Cum sa pozezi ca un fotomodel

Cum sa pozezi ca un fotomodel



Felul in care aratam intr-o poza nu depinde numai de fotograf, ci si, mai ales, de noi insine. Cateva trucuri si vei arata ca o stea de cinema.

Da
Adopta o pozitie eleganta. Asaza-te intr-o parte fata de obiectiv, scotand usor soldul in evidenta. Un picior indoaie-l usor de la genunchi, celalalt tine-l in spatele primului. Lasa bratele liber de-a lungul corpului. Aminteste-ti sa stai dreapta!

Nu
Nu sta cu picioarele departate! Vei parea mai mica si mai grasa. Nu suci piciorul. Nu ascunde mainile la spate, nu strange mana pumn, dar nici nu-ti rasfira degetele. Nu-ti lasa umerii si nici nu crea impresia ca unul este mai jos decat celalalt. Dar nici nu trebuie sa stai dreapta ca o scandura.

Da
Stai cu gratiepe un scaun. Picior peste picior sau cu genunchii apropiati si picioarele usor inclinate. Intende degetele de la picioare - daca muschii sunt incordati, pulpele arata mai suple iar soldurile nu se latescurat pe scaun sau pe banca. Tine palmele intinse, cu degetele drepte.

Nu
Atentie cum te asezi! In acest caz picioarele vor fi in prim plan si par mai mari in mod nefiresc. Daca porti fusta, se cuvine ca picioarele sa fie apropiate. Doar daca porti pantaloni lepoti departa de la genunchi in jos, pozitie care subliniaza formele feminine. Nu-ti apleca capul, acest lucru scurteaza gatul; pe fata se vor rasfrange umbre neplacute.

Da
Arata-ti fata. Va arata mai delicata, daca o vei intoarce putin intr-o parte. Prin inclinarea corespunzatoare a capului vei putea totodata sa-ti maschezi anumite defecte. Daca ai capul rotund, cel mai indicat va fi un cadru de sus - pune in valoare ochii, fruntea si pometii. Un cadru de jos scoatein evidenta barbia si maxilarul. Nu clipi.

Nu
Nu te machia prea tare. Machiajul sa fie potrivit carnatiei (cel deschis arata ca o masca, cel inchis imbatraneste). Pudreaza-ti neaparat fata. Evita produsele cosmetice care dau luciu (tenul va parea in acest caz gras) si nuantele perlate (arata nenatural). Periaza-ti sprancenele, dar nu le innegri prea tare. Nu folosi dermatograf pentru ochi. Pe buze aplica doar lipgloss.

Sfaturi pentru fotograf
Sa nu fotografiezi niciodata modelul de sus. Aceasta abordare deformeaza silueta. Efectul cel mai bun este obtinut facand fotografia de la o inaltime de un metru (adica stand pe vine).
Fa fotografia intr-un "spatiu stramt" pentru ca planul sa fie plin. Prin obiectiv ar trebui sa vezi in principal modelul, un minim de sol si cer. Nu fotografia obiective in plin soare, sub soare si cu soare. Lumina trebuie sa cada dintr-o parte. Foarte bine ies fotografiile la umbra naturala, aruncata de pilda de zidul unei cladiri.
 

Comentariile 201-208 din 208

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • moise alina pe 17 Dec 2008, 23:43
    buna!

    buna...am si eu o intrebare la dvs...ce pot face pentru a devenii model..am1.73inaltime,53kg....unde pot merge ptr poze ????imi doresc de mult dar niciodata nu am reusit sa fac pasul acesta...ast raspuns de la dvs..va multumesc..

    0
    0

  • anna pe 13 Dec 2008, 14:19
    vreau sa devin fotomodel

    buna!! sunt ana din bucuresti iar cea mai mare dorinta a mea este sa devin fotomodel!! am 15 ani, 1,65...,48 kg..,par saten inkis,ochi caprui...!!!astept un raspuns urgent!!!

    0
    0

  • Dinu Ana pe 30 Nov 2008, 00:55
    fotomodel

    Am 19 ani,sunt din Bucuresti si mi-am dorit din totdeauna sa ajung pe podium,sa fiu fotomodel si niciodata nu am avut curaj sa fac un pas pt indeplinirea acestui vis....si nici nu stiu ce sa fac......va rog sa ma ajutati..

    0
    0

  • Stroe Ionut pe 28 Nov 2008, 22:45
    Fotomodel

    As vrea sa devin fotomodel...... am corp destul de bun , am practicat 2 sporturi , inaltime 1,72 , 57 kg .... fatza....nu se pune problema....:P As dori sa primesc un email cu instructiuni.....Donez mult timp pt aceast job , dar sunt un pic cam tanar......14 ani :P Vreau sa primesc , makr o sansa . Multumesc anticipat !

    0
    0

  • Alexandra pe 8 Nov 2008, 02:37
    Model ...

    Am 1, 72 .. 50 km ... si as vrea sa ma inscriu la o Agentie de Modelling ... dar mai aproape de mine. Stau in Suceava, dar e bine si Iasi .. :D Daca stiti ceva, spuneti`mi si mie :) !

    0
    0

  • lorena pe 5 Nov 2008, 16:16
    intrebare

    Buna ziua Am 50 de ani dar arat perfect incat nimeni nu-mi da mai mult de 35. Trec printr-o criza financiara grea si ma intreb daca nu as putea prezenta moda pentru femei de varsta mea astfel sa mai castig un ban in plus pe langa jobul meu. Cred ca si moda pentru femeile mature trebuie prezentata nu numai pentru tineret. Sunt din Braila si as vrea sa ma indrumati daca se poate si daca exista asemenea prezentari de moda in orasul meu sau intr-un oras invecinat. Va multumesc Cu stima Lorena

    0
    0

  • Maria pe 22 Apr 2008, 12:32
    Fotomodel

    As vrea sa devin fotomodel pentru fatza.Am inteles de la anumite agentii ca este posibil insa as vrea sa stiu cum as putea reusi acest lucru.Va multumesc si astept raspuns...

    0
    0

  • veselin sandra pe 26 Mar 2008, 10:15
    vreu sa devin fotomodel

    unde ar trebuii sa merg sa devin fotomodel?astept un raspuns din partea dvs.Va multumesk!!!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod