Mastile cosmetice – ghid de utilizare

Mastile hidratante, mastile de gomaj sau purificatoare, sub forma de crema, gel sau pelicule fac miracole pentru tenul tau. Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre mastile pentru ten, pentru a alege mereu in perfecta cunostiinta de cauza.
Mastile hidratante, mastile de gomaj sau purificatoare, sub forma de crema, gel sau pelicule fac miracole pentru tenul tau. Iata tot ceea ce trebuie sa stii despre mastile pentru ten, pentru a alege mereu in perfecta cunostiinta de cauza.

“Imi pun o masca!”, este formula sinonima cu o mica placere feminina, cu un moment de rasfat, echivalent cu o evadare din cotidianul stresant, agitat si aglomerat in care traim. O voluptate narcisista, care se gusta in solitudine, pentru ca oricat ar fi de placute si de relaxante, momentele “cu masca” nu trebuie vazute de nimeni!
 

Binefacere pentru piele si minte


Mastile pentru fata au darul de a sterge riduri, de a desumfla pungile de sub ochi, de a inlatura cearcanele, de a face tenul sa straluceasca si de a curata si hrani pielea agresata. Rezutatele sunt garantate cu o singura conditie: folosirea regulata.

“Femeile care aplica cel putin o masca (adecvata tenului) pe saptamana au o piele mult mai sanatoasa decat cele care nu au acest obicei de ingrijire”, spune Lionel de Benetti, director de cercetare si dezvoltare la Clarins.

“Este foarte important ca femeile sa stie ca timpul de aplicare al mastilor nu este intamplator precizat pe flacon. Mastile au efect intens si foarte activ asupra pielii, motiv pentru care este foarte important ca acestea sa fie mentinute pe piele exact timpul indicat. Nici mai mult, nici mai putin”, sfatuieste Lionel de Benetti.

Specialistul recomanda insa un test, pentru a evita reactiile alergice. “Testul se face pe pielea de la interiorul incheieturii mainii, prin aplicarea produsului si lasarea acestuia sa actioneze dublul intervalului de timp indicat de producator. Daca dupa indepartare, timp de 15-30 de minute, nu apare nicio reactie adversa, masca poate fi folosita”, recomanda Lionel de Benetti.
 

Mastile crema


Sunt recomandate tenurilor dehidratate, obosite, uscate si sensibile. Mastile crema sunt absorbite de epiderma si permit reconstituirea rezervelor de apa ale epidermei. Dupa aplicarea mastilor, tenul ramane suplu si fin, iar ridurile sunt estompate. In functie de compozita lor, au efecte antiinflamatoare, pot calma zonele iritate sau cele afectate de cuperoza. Cele mai bune sunt cele care au in compozitie uleiuri naturale sau extracte de fructe.

Mastile crema trebuie lasate sa actioneze un timp mai indelungat, 20 - 30 de minute, iar surplusul se indeparteaza delicat, fara a spala tenul cu apa. Este foarte bine daca aplici masca crema concomitent cu o baie calda, care va activa circulatia sangelui si va favoriza absorbtia nutrientilor in piele.
Evita contactul cu zona ochilor si cu parul si aplica masca pe tenul foarte bine curatat inainte. Este recomandata o data pe saptamana.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 1 Dec 2009, 14:34
    cosmeticemarykay.blogspot.com

    Masca hidratanta pentru ten uscat. Ingrediente:ulei de avocado-o substanta emolienta,pantenol-proteina care imbunatateste structura pielii,lasand pielea moale si neteda.Este un produs cu activitate dubla;se poate folosi in calitate de masca si in calitate de peeling.Se aplica foarte usor intr-un strat uniform ,evitand zona ochilor si a buzelor,si se indeparteaza dupa 10 minute cu apa calda.Rezultatul este uluitor! Masca revitalizanta Mary Kay pentru ten mixt si gras. Ingrediente:caolin,extracte din lut alb,care incorporeaza lipidele,pudra de coaja de nuca,pentru indepartarea celulelor moarte,faina de ovas,ce are actiune calmanta,ceara naturala,extract de castravete pentru prospetime.Indeparteaza excesul de sebum,micsoreaza porii,imbunatateste structura pielii. Masca purificatoare Mary Kay pentru ten acneic si gras. Ingrediente:caolin-lut alb,extracte de musetel si lavanda.Nu contine granule abrazive.Mentine controlul sebumului,indeparteaza fin celulele moarte,reda o culoare omogena tenului si luminozitate.

    0
    0

  • elena elena pe 11 Nov 2009, 14:23
    beneficiile unei masti naturale de frumusete APICALIN

    Masca contine :miere,polen ,laptisor de matca ,ul.din germeni de grau,ul de lavanda.Eu o aplic saptamanal ,pe fata ,gat si decolteu si o las 30 minute dupa care o indepartez cu o compresa sterila imbibata cu infuzie de plante .La final tenul ramane f.catifelet si luminos si am o stare de bine extraordinara .Aceasta minune de masca o gasesc in plafare .Incercati-o ! Merita !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod