Eva.ro te pregateste de petrecere

In urma cu doua saptamani va invitam sa raspundeti provocarii noastre de a arata altfel de Sarbatori. Din mesajele primite la redactie am ales trei povesti. Ne-au convins ca au stralucit si ca sunt dornice sa repete experienta Mirabela Calina, Daniela Mihai Soare si Daria Iordan.

Mirabela are 25 de ani, este asistenta medicala si ne-a scris pentru ca isi dorea foarte mult o schimbare de look, ea avand parul ondulat natural. Pentru Daniela, 35 de ani, jurnalist, propunerea noastra a insemat provocarea de a-si face timp si pentru ea, evadand din valtoarea zilnica a celor doua locuri de munca ale sale. Motivatia Dariei, 20 de ani, studenta, a fost atractia pentru moda, tendinte, hair style si machiaj. Provocarea a fost aceea de a le transforma pe cititoarele noastre in personajele principale din propria poveste de Sarbatori, schimbandu-le lookul.

Prima oprire a reprezentat-o salonul Hair Revolution unde fetele au fost tunse, vopsite si coafate potrivit tinutelor alese. Transformarea a continuat in atelierul creatoarei Wilhelmina Arz care a asigurat vestimentatia celor trei fete. La o cana de ceai, am decis impreuna cu gazda noasta si Carmen Dinca, make-up artist Avon, ce stil se potriveste fiecareia.

Daniela a fost vopsita saten inchis cu suvite blonde deschis, foarte fine, prin care s-a urmarit deschiderea culorii parului si conferirea unui plus de luminozitate chipului. Tunsoarea aleasa se potriveste formei fetei si este graduata pentru a-i conferi mai mult volum parului. Coafura este lejera si naturala, fiind adecvata atat pentru petrecerile de Craciun de la birou sau din familie cat si pentru noaptea de Revelion.

Machiajul realizat este unul de Sarbatoare, cu tonuri de auriu, culoare vedeta a sezonului rece. S-au folosit tonuri de pamant, in acord cu tenul si cu vestimentatia. Pentru buze s-a facut o combinatie intre rujul Ultra Colour Rich Mousse si o nuanta de violet Gold Dipped. Efectul este unul de buze bine hidratate. Pentru machiajul ochilor s-a folosit o nuanta de fard maro auriu si un auriu, profunzimea privirilor fiind conferita de mascara aplicat cu generozitate.

Tinuta Danielei face parte din colectia toamna-iarna 2007/2008 a Wilhelminei Arz, intitulata "Vara nordica". Ea a ales sa poarte o rochie de seara ivorie, din stofa de lana subtire, semitransparenta. Culoarea tinutei a fost aleasa pentru a fi in armonie cu suvitele blonde. Elementele deosebite ale acestei rochii sunt taietura pe bie, finisajele nefinisate si spatele decoltat. Rochia este semitransparenta si are aplicate manual accente de voal in tonuri mai inchise.

In cazul Mirabelei lucrurile au fost clare: si-a dorit sa isi schimbe culoarea din roscat intr-una naturala si sa uite de parul ondulat. Vopseaua aleasa pentru baza a fost un ton de bej, realizandu-se suvite fine in doua tonuri de violet. Au fost alese aceste culori pentru ca suvitele sa fie vizibile atat pe parul drept cat si pe cel ondulat, mergandu-se pe nuante reci, de iarna. Pentru a deschide culoarea firului de par, a fost efectuat in prealabil un decapaj. Tunsoarea este un degrade in profunzime care confera volum parului. Coafura Mirabelei este lejera, naturala deoarece si-a dorit o schimbare, preferand parul drept in locul celui ondulat natural.

In machiaj au fost pusi in evidenta ochii, realizandu-se un smoky- eyes cu trei nuante de mov. Deoarece vedeta acestui machiaj sunt ochii, buzele au fost pastrate in ton natural, fiind aplicat un gloss roz diafan.

Rochia a fost aleasa pentru a pastra culoarea mov care se regaseste la nivelul machiajului dar si al coafurii. Tinuta este din matase naturala, fiind alcatuita dintr-o bluza neagra cu maneci scurte si un sarafan mov cu o croiala cuminte in fata si un bie care curge in spate. Stilul este perfect pentru petrecerile de Craciun, fie ca este vorba despre un Craciun in familie, o intalnire cu prietenii sau o reuniune cu colegii de serviciu.

Daria a fost vopsita cu o nuanta de saten inchis, aceasta fiind aleasa in functie de fizionomie si de culoarea naturala a parului. Ea a fost tunsa graduat, taietura fiind aleasa datorita structurii parului. Coafura ei, cu bucle mari spre exterior, se potriveste atat la tinutele de zi cat si la cele de seara. In schimb vestimentatia, impreuna cu machiajul accentueaza ideea de Sarbatoare.

Machiajul a fost realizat in stilul anilor '60, folosindu-se un tus negru pentru conturul ochilor. Pe pleoape a fost aplicat un fard bej deschis stralucitor, iar pentru obraji s-a folosit o unda fina de blush. Vedeta acestui machiaj sunt buzele, de un rosu intens. Ele au fost conturate apoi a fost aplicat un ruj rosu, obtinandu-se un look in tendinte. Efectul vizual este foarte puternic datorita contrastului dintre culoarea parului si rosul intens al buzelor.

Rochia purtata de Daria este din matase naturala si are o croiala aparent clasica, aceasta senzatie fiind conferita si de imprimeurile cu linii si buline si intarita de combinatia cromatica alb negru. Viziunea este schimbata insa de spatele decupat si de poalele rochiei care sunt foarte ample. Tinuta este inedita prin faptul ca s-au incarcat elemente originale pe o structura consacrata. Unul dintre aceste elemente sunt bretelele rosii, singura pata de culoare in duetul alb-negru. Vestimentatia este sustinuta de un make-up de petrecere.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod