrijesti fata si produsele pe care ar trebui sa le folosesti, ar fi momentul sa discutam despre altceva: pe cat de simplu, pe atat de util, dar e putin probabil ca te-ai gandit la acest lucru pana acum. Mai precis, este vorba despre felul in care dormim. Ar cam trebui sa uiti de perna (cel mult, poti folosi una anatomica), pentru ca s-ar pune foarte multa presiune la nivelul gatului si al coloanei cervicale.


  • Tot la capitolul referitor la dormit, ar trebui sa subliniem faptul ca nu este indicat sa dormi altfel decat cu fata in sus. Pe fata se vor forma mici cute care, chiar daca vor disparea la trezire, au toate "sansele" sa se concretizeze in riduri, peste cativa ani. Incearca sa dormi cat mai des cu fata in sus si sa-ti impui acest lucru. Sunt mari sanse ca organismul sa te asculte (subconstientul nu doarme niciodata!) si sa nu-ti modifici prea mult pozitia in timp ce dormi.

  • Dimineata, dupa ce te-ai spalat pe fata, aplica o crema hidratanta in timp ce pielea este inca umeda. In felul acesta, produsul va fi mult mai bine absorbit, cu efecte mai vizbile. Nu uita nici acum de gelul special pentru ochi si lasa produsele cosmetice sa actioneze timp de cel putin 20 de minute, inainte de a aplica baza de machiaj.

  • Daca te pregatesti pentru o ocazie speciala, este bine sa ai o asa numita "dieta a frumusetii", vreme de 24 de ore inainte de evenimentul respectiv.
    Bea foarte multa apa plata, consuma spanac proaspat si fructe de padure - antioxidantii care se regasesc in aceste alimente confera pielii un plus de elasticitate si stralucire.



  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod