Din culisele frumusetii starurilor

Le vezi adesea in reviste, la televizor sau la cinematograf si ramai surprinsa: sunt atat de elegante, de rafinate... desavarsite, in ultima instanta! Oare cum reusesc? Julia Roberts, Sharon Stone, Jessica Simpson, Cameron Diaz si altele... au un secret pe care nu il impartasesc nimanui? Unele dintre ele au astfel de secrete, dar nu vad nici un impediment in a le impartasi. Altele, dimpotriva, admit ca nu fac nimic deosebit, in afara de faptul ca se ingrijesc riguros, asa cum ar trebui sa faca orice femeie. Afla mai multe despre secretele frumusetii starurilor!

Julia Roberts - "Frumusica" naturala

Cel mai bine platita actrita din lume - retribuita cu 20 milioane $ pentru un film - si considerata un etalon de feminitate si eleganta, Julia Roberts obisnuieste sa "se joace" cu parul sau, alternand stilurile si oferind permanent surprize: acum o vezi cu o coafura prodigioasa si... sexy, pentru ca a doua zi sa lase, pur si simplu, buclele sa-i alunece pe umeri, intr-un stil lejer, natural si usor de intretinut dar, in acelasi timp, feminin si provocator. Juliei i se potriveste machiajul clasic, in tonuri neutre, dar subtile si nu se desparte niciodata de tusul de ochi, rimelul si luciul de buze.

Atunci cand trebuie sa participe la o premiera cinematografica sau la o festivitate grandioasa, cum ar fi ceremonia de acordare a premiilor Oscar sau Globul de Aur, adopta in general un machiaj in nuante deschise, calde si numai arareori alege farduri in tonuri mai intunecate si pretentioase.

Pentru a-si mentine parul frumos si stralucitor, "Frumusica" foloseste produsele de ingrijire din gama Phyto, obtinute din extracte naturale din plante. Nu obisnuieste sa se vopseasca decat daca rolul interpretat ii impune acest lucru, preferand de cele mai multe ori nuanta naturala a parului sau. Dar, chiar si cand este necesar sa-si schimbe nuanta, nu foloseste decat produse cu efect semi-permanent si - un fapt inedit in Cetatea Filmului - nu frecventeaza saloanele de coafura, preferand in general sa se ocupe singura, acasa, de podoaba sa capilara.

Pentru ingrijirea pielii, Julia foloseste produsele de ingrijire din gama Dr. Hauschka, ce ingrijesc epiderma in profunzime, refacand echilibrul natural al acesteia si avand un pronuntat efect de stimulare si regenerare.

In ceea ce priveste regimul alimentar, nu s-ar putea spune ca Julia Roberts si-ar fi impus o dieta spartana: mananca trei mese pe zi, alegand un meniu variat si echilibrat, bazat pe legume, fructe, peste si carne slaba. Uneori, isi permite cate un rasfat culinar - fie o prajitura, o inghetata apetisanta sau fursecuri cu ciocolata.

Susan Sarandon - actrita pe care nu o deranjeaza efectele trecerii timpului

Spre deosebire de multe dintre actritele de la Hollywood, Susan Sarandon afirma ca ii este frica de operatiile estetice si ca nu o deranjeaza sa observe in oglinda ca i-a aparut un nou rid. Feminitatea ei este subliniata de trasaturile delicate ale chipului, care creeaza o contradictie atragatoare in raport cu statura ei inalta.

Nuanta parului este consacrata pentru Susan si ea considera ca roscatul inchis, inviorat uneori cu suvite mai deschise, o reprezinta. De-a lungul timpului, nu si-a schimbat prea des sau radical tunsoarea, preferand suvitele lungi la spate si scurte, taiate "in scari", in fata. Ii plac mult bijuteriile de aur, in special inelele voluminoase si poarta unul pe degetul mare. Adopta in general un machiaj simplu, in nuante calde de roz sau bej.

Jennifer Aniston - naturalete, dar si extravaganta

Cunoscuta in special ca urmare a rolului lui Rachel interpretat in serialul "Friends", dar si ca fosta sotie a actorului Brad Pitt, Jennifer Aniston este foarte preocupata de aspectul sau, pe care si-l intretine cu rigurozitate. Pentru ingrijirea parului, prefera produsele de ingrijire din gama Alterna Hair (in special Alterna White Truffle Luxury - sampon si balsam), nu merge la coafor decat cand este neaparat necesar si ii place sa-si aranjeze parul cat mai natural.

Pentru ca ii place foarte mult sa mearga la plaja, isi protejeaza parul de actiunea nociva a razelor de soare cu un produs sub forma de gel din gama John Sahag, care ii mentine parul matasos si sclipitor.

Insa nuanta aramie a pielii ei nu este in totalitate rezultatul soarelui californian... Jennifer frecventeaza un salon de la Hollywood, unde merge la solariu.

Cu toate ca, in general, adopta tinute clasice, lui Jennifer ii place sa se joace uneori, afisand un nonconformism care de fapt nu o caracterizeaza, ci tine doar de starea ei de spirit din ziua respectiva. "Imi plac tatuajele - sunt rebele", afirma ea. De asemenea, ii plac si combinatiile contrastante dintre articolele vestimentare simple si cele pretentioase. "Adesea asortez un tricou vechi, pe care nu l-am mai purtat de cine stie cand, cu o pereche de pantaloni fabulosi din ultima colectie Gucci", explica Jennifer.

In viata de zi cu zi, o vezi aproape intotdeauna in blugi si topuri (are o colectie impresionanta, in cele mai diverse nuante si modele). La petreceri si evenimente cinematografice alege de obicei tinute Prada sau Susan Lazar, despre care considera ca "se potrivesc oricarui tip de silueta".

Dar silueta nu este o problema pentru Jennifer Aniston... isi mentine forma fizica practicand inotul si avand o dieta echilibrata, fara excese, pe baza de salate si peste.

Sarah Jessica Parker - simplitate si rafinament

Carrie din serialul "Totul despre sex" este foarte atenta in alegerea produselor de machiaj, incercand mai ales sa-si sublinieze ochii si sa-i puna in evidenta cu produse din gama Laura Mercier. In compensatie, opteaza de obicei pentru rujuri si glooss-uri in nuante deschise, naturale, de roz de la Elizabeth Arden, iar fardul de obraz este ales in asa fel incat da impresia ca s-ar fi imbujorat din cauza frigului sau, poate, a unor emotii...

Sarah isi ingrijeste parul cu produse din gama Kerastase, iar pielea ei fina si stralucitoare este urmarea atat a folosirii regulate a lotiunilor si cremelor Epicurean, precum si a precautiei: Sarah nu iese niciodata din casa fara a-si aplica in prealabil o crema de fotoprotectie pentru a contracara actiunea radiatiilor ultraviolete.

Dupa nasterea baietelului sau, Sarah Jessica Parker a urmat o dieta special destinata perioadei post natale, pentru a scapa de kilogramele acumulate, si practica regulat yoga.

Ii plac bijuteriile fine de la Fred Leighton (in special brosele vintage), pe care le asorteaza de obicei in functie de poseta, rochiile create de Vera Wang si pantofii celebrului Manolo Blahnik.

Drew Barrymore - cea mai tanara aparitie din "Playboy"

Avea numai 19 ani cand a acceptat sa pozeze pentru revista "Playboy" si in prezent este una dintre cel mai bine platite actrite, incasand cate 15 milioane $ pentru o pelicula.

Pentru a se asigura ca are un par mereu frumos si sanatos, Drew s-a lasat pe mana reputatului stilist Chris McMillan, care ii aplica intotdeauna un balsam din gama Phyto si un produs nutritiv Kerastase, sub forma de ser.

Pentru machiaj, Drew Barrymore este adepta rujurilor in nuante frapante de la Chanel si Stila. Un amanunt interesant este ca, pentru pelicula "The Wedding Singer" (in care l-a avut ca partener pe Adam Sandler), a creat, impreuna cu stilistul Urban Decay, un ruj care a primit numele peliculei. Nuanta produsului este maro-roscat, iar textura este mixta: pe o parte mat, pe cealalta sidefat. Vanzarile au fost considerabile, iar o parte din incasari au fost donate unor fundatii caritabile ale actritei.

Tinand cont ca are o piele sensibila si predispusa la acnee, Drew are grija ca inainte de fiecare eveniment sa urmeze un tratament facial complet.

Pentru ocaziile speciale, foloseste un spray din gama Phyto, pe baza de proteine, pentru ca parul sa se mentina in forma dorita. Nu are o coafura "consacrata" - fie isi prinde parul intr-un coc lejer, fie isi lasa buclele libere. I-a placut in mod deosebit nuanta blonda pe care a avut-o cand a jucat in filmul "Batman Forever", intrucat era asemanatoare cu cea a idolului ei, Marylin Monroe.

Nu este adepta dietelor severe. "Mananc orice imi doresc. Daca vreau spaghete, mananc spaghete", spune actrita, care admite insa ca este departe de a avea un corp perfect. "Sunt multe haine pe care nu as indrazni sa le port niciodata, pentru ca sunt scunda si plinuta".

Angelina Jolie - excentrica si... comoda

Singurul articol de machiaj de care nu se desparte niciodata este rujul in nuanta gri de la MAC. Este recunoscuta ca fiind o actrita putin excentrica, partial ca urmare a numeroaselor tatuaje cu care si-a impodobit corpul. Culoarea ei preferata este negru, foloseste parfumul Herrera si nu iese niciodata din casa fara a-si aplica un strat de lotiune de corp. Referitor la machiaj, recunoaste ca nu este o impatimita a fardurilor.

"De obicei, ma machiez foarte putin - cand sunt bronzata, chiar nu ma fardez deloc. Singurul produs pe care-l folosesc - si poate ca suna nostim - este rujul gri. Culoarea naturala a buzelor mele este rosu, pe care o urasc", spune cea care a fost declarata cea mai sexy femeie din lume.

Dar surprizele Angelinei nu se opresc aici... "Intr-o lume perfecta, as umbla pe strada fara bluza, numai in pantaloni de piele si ghete, nu m-as pieptana niciodata si as fi acoperita de tatuaje", spune Jolie.

Jessica Simpson - "Sunt obsedata de farduri!"

Jessica foloseste constant produse de ingrijire a pielii din gama Shiseido, iar saptamanal isi aplica o masca purificatoare pe tot corpul, pentru a-si mentine stralucirea naturala a pielii. Trusa de machiaj a Jessicai este, in mod cert, incapatoare: fond de ten MAC, pudra compacta Bourjois, baton corector Shiseido, fard de obraz sub forma de crema de la Ben Nye.

Pentru machiajul ochilor ii place sa combine mai multe nuante, preferatele ei fiind tonurile de maro (de la foarte inchis pana la bej deschis) si lila. Buzele ei sunt rasfatate cu produse Body Shop, iar un detaliu interesant este ca, pentru buze, foloseste intotdeauna si un fard de obraz crema de culoare roz deschis - Jessica afirma ca in felul acesta buzele au un aspect mai senzual. Uneori foloseste si gloss, preferatul ei fiind Ultra Gloss Lipstick de la Bourjois.

Impresionant, nu-i asa? De altfel, ea insasi recunoaste: "Sunt atat de obsedata de farduri, incat cred ca, daca n-as fi fost artista, in mod sigur eram stilist".

Coafura Jessicai Simpson este realizata de propriul stilist, care ii aplica intotdeauna un balsam Kerastase cu substante nutritive, pentru a preveni uscarea parului.

Liv Tyler - farmecul simplitatii

Frumoasa actrita din "Stapanul inelelor" este adepta produselor cosmetice din gama Julia March. "Nu aplic mult fond de ten, pentru ca pielea mea nu tolereaza o cantitate mare din acest produs. Dar folosesc batonul corector de la Yves Saint Laurent. Si, de asemenea, imi plac mult rujurile acestei firme - culorile sunt superbe si durabile", afirma Liv Tyler.

Nuanta roscata a parului ei este intretinuta cu produse din gama Phyto, iar pentru buze foloseste de multe ori numai gloss (Nars) sau ruj in nuante de rosu. Isi intretine silueta mergand zilnic la sala de gimnastica. Pentru a avea o privire stralucitoare, foloseste tus de ochi alb, iar parfumul ei preferat este Very Irresistible de la Givenchy, despre care considera ca o caracterizeaza. Pentru a-si mentine tenul fin, foloseste cu regularitate produse Tracie Martyn.

Cameron Diaz - "Unicul antrenament de fitness e sa port pantofi cu tocuri inalte"

Avand un ten sensibil si predispus la acnee, Cameron foloseste produse de ingrijire cu o textura blanda si fara grasimi. Pentru machiaj, foloseste preponderent produse cat mai usoare, sidefate si gloss in tonuri de roz pal. Aceasta fiindca nu-i place sa simta ca tenul ei este "sufocat" de cosmetice. Uneori, recurge la ruj in nuante de rosu, culoarea puterii si a suprematiei, pentru ca se simte o invingatoare.

Pentru a se mentine in forma, practica plimbarile lungi sau alergarile usoare. Ii place sa poarte pantofi cu tocuri inalte, pe care-i considera singurul ei antrenament de fitness si, in afara de asta, sunt feminini. Ii plac bijuteriile, in special cele purtand "semnatura" Hermes.

Sophia Loren - secretul unei frumuseti fara varsta

Una dintre cele mai mari actrite din toate timpurile, Sophia Loren este considerata de multi si cea mai frumoasa femeie din lume. Care este secretul frumusetii sale? Tratamentul regulat cu ulei de masline, ceea ce face ca si la aproape 70 de ani pielea ei sa fie supla si neteda.

De-a lungul timpului, Sophia s-a aratat relativ constanta in ceea ce priveste stilul de machiaj: intotdeauna si-a accentuat ochii, prin tus negru si rimel, astfel incat privirea ei a intrat in legenda... Pentru buze, Sophia Loren foloseste de obicei rujuri lichide, in nuante apropiate de cea naturala, ceea ce realizeaza un echilibru armonios al chipului.

Sharon Stone - frumusete fara chirurgie plastica

Sharon Stone a devenit oficial vedeta de la Hollywood care stie sa isi ascunda cel mai bine varsta, potrivit unui clasament realizat de cititorii revistei "In Touch". Stone, care a implinit 47 de ani pe 10 martie, a surclasat multe dintre celebritatile care par a fi imune in fata trecerii timpului fara ajutorul chirurgiei estetice.

Cum isi mentine frumusetea actrita din "Basic Instinct"? Pentru piele, foloseste produse By Tery, pe baza de vitamina E, ce confera stralucire epidermei, intarziind procesul imbatranirii. In trusa ei de machiaj se gasesc numeroase produse ale marilor producatori: MAC, Clinique, Nars, Chanel sau Alexandra de Markoff.

O particularitate a actritei este ca nu se machiaza numai atunci cand iese in oras sau cand are filmari ori evenimente sociale. "Stilul nu are nimic de a face cu a iesi in lume. M-as duce sa iau cina in baie, daca asa as simti nevoia", afirma Sharon Stone, care de altfel si-a dovedit nonconformismul aparand la o petrecere in pijama si... pantofi cu tocuri inalte. Nu este o victima a modei, considerand ca eleganta are intotdeauna ultimul cuvant - si nu tendintele cele mai recente.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buteanu roxana pe 14 Dec 2008, 10:29
    frumusete

    cum sa fac de la un blond foarte deschis un blond mai inchis dar fara sa folosesc vopsea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod