Descopera cosmeticele organice!

Substantele nocive sunt peste tot: de la detergenti, produse de ingrijire si pana la alimente. Nici produsele cosmetice nu scapa de prezenta lor...
Substantele nocive sunt peste tot: de la detergenti, produse de ingrijire si pana la alimente. Nici produsele cosmetice nu scapa de prezenta lor. Colorantii, conservantii si alte elemente daunatoare sanatatii se pot ascunde in spatele unui ambalaj extrem de atragator si in spatele unor campanii "stralucitoare" de promovare.

Se pare ca avem nevoie de studii seriose de chimie pentru a intelege etichetele produselor cosmetice si de alte studii pentru a intelege care pot fi efectele lor asupra sanatatii.

Listele interminabile de conservanti si coloranti de pe etichetele produselor cosmetice si de ingrijire au reusit sa ne sperie suficient de tare incat sa ne indreptam atentia catre produsele naturale sau organice.

Folosim produse de ingrijire pentru a imbunatati aspectul si calitatea pielii.
Substantele active sunt absorbite de piele, contribuind astfel de ameliorarea anumitor probleme. Dar, pentru ca intotdeauna trebuie sa existe un "dar...", impreuna cu substantele benefice sunt absorbite in piele si cele toxice. Acestea sunt adesea coloranti, conservati sau parfumuri.

Daca nu cu mult timp in urma preturile cosmeticelor organice ne tineau la distanta de rafturi, in prezent, avand in vedere dezvoltarea acestei industrii, "naturalul" este tot mai accesibil.

Ce inseamna "organic"?


Potrivit Organic Trade Association, produsele agricole organice sunt obtinute fara a se utiliza pesticide, antibiotice, hormoni sintetici, modificari genetice, iradieri sau alte tipuri de practici care le pot modifica structura naturala.

Prin urmare, produsele cosmetice organice sunt cele care contin ingrediente organice si cantitati reduse de alte tipuri de substante.
Din fericire, legislatia este destul de stricta in ceea ce priveste acordarea etichetei "produs organic", de aceea nu trebuie sa iti faci griji cu privire la realitatea din spatele etichetei.

Iata cateva dintre companiile prezente pe piata din tara noastra si magazinele care iti ofera cosmetice si produse de ingrijire organice:

  • Pevonia Botanica - propune o linie 100% naturala, botanica si organica destinata integului corp, cu peste 150 de produse continand extracte din fructe, legume, alge, apa marina, cenusa vulcanica.

  • Rangali.ro - magazin on-line de produse organice.
    Comercializeaza marci precum: Barefoot Botanicals, Essential Care, Nvey Eco, Natracare.

  • Lush - produse create manual, din ingrediente naturale, fara conservanti si cu un continut scazut de aditivi sintetici.

    • Life-care.ro - magazin on-line de produse organice ale unor companii precum Logona, Alma Win, Dynamic Health.
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicoleta pe 13 Dec 2011, 15:20
    Cosmetice organice

    Intr-o lume plina de poluare trebuie sa ne intoarcem la natura. Acesta este trendul in ultimii 2 ani si metoda cea mai credibila de mentinere a frumusetii. Nu trebuie confundate produsele naturale cu cele bio. Produsele naturale nu sunt si bio. Urmariti pe produsele declarate ca fiind bio sigla organizatiilor responsabile cu certificarea acestora si doar asa cumparati produsul bio/organic. Daca doriti sa achizitionati produse cu adevarat bio vizitati www.biorganik.ro

    0
    0

  • Camelia pe 4 Oct 2011, 19:16
    Ulei de argan organic

    Si eu am fost la magazinul de cosmetice organice Bio Bella din Piata Timpuri Noi si mi-am cumparat ulei de argan organic la un pret incredibil de mic. Mi-am luat o sticluta de ulei la 100ml cu 64 ron.

    0
    0

  • Ioana pe 3 Iun 2011, 13:47
    Cosmetice organice

    In Complexul Timpuri Noi(Piata Timpuri Noi) s-a deschis un magazin de cosmetice organice, tare cochetel...Eu mi-am luat pentru bebe ceva produse si o crema Esential care pentru mine..A si nucile de sapun le au. Merita mers, preturile sunt foarte putin peste on-line, de altfel si firesc, ca deh oamenii au si chirii.

    0
    0

  • Elena pe 17 Feb 2011, 10:45
    despre machiaj

    Si eu am folosit machiaj mineral Lily Lolo de pe www.rosebeauty.ro. Imi place ca au o gama foarte vasta de farduri, fond de ten si tot ce e nevoie pentru machiaj. Recomand!

    0
    0

  • Cornelia pe 7 Feb 2011, 18:20
    machiaj mineral natural

    Eu am descoperit o gama larga de produse de machiaj mineral natural Lily Lolo, din Marea Britanie, nu sunt testate pe animale si nu contin aditivi chimici si nici macar talc, de care am auzit ca nu este atat de bun precum se spune... www.rosebeauty.ro

    0
    0

  • andreea pe 14 Ian 2011, 22:05
    ulei de argan

    www.uleideargan.com aici gasiti ulei de argan la cele mai bune preturi din romania si chiar face minuni eu il folosesc cu cea mai mare incredere si da rezultate!

    0
    0

  • Eva pe 25 Nov 2009, 00:29
    Ulei Argan

    Uleiul de argan este intr-adevar minunat! Eu am luat de pe www.organik.ro, acolo am gasit eu cel mai ieftin!

    0
    0

  • Alina pe 20 Oct 2009, 21:13
    Pevonia Botanica

    Buna! Nu stie careva de unde imi pot cumpara/comanda produse Pevonia Botanica? Multumesc mult!

    0
    0

  • Roxana pe 16 Oct 2009, 18:16
    Cosmetice organice de calitate

    Buna ziua, As vrea sa va recomand un magazin cu cosmetice organice certificate Ecocert sau Soil Association, www.biobeauty.ro. Exista o line antiimbatranire bazata pe uleiul de argan, una pentr adolescenti.

    0
    0

  • nelly pe 14 Oct 2009, 09:46
    sapunul negru henna si alte produse de genul asta originale din maroc ma intereseaza

    henna si alte produse de genul asta originale din maroc ma intereseaza

    0
    0

  • FELICIA pe 21 Feb 2009, 17:21
    ULEI ARGAN

    si eu sunt interesata de produsele Essence Boheme si de catalog

    0
    0

  • cristina pe 15 Feb 2009, 15:09
    Essence Boheme

    Si pe mine ma intereseaza produsele Essence Boheme.Cum pot achizitiona aceste produse ?THX

    0
    0

  • Andreea pe 9 Feb 2009, 16:47
    Ma intereseaza catalog Essence Bohème - Paris Marrakech

    M-ar interesa si pe mine produsele Essence Bohème - Paris Marrakech dar site-ul nu este functionabil in totalitate ... cum sa fac sa intru in posesia unui catalog ... in special ma intereseaza uleiul de argan. Va multumesc.

    0
    0

  • Dana Schiopu pe 14 Ian 2009, 23:53
    Cosmetica Organica Orientala

    Buna ziua, Suntem o noua firma de cosmetica organica orientala bazata in sudul Marocului, in Marrakech si in capitala franceza, Paris. Essence Bohème - Paris Marrakech - va incepe sa distribuie si pe piata româneasca produse cosmetice pentru SPA si Hammam 100% bio, certificate Ecocert, cum ar fi: ulei de argan, sapun de argan, sapun negru Eucalipt, uleiuri esentiale pentru masaj, ape florale (apa de trandafir), argila africana rhassoul (excelent produs pentru masca faciala), henna precum si numeroase accesorii orientale pentru SPA si Hammam. Pasionata de Maroc si de arta ancestrala de infrumusetare folosita de femeile berbere, obiectivul firmei si al meu, binenteles, este de a furniza cele mai bune produse organice din Nordul Africii. Am dori sa va trimtem un catalog cu produsele noastre. Cu stima, Dana Schiopu Essence Bohème Domaine d'Abraj Marrakech, Maroc Telefon: 00212.66.53.91.31 Web: http://www.essenceboheme.com

    0
    0

  • corina pe 18 Nov 2008, 21:15
    organice dar fara chimicale

    organice, organice...dar au chimicale. Lush-ul este foarte colorat si parfumat artificial de exemplu. Eu folosesc Elemental. Sunt hand made si proaspete, fara adaosuri.

    0
    0

  • Yolanda Frenkel pe 3 Nov 2008, 11:23
    produsele organice

    Va recomand cu caldura sa incercati produsele cosmetice organice de marca Dr. Ron Kadir Laboratories Ltd.,atestate de Ecocert..Va asigur ca veti fii incintate.

    0
    0

  • RODICA ENACHE pe 31 Oct 2008, 04:19
    LOGONA

    produsele cosmetice de la LOGONA sunt BIO si sunt excelente!

    0
    0

  • Georgiana pe 17 Oct 2008, 14:37
    Eu folosesc Vichy

    Eu sunt multumita de produsele de la Vichy... cica si ele ar fi bio intr-o oarecare masura... Zic "cica" pt ca am vazut la ingrediente pe fondul de ten Norma Teint butil-paraben. Parabenul e cancerigen. Cand imi cumpar orice produs caut sa nu aiba in compozitie silicon si paraben, dar nah... Cred ca in curand o sa incerc produse de la Logona, cica ar fi bune :D Sa vedem... Momentan imi place prea mult Vichy-ul :)

    1
    0

  • Corina pe 17 Oct 2008, 10:22
    produse organice

    Eu folosesc produsele naturale biologice nu organice, intr-adevar, de la Linden Leaves. Sunt din Noua Zeelanda si sunt extraordinare, mai ales uleiurile pentru corp care sunt chiar o minune si fac minuni pentru pielea mea.

    0
    0

  • alexandra_22 pe 30 Sep 2008, 00:55
    organice...si 100% bio

    eu folosesc produse organice de la PATYKA si produse bio de la Gamarde..le cumpar de la beautik...sunt f multumita...si nici nu sunt scumpe...

    0
    0

  • annn pe 22 Sep 2008, 17:12
    Naturale...

    De la Refan,eu am fost multumita de o crema de noapte, am vazut schimbare dupa ea. Voiam sa o iau si pe cea de zi dar nu se mai fabrica.Tot naturala se pronunta a fi...cine stie?

    0
    0

  • 2007floryna pe 19 Sep 2008, 20:11
    ........

    Rangali?!?!.................

    0
    0

  • ciortesculaura pe 19 Sep 2008, 07:57
    naturale

    eu am descoperit cele de la refan gama de lux super

    0
    0

  • visana pe 18 Sep 2008, 15:41
    mediu

    nimeni nu face ceva,lumea e plina de praf si toxine.

    0
    1

  • andi pe 18 Sep 2008, 15:01
    Alqvimia

    eu am descoperit cosmeticele organice marca Alqvimia ...sunt super!

    0
    0

  • inesizabela pe 18 Sep 2008, 11:10
    cosmetice vegetale

    Eu folosesc produse Yves Rocher, as dori sa citesc si despre ele, sa aflu cateva pareri. Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod