Frumusete... naturala!

Nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare si te-ai saturat sa dai banii pe produse care iti promit marea cu sarea, insa fara a ti-o oferi? Da o raita prin bucatarie si camara.
Nu ai timp sa mergi la un salon de infrumusetare si te-ai saturat sa dai banii pe produse care iti promit marea cu sarea, insa fara a ti-o oferi? Da o raita prin bucatarie si camara. Nu iti sugerez sa gatesti ceva, ci sa tratezi cu mai multa atentie anumite ingrediente culinare. Asta pentru ca ele te pot ajuta sa fii si mai frumoasa, nu doar o buna gospodina. Iata cum iti intretin ele frumusetea.

Par


Fragil si lipsit de stralucire: amesteca 10 catei de usturoi zdrobiti cu ulei de ricin. Acopera vasul si lasa infuzia doua zile. Filtreaza amestecul si maseaza pielea capului cu solutia lichida. Inveleste parul intr-un turban si lasa tratamentul sa actioneze timp de o ora, apoi spala-te pe cap.

Par gras: amesteca cinci linguri cu sampon cu o jumatate de litru de apa si incalzeste pana da in clocot. Lasa sa infuzeze timp de 10 minute. Pune in apa racita sucul de la o lamaie, doua galbenusuri de ou si cinci picaturi de ulei de masline. Aplica pe par masand usor.

Par uscat: amesteca doua galbenusuri de ou cu doua linguri cu ulei de masline pana cand se fac spuma si aplica pe parul umed. Acopera-ti capul cu un prosop incalzit si lasa sa se patrunda timp de 20 de minute.
Adauga putina apa si maseaza, apoi clateste-te. 

Caderea parului: fa un decoct si lasa-l mult timp sa fiarba. Poti folosi cimbru, flori si frunze de tei sau frunze de castan. Aplica pe par masand.

Masti pentru ten


Astringenta: lasa la macerat in otet de mere (cantitate: o lingura), timp de doua ore, o lingura cu menta taiata marunt. Apoi adauga doua linguri cu miere zaharisita. Amesteca si aplica masca in strat gros pe fata si pe gat. Las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa si lotiune parfumata, de preferinta de menta.

Pentru luminozitate:
da un morcov pe razatoare sau sfarama o pulpa de caisa si aplic-o pe fata. Lasa sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste cu apa calda.

Regeneratoare: amesteca doua picaturi de suc de lamaie cu argila verde pudra si apa in cantitate suficienta pentru a obtine o pasta moale. Tine-o pe fata timp de 10 minute si apoi clateste cu apa calduta.

Exfolianta: dilueaza doua linguri cu argila alba intr-o cantitate suficienta de infuzie de cimbru pentru a obtine un amestec omogen. Aplica-l pe fata, evitand contactul cu ochii. Lasa masca sa se usuce timp de 10 minute si indeparteaz-o cu apa calda.


Maini


Finete:
pentru maini, foloseste parafina sau ulei de masline, pune-ti manusi si lasa-le peste noapte.

Maini curate:
o data pe zi, maseaza-le cu o jumatate de lamaie.

Unghii rezistente: amesteca 10 ml de ulei de masline cu 10 ml de ulei de ricin si incalzeste-l cat poti suporta pe piele, apoi adauga suc de lamaie. Tine degetele in aceasta solutie timp de 10 minute, masandu-le.

Hidratare:
amesteca o lingura cu ulei de masline, doua linguri cu miere, o lingura cu suc de lamaie si un galbenus de ou. Maseaza-ti indelung mainile cu crema obtinuta. Clateste doar dupa ce au trecut 30 de minute.

Bai


Baie pentru piele de catifea: amesteca cinci linguri cu miere intr-un litru de lapte cald si adauga compozitia in apa de baie.

Baie anticelulitica:
varsa un litru de otet clocotit peste 100 de grame de frunze proaspete de iedera cataratoare. Lasa infuzia timp de sase ore si apoi vars-o in apa din cada. Adauga apoi si 300 de grame de alge marine.

Baie tonifianta:
pune in apa de baie un sfert de litru de otet.

Sare de baie:
este simplu de preparat si se conserva timp indelungat. Ingrediente: 250 de grame de sare de mare nerafinata si 10 picaturi de ulei esential.
Sfarama sarea de mare cu ajutorul mixerului, vars-o intr-un flacon din sticla, adauga uleiul esential, inchide flaconul si lasa preparatul zece zile, agitandu-l zilnic. Foloseste aproximativ doua linguri din el la fiecare baie. 

Gomaj


Simplu: amesteca zahar pudra cu gelul tau de dus sau ulei de masline, pana cand zaharul va fi imbibat cu ulei. Zaharul poate fi inlocuit cu sare, iar uleiul de masline, cu ulei de migdale dulci.

Cu uleiuri esentiale:
amesteca o lingurita cu sare de mare grunjoasa, cinci linguri cu ulei vegetal si sase picaturi de ulei esential de lavanda sau santal. Maseaza cu miscari circulare, apoi clateste-te cu apa calda.

Anticelulitic:
clateste-te cu apa calda si apoi unge-te cu un pumn de zat de cafea. Stai asa cinci minute, apoi clateste.

Hidratant si purificator:
amesteca in causul palmei o ligura cu miere si o lingurita cu zahar pudra. Proportiile pot varia in functie de sensibilitatea pielii. Acest gomaj este foarte eficient si nu trebuie sa freci prea tare.

Picioare


Sensibile:
maseaza-le cu ulei de masline si canfor. Nu le sterge, ci pune-ti sosete calde pe care le vei tine toata noaptea.


Bataturi:
maseaza-ti bataturile cu ulei de ricin si asaza deasupra acestora o bucata de propolis topit, cat de cald il poti suporta. Acopera cu un pansament si pune-ti sosete.

Epilare. Daca nu te-ai epilat si nu ai ceara sau crema la indemana, solutia este in bucataria ta. Fierbe sucul unei lamai si adauga o cana cu zahar sau incalzeste o cana cu miere si adauga suc de lamaie. Lasa amestecul sa fiarba 10 minute. Pune vasul cu amestec intr-unul mai mare cu apa rece, pentru a-i reduce temperatura. Ia un pumn din crema obtinuta si intinde-o pe un film developat. Aplic-o pe pielea uscata si trage dintr-o miscare.

Pentru a evita roseata care apare dupa epilare, apeleaza la aloe vera (pentru picioare) si talc (pentru axile). Dupa aceea, aplica o crema hidratanta, deoarece calmeaza si protejeaza epiderma. Nu utiliza lotiuni dezinfectante pe baza de alcool!
 

Comentarii (25)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 7 Sep 2008, 09:01
    O mare prostie.

    Eu am scapat de celulita (scapat !) acasa. In primul rand fara sucuri, fara cafeaua indulcita cu zahar, ma rog fara zahar rafinat, sub nicio forma a sa (prajituri,ciocolata,tarte), mi-am schimbat radical regimul alimentar, nu mai mananc seara, iar dimineata o ceasca de ceai verde +2 felii paine integrala prajita cu putina miere, sau cereale integrale. La pranz, peste, piept de pui pe baie de aburi cu legume...in general mancare usoara, si seara eventual fructe. Am inceput sa alerg dimineata in parc, sa imi fac dusuri alternative si scruburi de corp, de asemenea am folosit crema anticelulitica de la vichy. Pot spune ca nu mai am nici macar o urma! De asemnea prin detoxifiere (beau multe lichide, ceaiuri neindulcite, apa) am scapat de unele afectiuni ale pielii. Incercati nu strica, cosmetica nu e singura varianta.

    1
    0

  • diana08 pe 28 Aug 2008, 13:32
    degeaba.

    punctele negre si celulita nu pot fi eliminate decat la cosmetica,nu acasa.

    1
    0

  • doina pe 24 Iun 2008, 18:29
    zatul de cafea

    da chestia aia anticelulitica cu zatul de cafea...cum e?a incercat cineva...va rog mai multe detalii despre masca asta..de cite ori pe saptamina se face....mersi mult

    1
    0

  • bebelusika pe 17 Iun 2008, 16:27
    pt ingrasat

    pt raluca...incearca peritol se gaseste la farmacie:) si costa doar 2,7lei e foarte bun..eu am avut 1,68 si 45 kg si am ajuns la 55kg si ma simt foarte bine...succes:)

    0
    1

  • totolici aurelia pe 13 Mai 2008, 15:59
    indepartarea petelor de pe fata

    ce tratament naturist pot folosi pentru indepartarea petelor de pe fata,provocate de o iritatie.va multumesc!

    1
    0

  • alynutza-geo pe 10 Mai 2008, 22:40
    masti de fatza

    ce masti de fatza pot sa folosesc dak ma machez in mod excesiv cu fond de ten ..as vrea o masca pt a ma proteja de toate subst. nocive .va multzumesc!!

    0
    1

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:37
    produse profesionale

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    1
    1

  • SERENA_MORENA83 pe 16 Apr 2008, 00:01
    PT TEN USCAT

    ESTE F BUNA SMANTANA PT TENUL USCAT.EU ASA IMI TRATAM IARNA TENUL SI POT SPUNE CA ERAM F MULTUMITA.APLICAM IN FIECARE SEARA PUTINA SMANTANA DE CASA PE FATA.ARATA F BINE TENUL SI ERA MULT MAI LUMINAT.

    0
    1

  • Mona pe 14 Apr 2008, 13:56
    Ten grasa

    Pentru ten gras, amestacati 2 linguri de brinza de vaci (de casa) cu doua rosii. Bafta!

    1
    1

  • Mona pe 14 Apr 2008, 13:52
    Ce sa fac

    Fetelor, de la mult mers pe jos am inceput sa am vericoza. Deasemenea, vreau sa ma ingras. Cine poate sa-mi dea sfaturi, ca sa scap de toate astea? Va rog!

    0
    1

  • Maria pe 7 Apr 2008, 16:48
    sfat

    Raluca, eu am avut 39 kg si m-am chinuit multi ani sa ma ingras cu tot felul de vitamine si tratamente. Am ajuns la greutatea dorita doar cand am inceput sa pufai tigarile, adica sa nu mai trag fumul in piept. M-am ingrasat intr-o luna 6kg si am inceput sa ma simt mult mai bine si mai plina de viata.Cand am ajuns la 52 kg am inceput sa am grija cat si ce mananc pentru a nu pica in cealalta extrema. Asta daca esti fumatoare:)), daca nu, mergi la un nutritionist. Bafta!

    0
    1

  • raluca pe 7 Apr 2008, 14:36
    Cum sa fac sa ma ingras

    As vrea si eu sa ma ingras.Uneori beau bors ca sa ma ingras ,dar degeaba nu mereu.As vrea sa stiu si eu cum sa ma ingras.

    0
    1

  • Mariana pe 7 Apr 2008, 13:36
    Cauzele problemelor

    Eu sunt de principiu ca, in primul rand, trebuie tratate cauzele, apoi efectele neajunsurilor. Cele mai frecvente probleme apar datorita stresului si toxinelor. Detoxifierea asigura sanatatea organismului, iar primele semne de binefacere apar la piele, par si unghii. Informatii suplimentare gasiti pe:www.sunrisetrade.ro

    0
    1

  • dana pe 6 Apr 2008, 22:46
    sfaturi

    as vrea sa stiu la cat timp e recomandat sa se faca mastile?

    1
    0

  • mak3doank4u pe 6 Apr 2008, 18:51
    masti de fata

    Aj vrea sa stiu ce masca de fata as putea sa folosesc ca sa'mi dispara punctele negre?? Am o problema cu punctele negre ji ma mai dau cu masti de fata da' niciodata nu dispar definitiv apar din nou.. care este cauza ???

    0
    1

  • djini pe 6 Apr 2008, 11:37
    ten uscat

    Tenul uscat,exceptand cel foarte iritat,are nevoie de peeling mai des repetat fata de unul normal.Produsele cosmetice creme,masti etc nu pot patrunde in piele pana la nivelul la care este nevoie de ele din cauza stratului de celule moarte de la suprafata,astfel ca aplicarea produselor este ineficienta si aproape inutila.Un peeling eficient si mai profund se poate realiza in saloanele de cosmetica,dupa care intretinerea la domiciliu devine mult mai usoara.S-ar putea ca o singura sedinta sa nu fie deajuns dar efortul merita.Mai trebuie identificata categoria in care se incadreaza tenul uscat:uscat deshidratat prin lipsa de apa ,prin lipsa de grasimi sau ambele:iritat sau nu,irigare sanguina buna sau deficitara...o cosmeticiana buna nu-ti va spune ca este uscat si atat;poate fi vorba si de un ten la baza normal devenit uscat prin actiune mecanica etc. Bafta

    0
    1

  • Ioana pe 5 Apr 2008, 16:04
    Sfaturi pentru par

    2 fete cu par cret!!! :) si eu am parul foarte cret. si tot timpul il "stresez" cu produse de styling. il dau in fiecare zi cu gel de par si apoi il usuc cu foenul. lumea ma intreaba... unde m-am coafat? :)) e un par foarte frumos insa necesita mult timp. dupa ce ies din cada sta superb... cum sa-l fac sa stea asa tot timpul fara sa-l dau cu nimic? ce solutii sunt?

    1
    0

  • alexa pe 4 Apr 2008, 18:40
    tenul

    am un ten extrem de uscat.folosesc creme pentru fata de 3-4 ori pe zi.fac si diferite masti,dar,cu regret nu vad nici un efect.ce sa mai fac?exista alte solutii?

    1
    0

  • djini pe 4 Apr 2008, 17:51
    masca-sampon

    prin reteta de mai sus si modul de preparare se doreste o obtinere concentrata a unor ingrediente din sampon,care prin concentratia obtinuta si timp de actiune ridicat,fiind utilizat ca masca,se intensifica; agentii de curatare reusesc sa actioneze in timpul spalarii,timp care este redus la doar 2-3 minute,celelalte componente "intra in scena"cand au timp

    0
    1

  • fata pe 4 Apr 2008, 15:01
    mai lasati-ma

    cum va inchipuiti o masca pentru par cu sampon???? ceea ce contine samponul precis face "bine "parului..ati innebunit

    1
    0

  • djini pe 4 Apr 2008, 11:15
    ten uscat

    poti incerca si miere de albine cu un strop de ulei de masline,dar chiar numai un strop,ideea e sa le amesteci ft bine;inainte de a aplica mierea iti recomand sa-ti faci gomaj cu smantana grasa in care ai amestecat zahar tos,se aplica in strat subtire pe piele,se maseaza cu miscari circulare 1 minutel si se limpezeste usor cu apa calduta sau ceai de plante.

    1
    0

  • elena pe 4 Apr 2008, 09:42
    par gras si fragil si lipsit de luminozitate

    reteta pt.par gras: cu solutia respectiva ma spal? reteta pt.par fragil si lipsit de luminozitate: cit timp dureaza tratamentul respectiv? Multumesc

    1
    1

  • Mariana pe 4 Apr 2008, 09:22
    smantana

    Din cate stiu eu este foarte buna cu o singura conditie , sa fie de pe laptele de la vacuta de-acasa. Si eu folosesc, dar numai la sfarsit de saptamana pentru ca se impregneaza foarte tare mirosul in piele.

    1
    0

  • virginia pe 4 Apr 2008, 08:02
    sfaturi pt par

    am parul cret si nu stiu cum sa-l potolesc,fara a folosi produsele din comert.

    1
    0

  • virginia pe 4 Apr 2008, 07:58
    sfaturi

    as vrea sa va rog sa-mi spuneti,daca smintina este buna pt tenurile foarte uscate?fara a fi amestecata cu nimic.Va multumesc!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod