Sapte greseli fundamentale de stil

A gresi e omenesc, se stie din cele mai vechi timpuri. Iar daca, asa cum este cazul majoritatii femeilor, nu ai luat niciodata lectii profesioniste in ceea ce priveste frumusetea in general, respectiv machiajul si coafura in special, este usor sa aluneci in eroare. Sau poate ca nu gresesti neaparat, ci te multumesti sa ramai fidela unei rutine pe care o ai inca din adolescenta.

Indiferent despre care dintre aceste situatii este vorba, rezultatul e cel putin neplacut din punct de vedere estetic. Iata o serie de sapte greseli pe care le poti face din nestiinta sau exces de zel, si care pot avea urmari cel putin dezagreabile.

Exfoliere excesiva

Practicata mai des decat o data pe saptamana sau cu produse ce contin particule de exfoliere mai aspre, procedura aceasta ajunge la polul opus fata de ce ar trebui sa fie - cu alte cuvinte, tenul tau va avea de suferit.
Fie gradul de hidratare al epidermei va scadea, ceea ce va conduce la uscarea pielii, fie glandele sebacee vor fi suprastimulate, ceea ce va avea drept urmare excesul de sebum si, cel mai probabil, acneea. Pentru a evita aceste situatii dezagreabile, nu iti face gomaj decat saptamanal, cu un produs bland si ales in concordanta deplina cu necesitatile tenului tau.

Periatul exagerat al parului

Tot ce e mult strica, inclusiv in situatia aceasta. Rolul primordial al periatului este de a raspandi sebumul natural de la nivelul scalpului in mod uniform pe intreaga suprafata a firelor de par. Pastrand proportiile, periatul excesiv poate avea acelasi gen de urmari ca si gomajul practicat mai mult decat ar trebui. In cazul acesta, este vorba fie de o posibila dezechilibrare a acumularii secretiei de sebum, fie de deshidratarea parului si despicarea firelor la extremitati.


Excesul in privinta unui singur produs de machiaj

Cred ca fiecare femeie are in portfardul sau cel putin un produs care ii place foarte mult si pe care il foloseste cateodata mai mult decat ar fi necesar sau fara a incerca sa creeze un echilibru. De exemplu, daca esti una dintre adeptele tusului si mascarei, nimic nu te impiedica sa le folosesti. Dar nu uita sa folosesti si un gloss. In caz contrar, aspectul tau in ansamblu va fi dezechilibrat. Daca, dimpotriva, iti place sa te rujezi dar nu sa iti fardezi ochii, imprieteneste-te cu fardul de obraz.

Vopsitul acasa

Bineinteles, aspectul acesta este relativ. Spre exemplu, daca vrei numai sa-ti vopsesti radacinile sau, eventual, sa acoperi niste fire incaruntite, nu are sens sa mergi la salon; te vei descurca foarte bine acasa. Pe de alta parte insa, daca intentionezi o schimbare radicala (de la brunet la blond, de la blond la roscat sau ceva asemanator), nici macar nu incerca.
Schimbarile radicale trebuie facute numai de un profesionist.

Nu poti iesi din rutina coafurii

Cred ca fiecarei femei i s-a intamplat acest lucru, cel putin o data in viata. Imagineaza-ti ca ai observat cat de bine te avantajeaza parul prins in "coada de cal" sau intr-un coc simplu - unde mai punem ca aceste doua coafuri sunt printre cele mai rapide. Insa la un moment dat, parca este necesara o schimbare - daca nu vrei sa creezi impresia unei femei blazate, lipsite de incredere in sine si de feminitate. Nu este neaparat necesar s afaci schimbari radicale, daca nu iti doresti acest lucru, ci sa adopti o tunsoare care poate fi intretinuta cu usurinta si care iti "reinventeaza" chipul.

Neglijarea manichiurii

Mainile sunt printre primele parti ale corpului care ies in evidenta - si numai de tine depinde in ce fel se va intampla acest lucru, pozitiv sau negativ.
Chiar daca nu esti genul de femeie care sa acorde o atentie excesiva manichiurii, pileste-le si aplica un simplu lac transparent, care le va proteja si le va oferi un luciu atragator.

Nu acorzi atentie sprancenelor

Chiar daca ai adus ingrijirea zilnica a epidermei la rang de arta, ai gasit coafura si stilul de machiaj ideale pentru tine, acest lucru nu inseamna ca infatisarea ta este perfecta. Ce lipseste, oare? Sau mai bine-zis, ce este in plus? Ti-ai verificat sprancenele? Fie si numai un fir de par crescut unde nu trebuie iti poate compromite aspectul. La fiecare trei-patru zile, studiaza-te in oglinda si actioneaza cu penseta, daca este necesar.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod