In cautarea ochelarilor de vedere ideali

Motivul pentru care trebuie sa porti ochelari de vedere este mai putin important in context. Poate mostenire de familie, poate consecinta a lucrului zilnic in fata monitorului sau alte cauze mai putin cunoscute - cert este ca vederea ta a slabit, iar specialistul oftalmolog te anunta ca ai un viciu de refractie. Nu ai nici un motiv sa te necajesti - nu numai ca frumusetea ta nu va avea cu nimic de suferit, dar ochelarii pot redefini in chip fericit infatisarea, conferind eleganta si completandu-ti personalitatea. Secretul este sa-i alegi in functie de forma fetei, nuanta parului si tendintele actuale - iar despre toate acestea iti vom vorbi astazi. Astfel, ochelarii vor deveni mai mult decat o necesitate - vor fi o bijuterie!

Asadar, daca ai fata patrata, iti sugeram sa alegi o pereche de rame ovale, care vor indulci trasaturile chipului. In nici un caz nu opta pentru rame dreptunghiulare si nici pentru unele foarte subtiri. In definitiv, ideea nu este sa fie invizibile, ci sa se potriveasca si sa iti confere un aspect agreabil.

Oglinda iti arata o fata rotunda? Obiectivul fiind acela de a crea un echilibru in raport cu forma chipului tau, recomandabile sunt ramele dreptunghiulare, sau chiar patrate, daca esti putin mai nonconformista, cu marginile usor rotunjite. Astfel, vei atrage atentia asupra jumatatii superioare a fetei. Evita ramele rotunde si pe cele mici, acestea nu vor face decat sa sublinieze in mod neplacut forma rotunda a fetei.

Daca ai fata ovala, esti cea mai fericita: poti alege orice tip de rame, pentru ca indiferent de optiune, se vor potrivi chipului tau. Acestea fiind zise, ai putea sa te aventurezi catre orice forma de rame, inclusiv "ochi de pisica".

Chipul in forma de inimioara pretinde rame simple, subtiri, patrate sau rotunde, fara detalii decorative in lateral. Asadar nu te opri la o pereche de rame dotate cu accesorii, chiar daca arata foarte tentant.

Alegerea ramelor in functie de culoarea parului

In alegerea ramelor iti recomandam sa tii cont si de nuanta parului, pentru a evita anumite contraste neplacute. Astfel, daca ai parul blond sau saten deschis, alege o pereche de rame in nuante deschise si pastelate, care vor conferi chipului tau un surplus de lumina si caldura. Evita ramele inchise la culoare, efectul ar fi contrastant si dezagreabil.

O femeie cu parul roscat ar trebui sa urmareasca, prin alegerea ramelor, sa sublinieze trasaturile calde ale podoabei capilare, prin ochelari metalici in nuante aurii sau aramii. Daca ai ochii verzi, ce poate fi mai interesant si adecvat decat o pereche de rame de aceeasi culoare? Nu iti recomandam culorile inchise, decat daca tocmai acesta este obiectivul tau - obtinerea unui contrast frapant.

Daca ai parul saten, alege rame in nuanta bronzului si evita-le pe cele de culoare inchisa ori pastelata. In cazul in care iti doresti lentile heliomatice, alege un heliomat maro.

O femeie bruneta poate opta pentru rame aurii sau argintii, dar si de culoare maro. Asemenea satenelor, iti recomandam sa eviti nuantele pastelate sau pe cele foarte inchise.

Tendintele anului 2005

Acum, dupa ce ti-am prezentat un mic ghid in alegerea ramelor, probabil vrei sa stii care sunt tendintele actuale in domeniu. Si este cat se poate de firesc. Daca tot trebuie sa porti ochelari, transforma-i intr-un accesoriu modern!

Specialistii de la centrul Opticris ne spun ca anul acesta sunt moderne ramele colorate: rosii, roz, verzi (ti se pare extravagant? Incearca! Ai putea fi placut surprinsa!), negre sau albe. Optional, in functie de criteriile recomandate anterior, poti alege rame cu elemente decorative, cum ar fi cristalele, pentru un plus de eleganta. De asemenea, foarte moderne sunt ramele bicolore, care prezinta si avantajul de a fi mai usor de asortat la tinuta.

In ceea ce priveste materialul, anul acesta se poarta ramele de plastic cu brate de metal sau invers (dualitatea pare sa fie cuvantul de ordine in domeniu). Dar, daca preferi ceva mai clasic, poti alege ramele metalice, care nu se vor demoda niciodata. Sunt usoare, fiabile si se realizeaza din aliaje foarte variate, urmarindu-se obtinerea unei greutati reduse si a unei rezistente pronuntate.

Daca iti doresti lentile heliomatice, pentru a nu te deranja soarele sau lumina prea puternica, alege un heliomat gri sau maron. Este usor de asortat si ai rezolvat astfel si problema ochelarilor de soare. Ai grija doar ca stratul antireflex sa fie puternic.

Un ultim sfat se refera la alegerea bijuteriilor - nu opta pentru bijuterii de argint daca tu ai rame aurii. Iata de ce ramele bicolore reprezinta alegerea ideala. Atentia ta trebuie indreptata in primul rand spre cercei - sunt primii asupra carora cade privirea, dupa ochelari. Asadar, ai grija ca aceste doua accesorii sa se completeze reciproc.



 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ghiorghievici adina pe 5 Feb 2011, 12:25
    recomandare rame ochelari

    buna ziua, la un control de rutina efectuat recent am aflat ca am nevoie de ochelari atunci cand stau in fata calculatorului si cum activitatea mea presupune 9 ore/zi de stat la calculator, as dori sa-mi aleg o pereche de ochelari cu care sa ma simt frumoasa... puteti, va rog, sa ma ajutati in alegerea ramelor???...fata mea este rotunda iar culoarea parului este roscat aramiu. astept cu nerabdare raspunsul dvstra cu respect, Adina

    4
    0

  • ali pe 22 Apr 2010, 11:30
    ochelari

    Raspunsurile la intrebarile voastre le gasiti aici http://www.ramedeochelari.ro/

    1
    0

  • Squall pe 20 Apr 2010, 21:44
    ochelarii

    Vreau ochelari cu rama de ochelari de soare si lentile albastre misto gen matrix da pentru vedere daca exista faceti si voi ca ati da jack pot toata lumea si`ar loa

    0
    0

  • sharmuta pe 22 Nov 2009, 22:08
    haha

    Toata lumea cere sfaturi dar nimeni nu le ofera. De ce? Pentru ca raspunsurile le afla fiecare in parte in magazin/optica. Duh

    0
    0

  • cris pe 15 Nov 2009, 19:53
    ochelarii

    as vrea sa stiu ce ochelari mi-ar trebui . am parul saten dar, o as dori o pereche de ochelari cu rama negra pt o perioada scurta. in niciun caz permanenti . ce mi s-ar potrivi oare ?

    0
    0

  • aditzu pe 31 Mai 2009, 21:20
    rame la ochelari

    alegeti ocheraliicei mai potriviti pt tn.probeaza si vezi care-s mai cool.bfta cu ramele

    1
    0

  • anca pe 24 Apr 2009, 11:47
    ce rame mi se potrivesc?

    as dori si eu sa ma ajutati sa-mi aleg o pereche de rame care sa mi se potriveasca. am ochelari de vreo 3 ani insa nici acum nu m-am obisnuit cu ei si tocmai de aia vreau sa consult pe cineva care se pricepe cu adevarat..va rog trimiteti-un un mail la adresa je_anca87@yahoo.com si mai vb, as putea sa va trimit o poza..multumesc anticipat!

    1
    0

  • ozana pe 21 Feb 2009, 23:27
    ce rame de ochelari sa imi fac?

    am parul lung...blond saten,ochii albastrii inchis,ten putin palid..fata lunguiata...acum am ochelarii cu rama groasa visinii la culoare si heliomaticii-gri..ce rame sa imi fac sa fiu mai dulcica la fata..ca eu sunt si asa tare trista..si par de 100 de ani

    1
    0

  • iulyana pe 19 Feb 2009, 16:11
    buna

    as dori si eu o pereche de ochelari de vedere dar nu rotunzi ci la moda.eu nu am mai purtat pana akm dar akm sunt nevoita sa o fac!dak ma puteti ajuta aresa mea de mess este iuly.iulyana@yahoo.com!mersi pwwwwp dolce ceao

    1
    2

  • madalina pe 11 Dec 2008, 17:01
    buna

    buna sunt madalina port ochelari cam de 13 ani acuma am 20 si vreao o idee de rame de ochelari eu schim des ramele vreau ceva la moda si finut dar sa nu fie rotund poate ma ajutati mersi poop

    1
    0

  • corina pe 6 Feb 2008, 22:09
    ochelari

    buna ash dori shi eu o pereche de ochelari la moda nu vreau cu lentilele rotunde sau cum erau pe timpuri:(din pacate am devoie de ochelari shi nu am nici o idee.dak ma putetzi ajuta ashtept msj pe adresa de mail fetitza_haladita@yahoo.com tnx:*:*:*kiss dolce

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod